HPK jatkoi pisteputkeaan – Tappara kaatui voittomaalikisassa

LIIGA / Raportti
Juuse Saros oli yksi illan onnistujista. Mies torjui kaikki Tapparan voittolaukausyritykset.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
HPK onnistui katkaisemaan Tapparan yhdeksän ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken. HPK aloittaa maaottelutauon 10 ottelun pisteputkessa. Pitkiäkin aikoja alakynnessä ollut HPK kairasi voiton lopulta voittolaukauskilpailun jälkeen 2−3 (1−2,1−0,0−0, 0−0,0−1).

Maaottelutaukoa edeltäneen syysjakson vahvasti lopettaneet Tappara ja HPK väänsivät juuri niin tasaisen kamppailun, kuin ennalta saattoi odottaa. Kotijoukkue Tappara oli varsinaisen peliajan ja jatkoajan vierasjoukkuettaan hieman edellä, mutta tiiviisti puolustanut HPK kesti, ja Jesse Saarinen ratkaisi hämeenlinnalaisille lopulta lisäpisteen.

HPK oli pelannut pitkään lähes muuttumattomilla hyökkäyskentällisillä, mutta Tampereelle joukkueen päävalmentaja Pasi Arvonen oli tehnyt muutamia muutoksia. Tulos oli odotetunlainen, HPK pääsi Saku Salmisen sekä Ville Järveläisen maaleilla ensimmäiselle erätauolle johdossa.

Tapparan molemmat tasoitusmaalit tulivat ylivoimalla. Kolmannen erän alun ja toisen erän kotijoukkue pelasi vahvasti ja loi monia hyviä maalipaikkoja, mutta Tappara ei enää pystynyt ohittamaan loistavan pelin pelannutta Juuse Sarosta.

− Ihan ok pelin pelasimme. Molemmilla oli pitkiä pyöristyshetkiä. Vaikea paikka ja pirun kova joukkue vastassa, joten hieno homma, että naarasimme kaksi pistettä, Pasi Arvonen mietti ottelun jälkeen.

− Ketjumuutoksilla haimme raikkautta. Hienosti tuoreet pelaajat Saku Salminen ja Ville Järveläinen tekivät maalit, joten totta kai olen tyytyväinen. Saimme vähän heräteltyä joukkuetta.

Arvosen mukaan HPK ottaa pari päivää rauhassa, minkä jälkeen joukkue harjoittelee ensi viikon kovaa. Seuraavan viikon joukkue keskittyy tuleviin koitoksiin.

Sarjaohjelmalle kritiikkiä

Tapparan maaottelutauko ei ole läheskään yhtä pitkä kuin muilla joukkueilla. Tappara kohtaa jo tiistaina ruotsalaisjoukkue Frölundan. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola ei näe CHL-otteluita ongelmana, mutta sarjaohjelma sen sijaan saa kritiikkiä.

− Kyllä me ehdimme huilaamaan. Varmaan muut joukkueet saavat jossain vaiheessa etua, kuten alkukaudestakin, jolloin olimme pitkillä reissuilla ja pelasimme kovia pelejä. Varsinkin, kun nyt osa joukkueista on pelannut viisikin peliä enemmän kuin muut. Se on käsittämätön juttu. Yleensä vielä CHL-joukkueilla on eniten pelejä, Tapola sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle