Elon maaginen ilta toi Ässille voiton

LIIGA / Raportti
Ässät ei antanut TPS:lle lauantai-illassa mahdollisuuksia.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Porin Ässät sai lohtua kehnoon kotisaldoonsa, kun TPS kaatui selvin 5−1-lukemin. Illan tähti oli peräti neljä maalia tehnyt hyökkääjä Eero Elo. Lauantaisen tappion myötä TPS jatkaa edelleen kauden ensimmäisen vierasvoittonsa metsästystä.

Ässät aloitti ottelun TPS:ää vastaan kuten niin monen muunkin ottelun tällä kaudella - heti alusta kovaa päälle ja maaleja vastustajan verkkoon. Tällä kertaa viime aikoina usein nähty lopun sulaminen jäi kuitenkin toteutumatta

Eero Elo iski illan ensimmäisensä vain kahden minuutin pelin jälkeen. Ässien ykkösketju painoi voimalla Teemu Lassilan vartioimalle maalille ja pienen hässäkän jälkeen Elo siirsi kotijoukkueen johtoon irtokiekosta.

TPS oli selkeästi jättänyt jotain olennaista bussiin, sillä joukkue oli pelillisesti aivan tuuliajolla. Juha Kiilholma luisteli vapaasti TPS:n maalille ja nosti rystyltä Ässät jo 2−0-johtoon viiden minuutin kohdalla.

Tarkasti ajassa 05.44, jolloin Kai Suikkanen näki myös aikalisän tarpeelliseksi. 

Pelin tahti rauhoittui hieman ja vierailijatkin saivat tilaisuutensa. Vartin pelin jälkeen Radek Smolenakin jakama maukas syöttö löysi maalin edestä Marko Virtalan lavan ja tästä tiensä maaliin.

Kädet ilmaan ja oman joukkueen otteita helpottava avausmaali? Ei tällä kertaa.

Ainakaan TPS:n ylivoimasuorittamista Virtalan iskemä maali ei auttanut. Jake Hansenin ja Tero Koskirannan perättäisten jäähyjen jälkeen Mika Niemi otti kampitusjäähyn, jonka seurauksena vierailijat pääsivät jauhamaan suhteellisen harvinaista 4−3-ylivoimaa minuutin ajan.

Pyörii, hakee, mutta se viimeistely.

Lauri Tukoselle tarjottiin ylivoiman aikana kaksi huippupaikkaa, mutta miehen molemmat vedot jäivät täydellisiksi torsoiksi, eikä TPS pystynyt hyödyntämään mahdollisuuttaan.

Jos ei ylivoimaa, niin miten olisi Elovoimaa

Eero Elo oli illan ottelussa aivan pitelemätön. Elon illan toinen syntyi maalin edustalta ottelun puolen välin tienoilla ja kauaa ei mennyt seuraavaan.

Elo täydensi hattutemppunsa ajassa 30.43. Mika Niemi otti täydellisen aloitusvoiton ja Elon suora laukaus meni sisään Lassilan räpylän kautta.

TPS:n selkäranka alkoi murtua lopullisesti.

Elo karkasi kolmannen erän puolivälissä läpiajoon ja Veli-Matti Vittasmäki joutui rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Tulikuuma rightin lapa ei erehtynyt ja Elo lisäsi tarkalla rannelaukauksella ottelun maalimääränsä neljään osumaan. 

Kaksijakoisia tunnelmia

Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio oli erittäin ylpeä joukkueestaan hienon voiton jälkeen. Myös Eero Elon huippuilta sai ansaitsemansa huomion.

− Olemme pelanneet monia otteluitamme samalla tavalla, mutta tänään peli sujui kokonaisuudessaan paremmin ja se tuotti voiton. Tänään meillä oli enemmän fyysisyyttä mukana.

− Eero [Elo] olisi voinut hyvinkin tehdä viisi tai kuusikin maalia tänään. Mika Niemi pelaa tällä hetkellä todella hyvin ja ruokkii ketjutovereitaan hienosti. Ketjun kolmas lenkki Sami Lähteenmäki täydentää pelaamisellaan ketjun hyvin, Rautakallio kehui omiaan.

Ässien uusi hankinta, kanadalainen Mike Hedden esiintyi lauantaina ensimmäistä kertaa Ässien paidassa. Rautakallio oli tyytyväinen näkemäänsä.

− Hänestä näki heti, että pelimiehen aineksia on. On luonnetta ja taitoa. Vielä, kun löydämme hänelle sopivat ketjukaverit, niin saamme miehestä kaiken irti.

TPS:n päävalmentaja Suikkanen oli tappion jälkeen silminnähden pettynyt mies. Toinen perättäinen murskatappio veti päävalmentajan hiljaiseksi.

− Meillä on ollut todella huono viikonloppu, sitä ei voi kiistää. Perjantaina olimme Sportia vastaan pelillisesti parempia, mutta Sport oli todella tehokas maalipaikoissaan. Tänään Ässät puolestaan oli selvästi parempi, Suikkainen analysoi.

− Ässät nosti tempoa ja aloimme tippua pikkuhiljaa kyydistä. Jos päästät viisi maalia omiin vieraissa, niin voiton mahdollisuudet ovat erittäin vähissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle