TPS tilkitsi kentän ja tylsytti Tapparan vauhdikkaassa ottelussa

LIIGA / Raportti
Voittomaali maistui vast'ikään kaukaloon palanneelle Eric Perrinille.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Tappara ja TPS näyttivät, millaista Liiga-kiekko parhaimmillaan on. TPS onnistui nujertamaan tamperelaiset vauhdikkaassa ottelussa tiiviin koko kentän puolustuspelin ja häikäiseviä torjuntoja tehneen Aleksandar Georgijevin turvin.

− Tässä oli sellaista pelin tasoa ja henkeä, jota pitääkin olla, tuumi TPS:n Ari-Pekka Selin sarjan kärkijoukkueiden kohtaamisesta.

TPS aloitti ottelun todella energisesti ja siirtyi johtoon jo ensimmäisellä minuutilla. Jasper Lindsten sai taituroitua itsensä ohi Tappara-puolustuksen ja syötti kiekon Tomi Kalliolle, jonka jäännuoliainen painui sisään Dominik Hrachovinan jalkojen välistä.

Yhtä vahva oli TPS:n toisen erän alku, kun Tappara vaikutti jälleen jääneen täysin telineisiin. Hrachovinan torjunnat pitivät Tapparaa pystyssä, kun joukkue sortui kiekonmenetyksiin oman pään lähtöjen jälkeen.

− Erien alut olivat meille hankalia, mutta emme me jyrän alla kuitenkaan olleet. Välillä on vaikeaa alussa, välillä lopussa, Tappara-luotsi Jussi Tapola filosofoi.

Ottelun energisyys näkyi nopeiden suunnanmuutosten lisäksi myös maalien edustoilla. Pillin jo soitua nähtiin useita nahisteluja, joissa lähes kaikissa mukana hääri TPS:n Ilkka Pikkarainen. Tuomaripari Antti Boman - Jari Levonen piti kuitenkin ottelun hallinnassaan, eikä rangaistuksia pienistä nokkapokista jaettu.

Georgijev itse varmuus

Tapparan päästessä ohi TPS:n viisikkopuolustuksen oli edessä vielä esteistä eleettömin, mutta vaikein: Aleksandar Georgijev.

Venäläisvahti sijoittui oikein ja torjui tamperelaisten lähentely-yritykset rauhallisesti. Varsinkin toisessa erässä Georgijev teki turhiksi useita Tapparan tilanteita.

Hyvin torjunut Hrachovina joutui sen sijaan antautumaan, kun Eric Perrin ohjasi viisi minuuttia ennen loppua Erik Thorellin kovan syötön maaliin.

Ainut kauneusvirhe Georgijevin komeisiin tilastoihin tuli Tapparan ylivoiman turvin. Ylivoiman tarjosi Georgijev, joka torjuessaan pukkasi maalin pois paikaltaan, tuomarien mukaan tarkoituksellisesti.

− En tiedä, oliko se ihan oikein tuomittu vai ei, Selin kuitenkin puntaroi.

Henrik Haapala pääsi tuikkaamaan kovasta laukauksesta seuranneen paluukiekon verkkoon, ja Tapparan kiri sai hetkellisesti uutta virtaa 1−2-maalin myötä.

Ärsyttäjän palkinto

Niin Tappara-pelaajien kuin -fanien ihon alle päässyt Pikkarainen napautti kirin tylysti poikki, kun hän karkasi yksin läpi -tilanteeseen tyhjää Tappara-nuottaa vastaan. 1−3-loppuluvut maistuivat myös päävalmentaja Selinille.

− Pysyimme erinomaisesti suunnitelmassa ja työmoraali oli todella korkealla. Varsinkin kolmannessa erässä nähtiin kypsää pelaamista, vaikka lopussa tulikin yksi kavennusmaali, Selin sanoi.

Tappara kohtasi aiemmin viikolla muut tämän hetken päävastustajansa, HPK:n ja Kalpan. Päävalmentaja Tapola muistutti kärkikohtaamisten vaatimasta henkisestä ja fyysisestä valmiudesta, mutta ei halunnut piiloutua väsymyksen taakse.

− TPS oli terävämpi ja luisteli paremmin. Varmasti heillä jotain etua siitä oli, mutta emme me siitä mitään selityksiä hae, Tapola tuumasi rehdisti.

− Voitimme äärimmäisen kovan jääkiekkojoukkueen ja pystyimme pelaamaan ilman jäähyjä. Se on aikamoinen suoritus, Selin puolestaan kehui vastustajaa ja omiaan.

Molemmat joukkueet ovat vauhdissa seuraavan kerran tiistaina. Tapparalla on edessään paikallispeli Ilvestä vastaan, ja TPS saa vieraakseen Mikkelin Jukurit.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo