Jukka Peltola on ensimmäistä kertaa jääkiekon arvoturnauksessa.

Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Leijonilla aikainen peli - Peltola jättää pastat ja lihapullat syömättä

Yleismies Jukka Peltola viilettää Leijonien kärkiketjussa rämäpäisen Eeli Tolvasen ja pelintekijän Petri Kontiolan kanssa.

Olympialaiset ovat olleet käynnissä Pyeongchangissa Etelä-Koreassa lähes viikon ajan, ja tänään käynnistyy myös miesten jääkiekkoturnaus. Suomen joukkueella ensimmäinen peli on huomenna torstaina puolilta päivin paikallista aikaa. Vastassa on Saksa.

Niin aikaiset pelit eivät ole esimerkiksi kotoisessa Liigassa pelaaville kovin tuttuja, mutta Tapparaa edustava Leijonien hyökkääjä Jukka Peltola ei ole moksiskaan pelin alkamisajasta.

Hieman erilaisen valmistautumisen peli kuitenki vaatii kuin normaalisti. Tuhtia ateriaa ei ole järkeä syödä aamutuimaan ennen peliä.

"Meikäläisen on hyvä häärätä siinä yleismiehenä."

− Se vaatii hieman aikaisemmin heräämistä, ja edellisenä iltana on tankkaa vähän huolellisemmin. Ei siinä aamulla mitään pastaa ja lihapullia syödä. Minulla ainakin painaisi mahassa, hän sanoo valmistautumisesta huomiseen otteluun.

Peltola, kuten suurin osa joukkueesta, on ensimmäisissä olympialaisissaan. Peltola tosin ei ole ollut maajoukkueessa edes MM-kisoissa, joten arvokisat ovat 30-vuotiaalle Tapparan kapteenille ensimmäiset.

Joitakuita saattaisi ensimmäisen arvokisapelin aattona jännittää, mutta Peltola on tyynenä.

− Olen todella innoissani siitä, että pelit alkavat. Raaka totuus on, että täälläkin pelataan kolme kertaa 20 minuuttia ilmeisesti. Se on jääkiekkoa, ei sen ihmeellisempää. Olemme näitä joukkueita vastaan pelanneet tällä kaudella aikeisemmin turnauksissa. Minulla on luottavainen fiilis tähän porukkaan, hän kertoo.

Saksaa vastaan tosin Leijonat ei ole tällä kaudella pelannut. Pohjoisamerikkalaistyylisenä suoraviivaisena joukkueena tunnetusta Saksasta löytyy enemmän NHL-kokemusta otteluissa mitattuna kuin Suomella. Kokeneet Marcel Goc ja Christian Ehrhoff ovat pelanneet mittavat urat rapakon toisella puolella.

− Luisteluvoimainen ja fyysinen joukkue. Pyrkii nopeasti lähtemään eteenpäin, eivät kauheasti rauhoittele peliä. Sen kanssa pitää olla hereillä keskialueella, ettemme anna heille ylivoimahyökkäyksiä.

Ketju, jossa Peltola mitä todennäköisimmin Saksaa vastaan viilettää, on tuttu. Keskellä on Petri Kontiola ja toisella laidalla Eeli Tolvanen. Kolmikko pelasi jo syksyllä Helsingin EHT-turnauksessa yhdessä ja sunnuntain harjoitusottelussa Tšekkiä vastaan.

− Konna tekee peliä hyvin, ja Eeli on tosi rämäpäinen. Nuoruuden innolla painaa, ottaa irtokiekkoja, voittaa kamppailuja ja ampuu joka paikasta. Meikäläisen on hyvä häärätä siinä yleismiehenä. Hyvää peliä pelattiin harjoituspelissä, ja sitä pitää vain jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

CHL-unelma murtui, maajoukkuetavoite elää − Peltola antamaan olympianäyttöjä Leijoniin

LIIGA | 7.11.2017 22:26
Tapparan taival CHL:ssä päättyi tappioon JYPille pudotuspeleissä. Kirvesrintojen kapteeni Jukka Peltola lähtee loppuviikoksi maajoukkueen matkaan Euro Hockey Tourin osaturnaukseen Helsinkiin. lue lisää

Suomi saa mahdollisuuden historialliseen voittoon - ensi vuoden MM-kisojen lohkojako julki

MAAJOUKKUE | 22.5.2018 12:23
Slovakiassa ensi vuonna pelattavien jääkiekon MM-kisojen lohkojako on varmistunut. Suomi kohtaa pääosin samoja maita kuin tänäkin vuonna, mutta luvassa on myös eksotiikkaa Iso-Britannian kohtaamisen myötä. lue lisää

MM-kisojen parhaimmat palkittiin - Aho turnauksen paras hyökkääjä

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 0:41
Vuoden 2018 MM-kisat päättyivät jälleen Ruotsin kultajuhliin. Median tähdistökentälliseen mahtui mestaruusjoukkueesta neljä pelaajaa. Suomalaisväriäkin löytyi palkituista, kun Sebastian Aho palkittiin turnauksen parhaimpana hyökkääjänä ja valittiin tähdistökentälliseen. lue lisää

Lauri Marjamäki kertasi aikaansa Leijonien peräsimessä: "En tiedä, onko se minun jättämäni perintö"

MAAJOUKKUE | 18.5.2018 8:00
Leijonien kisat saivat tylyn lopun, kun Sveitsi kaatoi Leijonat lukemin 3-2. puolivälieräottelussa. Samalla päättyi Lauri Marjamäen ajanjakso jääkiekko maajoukkueen päävalmentajana. Häntä seuraa työssä Jukka Jalonen. lue lisää

Jatkoajan MM-kisatoimitus: Leijonien viisikon rakenne murtui brutaalilla tavalla − "Sebastian Ahokin jäi pieneksi"

MAAJOUKKUE | 18.5.2018 8:00
Leijonien taival Tanskan MM-kisoissa päättyi karmaisevaan Sveitsi-puolivälierätappioon. Jatkoajan MM-kisatoimitus kävi läpi joukkueen turnauksen vaiheita, ja katastrofin syitä sekä seurauksia. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jukka Peltola

Sibir #81 L lh
s. 1987 Tampere
182CM / 83KG
SOPIMUS: 2019