Jukka Peltola on ensimmäistä kertaa jääkiekon arvoturnauksessa.

Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Leijonilla aikainen peli - Peltola jättää pastat ja lihapullat syömättä

Yleismies Jukka Peltola viilettää Leijonien kärkiketjussa rämäpäisen Eeli Tolvasen ja pelintekijän Petri Kontiolan kanssa.

Olympialaiset ovat olleet käynnissä Pyeongchangissa Etelä-Koreassa lähes viikon ajan, ja tänään käynnistyy myös miesten jääkiekkoturnaus. Suomen joukkueella ensimmäinen peli on huomenna torstaina puolilta päivin paikallista aikaa. Vastassa on Saksa.

Niin aikaiset pelit eivät ole esimerkiksi kotoisessa Liigassa pelaaville kovin tuttuja, mutta Tapparaa edustava Leijonien hyökkääjä Jukka Peltola ei ole moksiskaan pelin alkamisajasta.

Hieman erilaisen valmistautumisen peli kuitenki vaatii kuin normaalisti. Tuhtia ateriaa ei ole järkeä syödä aamutuimaan ennen peliä.

"Meikäläisen on hyvä häärätä siinä yleismiehenä."

− Se vaatii hieman aikaisemmin heräämistä, ja edellisenä iltana on tankkaa vähän huolellisemmin. Ei siinä aamulla mitään pastaa ja lihapullia syödä. Minulla ainakin painaisi mahassa, hän sanoo valmistautumisesta huomiseen otteluun.

Peltola, kuten suurin osa joukkueesta, on ensimmäisissä olympialaisissaan. Peltola tosin ei ole ollut maajoukkueessa edes MM-kisoissa, joten arvokisat ovat 30-vuotiaalle Tapparan kapteenille ensimmäiset.

Joitakuita saattaisi ensimmäisen arvokisapelin aattona jännittää, mutta Peltola on tyynenä.

− Olen todella innoissani siitä, että pelit alkavat. Raaka totuus on, että täälläkin pelataan kolme kertaa 20 minuuttia ilmeisesti. Se on jääkiekkoa, ei sen ihmeellisempää. Olemme näitä joukkueita vastaan pelanneet tällä kaudella aikeisemmin turnauksissa. Minulla on luottavainen fiilis tähän porukkaan, hän kertoo.

Saksaa vastaan tosin Leijonat ei ole tällä kaudella pelannut. Pohjoisamerikkalaistyylisenä suoraviivaisena joukkueena tunnetusta Saksasta löytyy enemmän NHL-kokemusta otteluissa mitattuna kuin Suomella. Kokeneet Marcel Goc ja Christian Ehrhoff ovat pelanneet mittavat urat rapakon toisella puolella.

− Luisteluvoimainen ja fyysinen joukkue. Pyrkii nopeasti lähtemään eteenpäin, eivät kauheasti rauhoittele peliä. Sen kanssa pitää olla hereillä keskialueella, ettemme anna heille ylivoimahyökkäyksiä.

Ketju, jossa Peltola mitä todennäköisimmin Saksaa vastaan viilettää, on tuttu. Keskellä on Petri Kontiola ja toisella laidalla Eeli Tolvanen. Kolmikko pelasi jo syksyllä Helsingin EHT-turnauksessa yhdessä ja sunnuntain harjoitusottelussa Tšekkiä vastaan.

− Konna tekee peliä hyvin, ja Eeli on tosi rämäpäinen. Nuoruuden innolla painaa, ottaa irtokiekkoja, voittaa kamppailuja ja ampuu joka paikasta. Meikäläisen on hyvä häärätä siinä yleismiehenä. Hyvää peliä pelattiin harjoituspelissä, ja sitä pitää vain jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

CHL-unelma murtui, maajoukkuetavoite elää − Peltola antamaan olympianäyttöjä Leijoniin

LIIGA | 7.11.2017 22:26
Tapparan taival CHL:ssä päättyi tappioon JYPille pudotuspeleissä. Kirvesrintojen kapteeni Jukka Peltola lähtee loppuviikoksi maajoukkueen matkaan Euro Hockey Tourin osaturnaukseen Helsinkiin. lue lisää

Venäjän OU rohmusi valintoja miesten turnauksen tähdistöön – Tolvanen ainoa suomalainen

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 13:25
Eeli Tolvanen valittiin miesten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentälliseen ainoana suomalaisena. Venäjän OU:n Ilja Kovaltšuk on turnauksen arvokkain pelaaja. lue lisää

Siskokset päättivät Yhdysvaltain 20 vuoden olympiapiinan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 14:59
Naisten jääkiekossa olympiakulta on viimeiset neljä kertaa mennyt Kanadaan. Lamoureux´n sisarukset pitivät kuitenkin huolta siitä, että tällä kertaa olympiavoittaja oli kuitenkin Yhdysvallat. lue lisää

Marjamäkihän höpöttelee ihan omiaan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 8:05
Nollan tehdyn maalin jälkeen Marjamäki kehui joukkueensa tehokkuuden olympiaturnauksessa. Lisäksi peli on kuulemma hyvillä jäljillä, vaikka kolmeen arvoturnaukseen Suomella on vain yksi voitto jääkiekon suurmaita vastaan. lue lisää

Lepistö ihmetteli Leijonien otteita Kanadaa vastaan: "Pelasimme jotenkin oudosti"

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 7:52
Leijonat joutui olympiaturnauksesta aikaiselle kotimatkalle, kun Kanada oli parempi puolivälierässä. Sami Lepistö ihmetteli ottelun toista erää, jonka Leijonat pelasi hänestä oudosti. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jukka Peltola

Suomi #81 L lh Tappara #81 L lh
s. 1987 Tampere
182CM / 83KG
SOPIMUS: 2019