Heddenistäkö lääke porilaisten vaivoihin?

LIIGA / Ennakko
Kenellä on suunta hukassa lauantain ottelussa?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Länsirannikolla lähdetään marraskuun tauolle aivan erilaisissa tunnelmissa. Lukko takoo voittoja sarjan kärjessä, TPS hivuttautuu kohti keskikastin yläosia ja Ässät häviää tavalla jos toisellakin.

Kotijoukkue Porista ei ole pelkästään menestynyt lokakuun otteluissaan. Ässien koko kuukauden ainoa voitto on sarjajumbo Vaasan Sportista. Kuukauden alun tiukat tappiot ovat viime aikoina kääntyneet aika selkeiksi romahduksiksi.

− Laitamme varmasti aivan kaiken likoon, ennakoi Ässien valmennusryhmään kuuluva Pasi Kaukoranta viikonlopun kamppailuja.

Patapaidat pelaavat kauden tärkeimpiä pelejään jo loka-marraskuussa. Mikäli tappioputki ei katkea ennen taukoa, järkisyyt puoltavat sen jatkumista tauon jälkeenkin. Konkariosasto on ollut porilaisjoukkueen heikointa antia liian monessa ottelussa, päävalmentaja Pekka Rautakallio pettyi omiensa esitykseen perjantain paikallispelissäkin.

TPS ennakoitiin sarjan kärkikahinoihin, mutta turkulaisilla on matkaa niille sijoituksille. Tasaisesti Palloseura kuitenkin nousee kohti nykyistä parempia sijoituksia. Voitto sarjakärki Lukosta antoi jo viitteitä siitä, että polun pää on löytynyt vaikeuksien keskeltä.

Tämän kauden vieraotteluistaan turkulaiset eivät ole voittaneet ensimmäistäkään, kerran he ovat päässeet matkapelissä jatkoajalle asti.

Paluu ja ensiesiintyminen

Vierasjoukkueen päävalmentajan Kai Suikkasen mukaan Radek Smolenak on jopa sarjan paras pelaaja lähellä vastustajan maalia. Smolenak ja Ryan Lasch ovatkin viime aikoina nousseet sille tasolle, mitä heiltä vaaditaan.

Ässät esittelee uuden pelaajan, kun Mike Hedden ottaa paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Ässät oli jo keväällä Heddenin perässä, mutta siirto toteutui vasta lokakuun viimeisinä päivinä. Pata odottaa kanadalaishyökkääjästä ratkaisua materiaalinsa kapeuteen.

Ykkösketjun tehohetket eivät saa riittävästi tulitukea muista ketjuista, vaikka porilaisjoukkueessa on nähty vallan pirteitä kaudenaloituksia useilta pelaajilta. Tehonyrkiksi hankittu Michael Ryan pelaa korkeintaan joka neljännen pelin, eivätkä Juha Kiilholma ja Jake Hansen ole tarjonneet suurta maali-iloittelua joukkueelleen.

Peräkkäisten päivien maalivahtipeluutus mahdollistaa lepotaukoja. Kristian Järvinen vaihdettiin kesken pois TPS:n vierastappiossa Vaasassa, joten Teemu Lassila saanee vuoron lauantain kamppailussa.

Ässillä on ollut jopa lievää maalivahtiongelmaa, kun Juuso Riksman ei ole ollut koko aikaa täydessä pelikunnossa. Rasmus Rinteen vaikeudet alkoivat samalla hetkellä, kun Riksman putosi pois kokoonpanosta.

Tiistain kotiottelu HIFK:ta vastaan sekä perjantain paikallispeli Raumalla osoittivat kuitenkin sen, että konkari venyy edelleen mainiosti kiekkojen eteen. Peräkkäisen päivän peleissä kuormaa saatetaan kuitenkin jakaa molemmille vahdeille.

Seuraa Heitä

Juha Kiilholma #37 |

Keskushyökkääjä

Ässäkasvatti palasi kotiin pitkällä sopimuksella, mutta aika eri tasolla kuin mitä nähtiin viime kaudella HPK:n riveissä. Porilaisryhmä tarvitsisi jo pian konkarin onnistumisia.

Radek Smolenak #70 | Slovan

Laitahyökkääjä

Smolenakin ässäura ei jättänyt ketään kylmäksi. Tšekkihyökkääjän otteisiin on tuon kauden jälkeen tullut rutkasti lisää suoraviivaisuutta. Onnistuuko vanhaa seuraansa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle