Kai Suikkanen: "Maksoimme isoista virheistä kovaa hintaa"

LIIGA / Raportti
Andreas Bernard oli jälleen maalillaan hyvässä vireessä.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Ässät ja Kärpät kohtasivat torstai-iltana kolmatta kertaa tällä kaudella. Kärpät oli jättänyt Ässät aiemmissa kohtaamisissa nollille, mutta tällä kertaa sävel oli toinen, kun porilaiset nappasivat kotiluolassaan maistuvan 3−1-voiton.

Torstain kohtaaminen Ässien ja Kärppien välillä ei ennakkoon luvannut porilaisille suurta juhlaa. Kauden aiemmat kohtaamiset olivat päättyneet Kärppien eduksi lukemin 4−0 ja 3−0, joten oululaisilla oli Poriin saapuessaan ainakin henkinen niskalenkki vastustajastaan.

Tällä kertaa Ässät ei kuitenkaan nöyrtynyt Pohjois-Pohjanmaan ryhmän edessä, vaan marssi tasapainoisen peliesityksen jälkeen 3−1-voittoon.

Homma heti haltuun

Ässillä ei kauaa nokka tuhissut maalinteon kanssa, kun Kärppien repaleinen puolustus siihen tilaisuuden jo neljännellä peliminuutilla tarjosi.

Jarno Kärjen näyttävä syöttö vapautti Charles Bertrandin läpiajoon, eikä ranskalainen tästä erehtynyt. Osuma teki Bertrandille varmasti hyvää, sillä samalla katkesi seitsemän ottelun mittainen kuiva kausi.

Laukauksia avauserässä sateli tiheään tahtiin, mutta varsinkin Andreas Bernard oli kotijoukkueen maalilla jälleen erittäin vakuuttava ja hoiti tilanteet ilman sen suurempia eleitä.

Hyvällä tavalla fyysistä erää väritti myös ässäpakki Jyri Marttisen 2+10-minuutin jäähy päähän kohdistuneesta taklauksesta. Samalla Marttinen rikkoi liigaurallaan tuhannen jäähyminuutin rajapyykin.

Kotijoukkue ei kuitenkaan juuri kärsinyt profiilipakkinsa poissaolosta, vaan puolustus pysyi hyvässä kuosissa.

Ylivoimalla tarjotaan, mutta ei vain maistu

Kärpät tarjosi Ässille ottelun ratkaisun avaimia käteen toisessa erässä ottamalla kaksi jäähyä, mutta kotijoukkueen ylivoima oli pääosin luokatonta. Siniviiva vuosi laidoilta jatkuvasti, eikä kiekko tahtonut pysyä millään Kärppien puolustusalueella.

Maalinteko ei jäänyt erässä kummaltakaan joukkueelta yrityksestä kiinni, sillä useampia huippupaikkoja tarjoutui. Oululaisilta varsinkin Antti Kalapudas sekä porilaisilta Bertrand olivat aktiivisina, mutta maalivahdit vetivät aina pidemmän korren.

Vierasjoukkueen hyökkääjä Sami Anttila poistui toisen erän loppupuolella pukukopin suojiin, mutta mistään sen vakavammasta ei lopulta ollut kyse, sillä Anttila pelasi normaalisti päätöserässä.

Ässien kultakypärä Simon Suoranta totesi toisella erätauolla pelin olleen sekavaa.

− Paljon tarvitsee tehdä, että tästä tulee voitto kotiin. Ylivoimakin pitäisi saada kuntoon. Maalipaikka kun tulee, niin siinä pitää olla enemmän sellaista tappamisen meininkiä, Suoranta tuumaili.

Varttinen saa palkintonsa

Paljon piti tapahtua, ja niin tapahtuikin heti päätöserän alkuun, kun Suoranta näytti joukkueelleen esimerkkiä. Kultakypärä karvasi kärppäpuolustusta voimakkaasti, riisti kiekon ja päätti tilanteen syöttämällä upeasti selkänsä takaa maalin eteen, josta läpi ottelun energisesti esiintynyt Matias Varttinen napautti kiekon suoraan ohi Sami Aittokallion.

Ässät puolusti maalin jälkeen hyvällä otteella ja piti kärppähyökkääjät kurissa. Oululaisten kiri ei meinannut millään saada bensaa liekkeihin, kunnes Juho Tommilan jäähy viitisen minuuttia ennen loppua tarjosi mahdollisuuden. Tämän Kärpät myös hyödynsi.

Kärpät pelasi kuudella neljää vastaan ja huikeassa iskussa oleva Mika Pyörälä kavensi maalin kulmalta lukemiksi 2−1, kun pelikellossa oli vielä kolme minuuttia aikaa jäljellä. Samalla Pyörälä nousi jo kahden tehopisteen päähän Liigan pistepörssiä johtavasta Henrik Haapalasta.

− Oli kyllä taas kova peli. Puolustuksemme toimi tänään hyvin, ihan pelin loppuhetkiä lukuunottamatta. Täytyy antaa kiitosta Tommi Paakkolanvaaran johtamalle kentälle. He pelasivat jälleen erittäin fiksusti. Varttisen onnistuminen oli myös hieno asia, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho sanaili.

Tämän lähemmäs eivät vieraat kuitenkaan päässeet. Puolustaja Niko Peltola antoi kotiyleisölle vielä kerran herkkua viimeistelemällä ottelun 3−1-loppulukemat tyhjään maaliin.

− Ässät oli tänään pirteä, mitä me emme tänään oikein olleet. Vaikuttikohan tiistaina Raumalla pelaamamme hyvä ottelu, jossa aikalailla kaikki onnistui. Teimme tänään kaksi järkyttävää virhettä, ja niistä molemmista Ässät iski maalit, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen pohti.

− Maksoimme isoista virheistä kovaa hintaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo