HIFK yrittää katkaista syöksykierteen Jukureiden kustannuksella

LIIGA / Ennakko
Kevin Lankisen syöksyt ovat olleet lähinnä fyysisiä, muulla joukkueella pelillisiä.
Torstaina HIFK saa vieraita Mikkelistä, kun Jukurit saapuu vieraaksi Helsingin jäähalliin. Tehottomuudesta kärsineillä joukkueilla on takanaan tuskien taival. HIFK on kontannut rajusti varsinkin kotihallissaan, kun taas Jukureilla on ollut suuria vaikeuksia pelaamisessaan yleisesti.

HIFK:n kausi on ollut jaksojen sävyttämä. Voitto- ja tappioputket ovat seuranneet toisiaan ja tällä hetkellä meneillään on alavireinen jakso. Tiistaina joukkueen tappioputki kasvoi Ässien vieraana kolmeen otteluun, jolla se sivuaa kauden pisintä tappioputkeaan. Kotikentällään helsinkiläiset ovat jääneet ilman täyttä pistepottia neljä kertaa peräkkäin. Viimeisin täysi pistepotti kotikentältä on yli kuukauden takaa.

Myös Jukureilla on menossa loistavan alkukauden jälkeen vaikea jakso. Viimeisestä yhdeksästä ottelusta mikkeliläiset ovat saalistaneet vaivaiset kuusi pistettä, kuntopuntarissa joukkue on vastaavalla ajanjaksolla koko Liigan heikoin. Viimeisimpänä

Illan ottelu on Jukureille toinen Helsingin jäähallissa. Ensimmäisessä kohtaamisessa sarjanousija vei vähämaalisessa ottelussa pidemmän korren toisen erän kahden maalin turvin. Kaksikko on kohdannut kertaalleen myös Mikkelissä, tuolloin HIFK oli terävämpi lukemin 4-1.

Jukureilla vaikea jakso

Kauden alussa Jukureilla oli yllättäjän asema ja peli kulki. Varsinkin tiukoissa otteluissa sarjanousija pystyi kääntämään tilanteet edukseen. Marraskuun lopulla vire kuitenkin kääntyi ja tasaiset ottelut kääntyivät mikkeliläisten tappioiksi. Varsinaisilta murskajaisilta joukkue on välttynyt yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta läpi kauden.

Viime viikkoina vaikeuksia on tuottanut etenkin viimeistely. Viimeisessä kymmenessä ottelussa joukkue on tehnyt vain 14 maalia, kun kauden ensimmäiset 26 ottelua tuottivat 65 osumaa.

Yksilötasolla toivomisen varaa on jättänyt erityisesti alkukauden huimassa pistevireessä olleen Henrik Koiviston esitykset. Viimeisen seitsemän ottelun saldo on vaatimaton 0+1. Marraskuussa kirivaihteen tiskiin lyönyt Miika Roine matkaa puolestaan kymmenen ottelun maalittomassa putkessa, jonka aikana mies on kirjauttanut vain yhden syöttöpisteen. 

Puolustaja Miika Koivisto ei puolestaan hyökkääjien tehottomuudesta ole hätkähtänyt, sillä viimeisen kuuden ottelun saldo on 0+7. Jukureita vastaan mies kirjautti yhden syöttöpisteen, jonka avulla puolustaja Koivisto nappaa kultaisen kypärän sukunimikaimaltaan. 

HIFK sarjan tehottomin kotijoukkue

Jos on Jukurit ollut tehoton viime aikoina, samaa voi sanoa HIFK:sta. 

Runkosarja on ohittanut jo puolenvälin krouvin. HIFK on pelannut kaikkiaan 16 ottelua kotikentällään ja tehnyt vain 26 maalia. Luku on sarjan ylivoimaisesti pienin, sillä toiseksi tehottomimpana kotikentällään on esiintynyt Kärpät, jolla on yksi ottelu enemmän pelattuna ja kahdeksan tehtyä maalia enemmän. Sarjan tehokkain kotijoukkue on Tappara, joka on viimeistellyt 18 ottelussa huimat 61 osumaa. Jukurit on tehnyt jopa vieraskentillä enemmän maaleja, kuin HIFK kotonaan.

Joukkueen nimekkäämmästä kaartista Juuso Puustinen, Joonas Rask, Robert Leino, Arttu Luttinen sekä jo joukkueen jättäneet Tommi Taimi sekä Marcus Högström ovat pelanneet yhteensä 44 ottelua tekemättä pistettäkään Helsingin jäähallissa.

Helsinkiläiset kärsivät erityisesti heikoista ratkaisuista kiekollisena. Huolimattomuusvirheet kiekollisena näkyvät varsinkin luokattomassa syöttötyöskentelyssä. Syöttöjen karkaillessa ohi vastaanottajasta HIFK:lla on vaikeuksia luoda riittävää painostusta vastustajan puolustusalueelle. Painostuksen puute näkyy suoraan jäähytilastoissa. HIFK:ta on rikottu rangaistuksen arvoisesti kotihallissaan koko sarjan vähiten. 

HIFK:n kotiotteluiden pistepörssi, top5

Pelaaja Ottelut, tehopisteet
Corey Elkins 16, 2+8=10, -1
Juhamatti Aaltonen 13, 3+3=6, -2
Teemu Eronen 11, 2+4=6, -5
Thomas Nykopp 14, 2+3=5, 1
Mika Partanen 12, 3+1=4, 2

Seuraa Heitä

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

Kuopiolainen alakauha on pysynyt tällä kaudella piilossa. Kotihallissa sekä maali- että syöttötili on vielä avaamatta. Iski edellisessä ottelussa Jukureita vastaan tehot 1+1.

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Jyväskylästä täksi kaudeksi Jukureihin siirtynyt Nättinen on kerännyt vaatimattomalla peliajalla komeat tehot. Alle 13 minuuttia ottelussa keskimäärin pelannut Nättinen on joukkueen sisäisessä pistepörssissä kuudentena, vain kuusi pistettä kultakypärään oikeuttavasta pistemäärästä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK herää kaamoksestaan
HIFK on ollut kotonaan tällä kaudella aneeminen. Edellisessä kotiottelussa nähtiin kuitenkin jo viitteitä paremmasta, kun punapaidat iskivät kolme maalia. Omassa päässä ei kuitenkaan ollut tuttua terävyyttä, joten pisteet karkasivat. Jukureiden hyökkäys on myös oireillut viime kierroksilla, joten isännillä on oiva paikka katkaista kotipeliensä kuiva kausi.
3 4
0 1