Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Venäjän OU on uusi olympiavoittaja.

Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Saksa piinasi Venäjän OU:ta jatkoajalle asti – Kaprizov ratkaisi olympiakullan

Saksa oli hämmästyttävän lähellä olympiakultaa, sillä Venäjän OU tasoitti pelin vain 56 sekuntia ennen päätöserän loppua ja voitti jatkoajalla 4-3.

Venäjän OU juhlii olympiakultaa. Ratkaisu Venäjän ja Saksan välillä nähtiin vasta jatkoajalla, kun Kirill Kaprizov ratkaisi voiton.

Sensaatiomaisesti turnauksessa edennyt Saksa oli todella lähellä olympiakultaa. Ottelu ja erityisesti kolmannen erän loppu olivat hurjaa trilleriä.

Hätäisimmät olivat jo julistamassa Venäjän OU:ta voittajaksi, kun Nikita Gusev vei joukkueensa kuusi minuuttia ennen päätöserän loppua 2-1-johtoon.

Vain kymmenen sekuntia myöhemmin Saksan Dominik Kahun kuitenkin huudatti paikalla olleita saksalaiskatsojia ja toi joukkueensa tasoihin.

Peli sai täysin uuden käänteen, kun Saksa tarrasi tiukasti kiinni olympiakultaan. Se meni Jonas Müllerin osumalla johtoon kolme minuuttia ennen loppua.

Ratkaisun makua oli ilmassa, kun suomalaistuomari Aleksi Rantala vihelsi Venäjän OU:lle jäähyn kaksi minuuttia ennen loppua.

Se ei hidastanut menoa, sillä Venäjän OU punnersi alivoimalla paineen vastustajan päätyyn, otti maalivahdin pois ja lopulta Gusev laukoi tasoituksen. Sadat, ellei peräti tuhannet, venäläiskannattajat repesivät riemuun.

Lopulta Kaprizov naulasi ylivoimalla terävällä laukauksellaan Venäjän OU:lle kultamitalin, kun jatkoaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Venäjän OU rohmusi valintoja miesten turnauksen tähdistöön – Tolvanen ainoa suomalainen

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 13:25
Eeli Tolvanen valittiin miesten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentälliseen ainoana suomalaisena. Venäjän OU:n Ilja Kovaltšuk on turnauksen arvokkain pelaaja. lue lisää

Venäjän OU:n vyöryä ei pysäytetä - Saksa hakee toista jättiyllätystä

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 7:22
Olympiaturnauksessa on tänään vuorossa välierät. Otteluparien Venäjän OU–Tšekki ja Kanada–Saksa voittajat nähdään sunnuntain olympiafinaalissa. Jatkoajan kisatiimi arvioi joukkueiden mahdollisuudet edetä sunnuntain finaaliin. lue lisää

Venäjän OU ja Ruotsi marssimassa välieriin - Suomi Tolvasen ja ylivoiman varassa

MAAJOUKKUE | 20.2.2018 19:38
Miesten olympiaturnauksessa on huomenna edessä puolivälierät. Vain voittajille on paikka mitalipeleihin. Jatkoajan kisatiimi käy läpi jokaisen puolivälieräparin ja nostaa esiin avainasiat jokaisen joukkueen menestyksen kannalta. lue lisää

Kisapäivä ei tarjonnut yllätyksiä

MAAJOUKKUE | 16.2.2018 16:30
Olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen kolmas kisapäivä ei tarjonnut yllätyksiä. Venäjän olympiaurheilijat, Yhdysvallat ja Ruotsi voittivat omat ottelunsa. lue lisää

Putin soitti Znarokille vaihtoaitioon - päävalmentaja arvosteli voimakkaasti mediaa voiton hetkellä

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 13:44
Olympialaisten miesten jääkiekkofinaalin jälkeen venäläiset kertoivat kuin kuorossa miten paljon voitto merkitsee Venäjälle. Saman teki myös päävalmentaja Oleg Znarok, mutta lehdistötilaisuudessa hän käytti aikansa median haukkumiseen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Mark Cundari

Saksa #45 L p
s. 1990 Toronto, ON, CAN
175CM / 81KG
SOPIMUS: 2016
VARAUS: Ei varausta