Pahat nukahdukset koituivat Pelicansin turmioksi

Pelicansin puolustus oli ajoittain pahasti tuuliajolla. (Arkistokuva)
HPK kasvatti pisteputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi hakemalla täydet pisteet Lahdesta. HPK:n voittoa oli saapunut Hämeenlinnasta seuraamaan monisataapäinen yleisö, joka piti hyvää meteliä läpi ottelun.

HPK:n kymmenen ottelun pisteputki sai jatkoa Lahdessa, kun hämeenlinnalaiset kukistivat Pelicansin selvin numeroin 6-2. Pelicansin kaksi synkkää kahden minuutin jaksoa koitui turmioksi, kun HPK rokotti ensin ensimmäisessä erässä reiluun kahteen minuuttiin kolmesti ja toisessa erässä toisti saman tempun puolessatoista minuutissa.

Pelicans sai otteluun lentävän lähdön, kun Aleksi Rekonen vei taitavalla rystyvipillään Pussinokat johtoon jo ottelun toisella minuutilla. Muutamaa minuuttia myöhemmin lahtelaisille tarjoutui ylivoimalla siirtyä ottelussa jo kahden maalin johtoon. Ylivoimasta tulikin ottelun käännekohta, mutta aivan toisella tavalla kuin Pelicans oli suunnitellut.

Ensin Sakari Manninen tasoitti ottelun alivoimalla Pelicans-viisikon järkyttävän oman pään kiekonmenetyksen jälkeen. Hetki tämän jälkeen Pelicans otti hölmön jäähyn väärästä vaihdosta ja näin ollen joukkueet siirtyivät tasavajaalle. Tasavajaalla ehdittiin pelata ainoastaan 14 sekuntia ennen kuin Niko Kapanen vei läpiajosta ritaripaidat johtoon. Ylivoimalle päästyään HPK osui vielä kolmannen kerran, kun Otto Paajanen lapioi kiekon sisään Janne Juvosen upeasta venytyksestä huolimatta.

Nukahduksesta huolimatta Pelicans oli ensimmäisessä erässä pirteällä pelipäällä ja saikin kavennuksen Iikka Kangasniemen iskettyä irtokiekon tyhjään maaliin. Erän lopussa Vili Sopasella oli vielä oiva tilaisuus tuoda lahtelaiset tasoihin, mutta hyökkääjän veto kilpistyi HPK-vahti Antti Karjalaiseen.

− Tänään ensimmäisellä kaksikymppisellä Pelicans oli kiistatta vähän vahvempi, vaikka johdimmekin peliä 3-1. Toisessa erässä saatiin sitten luonnetta ja kamppailupelaamisesta paremmaksi ja olimme siinäkin erässä tehokkaita, HPK-käskijä Antti Pennanen tuumi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Toisessa erässä HPK olikin selvästi parempi joukkue kaukalossa halliten peliä lähes koko erän. Hallinta ei kuitenkaan tuottanut juuri tulosta, kunnes Pelicansin viisikkopuolustukselle koitti illan toinen musta hetki. Puolentoista minuutin aikana maalinteossa onnistuivat Severi Sillanpää kertaalleen ja Sakari Manninen kahdesti kruunaten iltansa hattutemppuun.

− Oli kyllä ihmeellinen ilta kaiken kaikkiaan. Jos me kahteen eri otteeseen annamme neljän minuutin pätkässä kuusi maalia, niin ihmetyttää kyllä kuinka me löysimme tällaisen tarinan tälle illalle, Petri Matikainen summasi ottelua.

Pelin käytännössä ratkettua toisessa erässä, oli viimeinen kummaltakin joukkueelta lähinnä ajan pelailua pois. Ottelun lopussa nähtiin kuitenkin erikoinen tilanne, kun Pelicansin saatua ylivoiman Matikainen passitti kentällä peräti neljä puolustajaa ylivoimakoostumuksen ollessa muodossa Stefan Lassen-Kangasniemi-Ben Blood-Mikko Kousa-Juha Leimu.

Ylivoiman aikana tunteet meinasivat vielä kuumentua hieman ennen päätössummeria, kun Blood pudotti hanskansa hakien HPK-pelaajaa tappeluun. Tuomarit kuitenkin ehtivät tilanteeseen väliin ja passittivat yhdysvaltalaisen suihkun puolelle käytöskympin myötä.