Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Saksa koki katkeran tappion, mutta hopeamitali on sille kova saavutus.

Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Katkera tappio, iloiset ilmeet – Saksan päävalmentaja kehui joukkuettaan

Olympialaisten finaaliottelun jälkeen niin Venäjän OU kuin Saksa olivat lähinnä hymyssä suin. Myös siis Saksa, vaikka se hävisikin pelin. Turnaus sujui sillä kuitenkin selvästi yli odotusten.

Saksa hävisi perin katkeralla tavalla olympiafinaalin Venäjän OU:ta vastaan. Saksa johti viime minuuteilla, mutta Nikita Gusev laukoi tasoituksen ja jatkoerässä Kirill Kaprizov tykitti Venäjän OU:n voittoon.

Päätöserän loppu oli siinäkin mielessä katkera Saksalle, että se pääsi pelaamaan 3–2-johtoasemassa ylivoimaa viimeiset kaksi minuuttia. Venäjä tuli kuitenkin tasoihin alivoimalla, kun se otti maalivahdin pois.

Saksan päävalmentaja Marco Sturm ei ollut erityisen harmissaan lopusta, vaan tiesi, että se on joukkueelleen henkisesti haastava paikka. Joukkue yritti pelata ylivoimaa normaalisti, mutta ei onnistunut siinä.

"Luulimme, että turnauksemme olisi päättynyt huomattavasti aikaisemmin."

– Kun saimme ylivoiman, tiesin, mitä tuleman pitää. Olen ollut samanlaisissa tilanteissa aiemminkin. Sitä luulee, että loppu olisi erilainen, kun pelaa ylivoimaa, mutta vastustajat iskevät kovaa päälle.

– Voitto oli todella lähellä. Juuri nyt olemme hieman turhautuneita, kun emme voittaneet. Kokonaisuutena tämä oli jälleen yksi hieno peli. Emme saaneet haluamaamme alkua, mutta olimme välillä jopa parempi joukkue. Valitettavasti emme saaneet kultamitalia, mutta jo pelkästään mitalin voittaminen on jotain todella erityistä.

Tappio tai ei, turnaus oli Saksalle huikea menestys. Se kaatoi ensin neljännesvälierässä Sveitsin ja sen jälkeen puolivälierässä Ruotsin.

Ruotsi-yllätysvoiton jälkeen pidettiin jo selvänä, että Kanada voittaa välierän Saksaa vastaan. Saksa kuitenkin repi koneistaan vielä uuden yllätyksen, eteni finaaliin ja oli yllättää vielä sielläkin.

Tuskin kukaan uskoi ennen turnausta tällaiseen tuhkimotarinaan.

– Luulimme, että turnauksemme olisi päättynyt huomattavasti aikaisemmin. Nyt kuitenkin pojat tuovat hopeamitalin kotiin ja heidän tulee olla siitä ylpeitä.

Sturmille valmentajana, kuten monelle Saksan joukkueen pelaajallekin, olympiaturnaus oli ensimmäinen. Kun se päättyi vieläpä mitaliin, oli Saksa lähes yhtä tyytyväinen ja iloinen finaalin jälkeen kuin voittaja Venäjän OU.

– Tämä oli minulle tulokasturnaus valmentajana olympialaisissa. On ollut mahtavaa. Kuten pelaajat myös minä tulemme muistamaan tämän turnauksen pitkään. En ikinä unohda tätä.

Sturm toisti ottelun jälkeen samoja asioita moneen kertaan: hän on ylpeä joukkueestaan, tämä oli ainutlaatuinen kokemus ja erityinen joukkue.

Menestyksen avain oli Sturmin mukaan joukkueen saumaton yhteispelaaminen.

– Se kantoi meitä koko turnauksen, emmekä muuttaneet mitään tähän peliin. Pelaajien tulee olla todella ylpeitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Hei saksalaiset, palauttakaa arvottomat mitalinne!

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 10:29
Saksan pelaajat nyt tuoreina olympiamitalisteina taatusti pohtivat, voiko nämä arvottomat metallinpalaset, jotka he tästä arvottomasta turnauksesta voittivat, palauttaa johonkin. lue lisää

"Suurin saavutus saksalaisen jääkiekon historiassa" - pelaajat nauroivat kultatavoitteelle ennen turnausta

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 18:58
Tuskin kukaan olisi ennen turnausta uskonut, että Saksa nähtäisiin tulevassa olympiafinaalissa. Tähän eivät uskoneet edes Saksan pelaajat, jotka ennen turnausta nauroivat olympiakultaan viittavalle ryhmäkeskustelun nimelle. lue lisää

Venäjän OU:n vyöryä ei pysäytetä - Saksa hakee toista jättiyllätystä

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 7:22
Olympiaturnauksessa on tänään vuorossa välierät. Otteluparien Venäjän OU–Tšekki ja Kanada–Saksa voittajat nähdään sunnuntain olympiafinaalissa. Jatkoajan kisatiimi arvioi joukkueiden mahdollisuudet edetä sunnuntain finaaliin. lue lisää

Kessel piti päänsä kylmänä: "En ollut aluksi varma, laukoisinko vai harhauttaisinko"

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 12:34
Yhdysvallat nappasi naisten jääkiekon olympiakultaa melkoisen trillerin jälkeen. Voittolaukauskisassa maaliin iskenyt Amanda Kessel ei voinut lopettaa hymyilemistä ottelun jälkeen. lue lisää

Venäjän OU rohmusi valintoja miesten turnauksen tähdistöön – Tolvanen ainoa suomalainen

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 13:25
Eeli Tolvanen valittiin miesten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentälliseen ainoana suomalaisena. Venäjän OU:n Ilja Kovaltšuk on turnauksen arvokkain pelaaja. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Antti Paavilainen

Saksa L h
s. 1993 Helsinki, FIN
174CM / 74KG
SOPIMUS: 2017