Kolmas kerta toden sanoo?

LIIGA / Ennakko
JYP on ollut tällä kaudella vaikea vastustaja Lukolle.
Lukko ja JYP kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella. Edellinen kohtaaminen venyi JYPin omien hölmöilyjen takia jatkoajalle, mutta Lukko ei ole vielä onnistunut tämän illan vieraitaan voittamaan tällä kaudella.

Lukon pudotuspelihaaveet kokivat tiistaina kolauksen, kun Kärpät aiheutti raumalaisille Kari Heikkilän aikakauden kolmannen suoran tappion. Pisteettömiä otteluita ei voi tulla kovin paljon, sillä muuten pudotuspeli karkaa Lukon ulottuvilta.

Kyseinen ottelu oli myös Heikkilän aikakauden heikoimmasta päästä. Siitä on helppo lähteä parantamaan suoritusta. Jokainen menetetyn pisteen raumalaisryhmä joutuu kirimään kiinni loppukauden aikana.

Ei olisi suuri yllätys, että viime aikoina lähinnä penkillä istunut Kaapo Kähkönen aloittaisi Lukko-maalilla siitä huolimatta, että Jakub Štěpánek ei ollutkaan pääsyyllinen tiistain tappioon.

Kone käynnistymässä Jyväskylässä

JYP oli ennen tiistain Tappara-tappiota neljän ottelun voittoputkessa. Jyväskyläläiset ovat nousseet sarjataulukossa jo kolkuttelemaan suoraa pudotuspelipaikkaa. Pahimmillaan pudotuspeliviivan alapuolella ollut joukkue on parantanut otteitaan

Merkittävä tekijä parantuneisiin otteisiin on slovakialaishankinta Michel Miklik. Kielimuuri ei ole pahemmin Piestanyn kasvattia haitannut: kolmessa ottelussa verkko on heilunut kahdesti. Myös maalivahtiosastolle avuksi hankittu Juho Olkinuora on ollut mainio.

Suurin tekijä uudessa tulemissa on kuitenkin tiivistynyt puolustuspeli. Päävalmentaja Marko Virtaselle annettu aika alkaa maksaa itseään takaisin.

Seuraa Heitä

Toni Koivisto #22 |

Laitahyökkääjä

Vauhtia riittää Aleksi Saarelan ja Toni Suurosen rinnalla, mutta tehoja soisi tulevan enemmän. Astuttava esiin selvästi nähtyä enemmän.

Valtteri Hotakainen #14 | Hermes

Keskushyökkääjä

Keskinäisten kohtaamisten paras pistemies kolmella syöttöpisteellään. Kun jotain tiettyä joukkuetta vastaan kulkee, on sitä vaikea pysäyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Teemana oma pää
Kari Heikkilän ajan Lukon pelaamisesta on vaikea löytää punaista lankaa. Tulokset ovat vaihdelleet yhden maalin ottelusta aina 15 maalin otteluihin. Viimeisimpänä Kärpät kävi kurittamassa raumalaisia seitsemällä maalilla, joten torstain ottelussa teemana lienee oman alueen pelaaminen. JYP on puolestaan pystynyt petraamaan puolustustyöskentelyään ja joukkue on päästänyt viimeisessä viidessä ottelussa yhteensä vain viisi osumaa.
2 3
1 2