Kärpät kaatoi SaiPan selvin lukemin

Kukkonen sai kiekon ikävästi kasvoihinsa.
Oulun Kärppien ja Saimaan Pallon välinen kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi lukemiin 3-0. Raksilassa tehtiin kuluvan kauden yleisöennätys, kun pyhäinpäivän ottelu veti halliin yli 6100 katsojaa.

Kärppien pelin syntinä on aiemmissa otteluissa ollut lopun heikkous. Lauantai-iltana peli pysyi kasassa koko 60 minuuttia ja päävalmentaja Lauri Marjamäki kehuikin joukkuettaan ottelun jälkeen.

− Pelattiin todella hyvä jääkiekko-ottelu koko 60 minuuttia. Puolustettiin tosi vahvasti eikä oikein annettu paikkoja. Tärkeä yksi ylivoimaonnistuminen. Kauttaaltaan mielestäni pelattiin koko joukkueena hyvä suoritus.

SaiPa ei näyttänyt lauantai-illan kohtaamisessa läheskään samanlaisia otteita kuin viime kevään välierissä. Joukkueen lokakuu oli vaikea, eikä helpostusta saatu pisteiden muodossa vieläkään. SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen kommentoi joukkueensa pelaamista lehdistötilaisuudessa.

− Kärpät oli tänään parempi ja terävämpi. He puolustivat todella hyvin, eikä me oikein päästy heidän maalin eteen. Meidän pelaamisesta puuttui raikkaus.

− Andreas Bernard maalissa pelasi todella hyvän pelin. Hyökkäyspäässä Flinckin Markku antoi hyviä taklauksia ja oli sitä kautta erittäin hyvä, Tirkkonen kehui muutamia pelaajiaan.

Kukkoselle kaksi maalia ja kiekko kasvoihin

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti, kun Kärpät sai vyörytettyä hyökkäyksiä SaiPan puolustusalueelle. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen, joka nousi puolustajan paikalta maalin eteen. Juha-Pekka Haataja toimitti kiekon Kukkoselle, joka ohjasi pelivälineen ohi SaiPa-vahti Bernardin.

Kotijoukkue Kärpät pääsi pelaamaan ylivoimalla neljä kertaa. Erityisesti ylivoimista ensimmäinen näytti paremmalta kuin pitkään aikaan. Tulosta joukkue sai tehtyä kuitenkin vasta kolmannen ylivoiman aikana, kun kapteeni Kukkonen pääsi viimeistelemään jo illan toisen maalinsa ohjatessaan Arto Laatikaisen vedon maalin perukoille.

Myös Kärpät tarjosi vastustajalleen ylivoimaa ottamalla kolme jäähyä väärästä vaihdosta ja yhden kampituksesta. SaiPa ei kuitenkaan ylivoimiensakaan aikana kavennusta saanut aikaan.

Ottelussa oli paljon tunnetta, vaikka kyseessä oli tavallinen runkosarjan ottelu. Toisistaan mittaa ottivat muun muassa kultakypärät Ivan Huml ja Dave Spina sekä Adam Masuhr ja Ilmari Pitkänen. Pienistä pystypaineista ei kuitenkaan rangaistuksia jaettu kummallekaan joukkueelle.

Ottelun kolmannen ja viimeisen maalin kirjasi nimiinsä kärppäpuolustaja Vladimir Eminger. Kärppien Joonas Donskoi kiersi SaiPa-maalin ja syötti kiekon viivassa odottaneelle Emingerille. Eminger esitteli kutiaan ja Saipa-vahti Bernard sai kaivaa kiekon jo kolmannen kerran selkänsä takaa.

Toisessa erässä kärppäkapteeni Kukkonen sai kiekon ikävästi kasvoihinsa ja joutui jättämään pelin kesken. Kärppien päävalmentaja Marjamäki kertoi pelin jälkeen Kukkosen lähteneen sairaalaan kuvauksiin.