Pelkkä työnteko ei aina riitä, tarvitaan myös onnea

Ville Korhonen ratkaisi ottelun reilu minuutti ennen loppua "tyhjään maaliin".
Kymmeniä maalipaikkoja, loistavia torjuntoja ja avopaikoista ohi, kunnes jääkiekkojumalat antoivat Bluesille yhden pompun reilu minuutti ennen loppua.

Bluesin viime vuosien historia JYPiä vastaan on lohduton. Kolmen pisteen voittoja ei ole liiemmin tullut, mutta lauantai-iltana jääkiekkojumalat päättivät reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua, että tuo tilasto muuttuu.

Victor Westermarck heitti kiekon JYP-päätyyn, ja maalivahti Sami Rajaniemi lähti katkaisemaan rännikiekkoa. Kiekko pomppasikin yllättäen suoraan maalin eteen, josta Ville Korhosella oli naurettavan helppo työ tehdä voittomaali.

Stefano Giliati kaunisteli vielä loppunumerot 2-0 tyhjään maaliin, ja sarjataulukossa toiseksi viimeisenä oleva Blues sai helpotusta alkukauden tuskaansa kolmen pisteen muodossa.

Maalinteon sietämätön vaikeus

Vaikka ottelun avausmaali nähtiin vasta päätöserän viimeisillä minuuteilla, ei ottelu ollut keskialueella nyhjäämistä – päinvastoin.

Joukkueet avasivat peliä kerta toisensa jälkeen nopeasti pystyyn, ja erityisesti kotijoukkue Blues päätti kaikki hyökkäys-siniviivan ylitykset laukaukseen.

JYP käytti jonkin verran pudotuksia alaspäin, mutta vain niinä hetkinä, kun pelaaminen ylöspäin oli tyystin pois suljettu.

JYPin Jani Tuppurainen ja Markus Hännikäinen olivat alkukauden tapaan luovalla pelipäällä, mutta kumpaisenkin ruuti oli lauantaina märkää.

Maalivahdit Rajaniemi ja Eetu Laurikainen olivat molemmat hyviä, mutta suurin syyllinen vähäiseen maalimäärään oli kenttäpelaajien erittäin heikko viimeistely.

JYP on voittanut kauden 11 vieraspelistä vasta kaksi, ja kummatkin Pelicansia vastaan. Peli Bluesia vastaan oli ratkottavissa hyvissä ajoin, mutta pelaajien tehokkuus on kateissa vieraspeleissä.

Bluesin pienoinen nousuvire sai jatkoa, kun joukkue punnersi toisen voiton putkeen. Joukkue jatkaa kuitenkin Liigan sarjataulukossa toiseksi viimeisenä.