TPS voitti Tapparan yli 10 700 katsojan edessä, voittomaali aiheutti parranpärinää

LIIGA / Raportti
Oskari Setänen torjui Joona Luodon rangaistuslaukauksen kaksi minuuttia ennen pelin loppua.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Sarjan kärkijoukkueiden taisto kehittyi vähitellen shakkipelistä fyysiseksi ja kiihkeäksi kamppailuksi, johon väriä toivat nyrkkitappelu ja lopun dramaattiset käänteet. Tappara koki Jussi Tapolan mielestä vääryyttä voittomaalissa. Tapparalle tarjottiin vielä mahdollisuutta tasoitukseen rangaistuslaukauksella.

Lauantai-illan kärkikamppailua TPS:n ja Tapparan välillä seurasi Turkuhallin lehtereillä peräti 10 709 katsojaa. Kyseessä on turkulaisten kauden suurin yleisömäärä.

2−1-voitolla TPS katkaisi neljän ottelun tappioputkensa. Voiton tuomat kolme sarjapistettä olivat TPS:lle erittäin tärkeitä taistelussa runkosarjan kakkossijasta, sillä niskaan hengittävät KalPa ja JYP voittivat lauantaina omat ottelunsa.

− Voitolla oli erittäin suuri henkinen merkitys joukkueelle, sanoi TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

− Tappara on niin tasokas joukkue ja heidän materiaalinsa on niin leveä, että peli on selkeää ja tehokasta, jolloin sitä on helpompaa lähestyä kuin montaa muuta joukkuetta, kertoi Selin.

Avauserä ei tuonut maaleja, toisessa erässä päästiin vauhtiin

Runkosarjan voiton jo aiemmin varmistaneella Tapparalla oli hyvä mahdollisuus ottaa ottelun ohjat käsiinsä, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa neljä minuuttia putkeen. Paras paikka siunaantui Sebastian Revolle, mutta TPS-maalivahti Oskari Setänen ei ollut yllätettävissä.

TPS sai tovi myöhemmin oman mahdollisuutensa avausmaalin tekoon miesylivoimalla. Lopputulos oli yhtä laiha kuin Tapparalla, kun Jasper Lindsten kiskaisi kiekon Éric Perrinin tarjoilusta päätypleksiin.

Ensimmäisessä erässä maalivahdeista työllistetympi oli vierasjoukkueen Dominik Hrachovina, joka venyi kiekon eteen 14 kertaa. Hrachovina pystyi torjumaan Jerry Ahtolan avopaikasta lähteneen vedon. Karmaisevan harhasyötön suoraan Ahtolan lapaan tarjosi Tappara-maalin takaa Blake Parlett.

Jos avauserä oli vielä tunnusteleva ja tarkkaileva, satiin toisessa erässä toimintaa maalin ja nyrkkitappelun muodossa. Heti erän alussa Tappara onnistui siirtymään johtoon, kun Otto Rauhala kiepautti kiekon vanhanaikaisella TPS-maaliin. Setäsen torjuntatyöskentelyä tilanteessa häiritsivät omat joukkuekaverit.

− Peli oli aikamoista shakkia. Peliin tuli lisää kipinää maalien muodossa. Suurin syy voittoon oli se, että uskoimme itsemme ja yleisö uskoi meihin, kiitteli Selin.

Ottelun puolivälissä TPS-puolustaja Martin Berger ja Tapparan Repo pistivät kevyen nujakan pystyyn vaihtoaitioiden edustalla. Kahden minuutin väkivaltaisuusjäähyt eivät riittäneet tyynnyttämään tunteita, vaan reilun viiden minuutin kuluttua ensimmäisestä kahakasta sama kaksikko aloitti kunnon nyrkkitappelun.

Molempien ottelu päättyi tappeluun, ja Tappara jatkoi ottelua yhdeksällä hyökkääjällä. Maalitykki Veli-Matti Savinainen ei ollut illan pelissä lainkaan vierasjoukkueen kokoonpanossa. Kyseessä ei Jussi Tapolan mukaan ollut lepuutus.

Perrinin tasoitus sytytti kotijoukkueen ja yleisön

Turkuhallin yleisö pääsi ilakoimaan heti kolmannen erän alussa, kun Perrin toi TPS:n 1−1-tasatilanteeseen. Tappara-vahti Hrachovina hörppäsi Perrinin rannelaukauksen räpylänsä kautta maaliin.

Tasoitusmaali toi lisää virtaa TPS:lle, joka painosti hurjasti vierasjoukkuetta johtomaali mielessä. Kova rynnistys oli lähellä tuottaa tulosta, kun Erik Thorellilla oli edessään tyhjä maali. Vieraiden puolustaja Otso Rantakari onnistui kuitenkin häiritsemään mailallaan tilanteessa ruotsalaishyökkääjän peliä. Tapparan päävalmentaja Tapola reagoi TPS:n vahvaan jaksoon ottamalla aikalisän.

− Sanoin pelaajille, että pitää saada peli kasaan. Rupesimme tunteilemaan liikaa ja hajotimme omaa pelaamistamme, kommentoi Tapola.

TPS ratkaisi ottelun kolme minuuttia ennen loppua, kun Patrik Virta tälläsi kiekon maalin etuyläkulmaan. Hrachovina oli tilanteessa pudottautunut polvilleen, jolloin yläkulmaan jäi aukko. Tilannetta mutkisti Hrachovinan edessä maskissa ollut TPS-pelaaja, joka oli Tapparan päävalmentaja Tapolan mielestä maalivahdin alueella.

− Tuomarit ja otteluvalvoja olivat sitä mieltä, että tuollaiset maalit hyväksytään. TPS:n pelaaja oli selvästi maalivahdin alueella. Tärkeintä on, että on sama linja. Jos me tehdään tuollainen maali, niin sekin hyväksytään.

Virran maalissa oli vahva ratkaisun maku, mutta turkulaisyleisö sai jännittää lopulta tosissaan kotivoiton puolesta. Joona Luoto pääsi vielä kaksi minuuttia ennen loppua yrittämään tasoitusta rangaistuslaukauksella Tomi Kallion koukittua häntä parhaassa maalipaikassa. Setänen kuitenkin onnistui torjumaan Luodon yrityksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo