Pelicans katkaisi tappioputkensa KalPan kustannuksella

Huilivuorossa ollut Eero Kilpeläinen joutui heikosti pelanneen Samu Perhosen tilalle.
Kovasti puolustanut Pelicans voitti alkukauden onnistujan KalPan lukemin 3-1 ja katkaisi näin neljän ottelun tappioputkensa. Tämä oli vasta ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun kuopiolaiset ovat hävinneet kaksi ottelua peräkkäin Liigassa.

Ensimmäinen erä alkoi KalPan painostuksella, mutta Pelicans iski maalin ensimmäisestä kunnollisesta hyökkäyksestään. Pelicansin kolmoskenttä lähti vastaiskuun omalta alueeltaan, ja torstaina huilannut Joonas Alanne napautti rannelaukauksella Pelicansin b-pisteen kaarelta kotijoukkueen 1-0-johtoon. Ykkösvahti Eero Kilpeläistä paikannut Samu Perhonen ei ollut ehtinyt torjua ennen maalia kertaakaan.

Erä jatkui KalPan hallinnassa ja ensin Jyri Junnila pääsi puolittain läpi, mutta Juvonen torjui varmasti. Kuuden minuutin pelin jälkeen Janne Keränen pääsi yrittämään maalia ensin puolittaisesta läpiajosta. Janne Juvonen torjui kuitenkin läpiajon patjallaan ja myös Keräselle tuomitun rangaistuslaukauksen.

Hetkeä myöhemmin Pelicansin Janne RItamäki tuomittiin kahden minuutin jäähylle ja vain yhdeksän sekuntia aloituksesta Kalpa iski tasoituksen. Mikael Ruohomaa pääsi vapaasti b-pisteeltä etenemään ja ampui kiekon ranteella kilpikäden puolelta maaliin.

Mikäli Juvoselle olisi sattunut heikompi päivä, olisi peli voinut mennä erätauolle KalPan muutaman maalin johdossa. Sen verran vaisu Pelicansin aloitus ottelussa oli.

-Alku oli todella huono tänään. Meidän piti ottaa energiaetu, kun KalPa pelasi eilenkin, totesi Pelicansin päävalmentaja Tomi Lämsä.

-Pelicans lähti peliin odottavalla kannalla ja saimme paikkoja, mutta emme käyttäneet sitä hyväksi tarvittavalla tavalla, kommentoi ottelun alkua kuopiolaisten Pekka Virta.

Pelicans ratkaisi Perhosen avustuksella

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, kunnes viiden minuutin kohdalla Joonas Alanne purjehti KalPa-pelaajien välistä ja Joona Harjama joutui rikkomaan. Ylivoimalla kiekko pelattiin viivalle Jan Latvalalle, joka toimitti kiekon maalille. Michal Repik yritti ohjata, mutta kiekko kimposi maalin kulmalle Tommi Paakkolanvaaralle, jolla oli helppo työ lyödä kiekko ohi Perhosen.

Maalin jälkeen KalPa jatkoi painostustaan, jonka seurauksena Vili Sopanen joutui jäähylle. KalPan ylivoimalla kiekko liikkui hyvin molemmilla ylivoimakentillä. KalPan kakkosylivoimakentällinen sai kiekon ensin tolppaan ja hetkeä myöhemmin maalinedustilannetta tarkastettiin videolta. Tästäkin tilanteesta Juvonen ja lahtelaispuolustus selvisivät ilman takaiskua.

Erän lopussa Pelicans iski ottelulle ratkaisun täysin vaarattoman näköisestä tilanteesta. Illan sankari Joonas Alanne laukoi löysän vedon pienestä kulmasta ja koko erän kylmänä ollut Perhonen päästi kiekon luvattoman helposti maaliin. Tämä riitti Perhoselle, ja Eero Kilpeläinen luisteli tilalle.

Vajaa puoli minuuttia edellisestä Miika Heikkilä karkasi Jussi Timoselta läpiajoon. Timonen koukkasi Heikkilältä vauhdin pois ja Kilpeläinen torjui helposti Heikkilän yrityksen. Seurauksena oli illan toinen rangaistuslaukaus, jossa kiekko kuitenkin karkasi Heikkilän lavasta ja yritys jäi ponnettomaksi.

Pelicans puolusti nöyrästi

Kolmas erä alkoi KalPan ykköskentän painostuksella ja pirteästi pelannut Michal Birner laukoi maalirautoihin. Jälleen tilanne tarkistettiin videolta. Kolmas erä sujui tasaisissa merkeissä Juvosen hoitaessa varmasti KalPan vaarallisimmat tilanteet. KalPa yritti kavennusta ilman maalivahtia kaksi minuuttia ennen erän loppua heikoin tuloksin.

Illan sankari Joonas Alanne pääsi karkaamaan laidasta ja Miika Koivisto joutui koukkimaan hänet kumoon jäähyn arvoisesti. Tämä viimeistään katkaisi KalPan kiriyritykset ja kotijoukkue vei tärkeät kolme pistettä.

- Kun Pelicans sai onnistumisia, ei meillä ollut enää mahdollisuuksia voittaa. Aito nöyryys, mikä kumpuaa viime kauden sijasta 14, alkaa karata ulos joukkueesta ja ympäristöstä pikkuhiljaa. Nöyryyden on tultava takaisin joukkueeseen. Uskon, että tauon aikana nöyryys löytyy ja palaa joukkueeseen, totesi joukkueeseensa pettynyt Pekka Virta.

- Tänään piti saada voitto hinnalla millä hyvänsä. Toisen erän ensimmäinen kymmenen minuuttia oli hyvää peliä, jälkimmäinen kymmenen minuuttia heikompaa. Kolmas erä oli hyvä ja mielestäni meidän paras erämme tänään. Vaikka polttoaine oli aivan loppu, niin joukkue raapi voiton siitä huolimatta, Lämsä puolestaan kehui joukkueettaan.

Pelicans voi käyttää alkaneen maaottelutauon harjoitteluun ja vammojen paranteluun, sillä ketään lahtelaisista ei valittu mukaan Karjala-turnaukseen. KalPasta Michal Birner ja Tomas Kubalik edustavat turnauksessa Tšekkiä. Liiga jatkuu puolentoista viikon kuluttua tiistaina, jolloin KalPa saa vieraakseen Ilveksen. Pelicans saa muutaman vapaapäivän enemmän ja kohtaa 13.11. Lahdessa Tapparan.