Lukko hyvästeli Jokerit voittoisasti

Jokerit joutui polvistumaan Lukon edessä - Toni Koivisto löi alkutahdit.
Tiistai-illan ratoksi tarjosivat Jokerit ja Lukko vauhdikkaan taistelun kolmesta sarjapisteestä. Coast-to-coast-meininkiä runsaasti sisältänyttä ottelua ehdittiin hinkata 50 minuuttia ja rapiat päälle, kunnes maalihanat napsahtivat auki. Lopulta kotijoukkue Lukko poistui ottelusta voittajana lukemin 3-1 (0-0, 0-0, 3-1)

− Minun mielestä oli erittäin tasokas ja vauhdikas ottelu, Jokereiden päävalmentaja Tomek Valtonen avasi.

− Kahden erän jälkeen 0-0, oltiin tyytyväisiä siihen. Yritettiin kärsivällisesti hakea maalipaikkaa. Lukko sai siinä muutaman mahdollisuuden ja käytti ne hyödyksi.

Lukko käytti tosiaan kolmannessa erässä paikkansa hyödykseen. Peli oli molemmille tärkeä keskikastin taistelussa paikasta kuuden joukkoon, eikä mahtavilla maalipaikoilla mässäilty ylivoimalla, eikä myöskään tasakentällisin.

Toni Koiviston harhautukset ja Lauri Tukosen vippikiekko kuitenkin riittivät kummatkin yhteen osumaan ja Lukko karkasi johtoon, jota Jokerit ei uhannut ottelun loppuhetkillä tosissaan missään vaiheessa. Kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva nostikin nämä kaksi maalia ja tavan, millä ne tulivat, korkealle jalustalle.

− Tarvittiin yksilön virtuositeetti, niin kuin monta kertaa kuuluukin. Tällä kertaa se oli Koivisto ja Tukonen, jotka hyvällä haastamisella onnistuivat kiekon maaliin laittamaan, ylisti Dufva.

Jokerit oli liikkeellä kovalla asenteella, mutta maaleiksi se ei realisoitunut kuin kerran Nichlas Hardtin ohjauksen toimesta. Lukko onnistui pitämään vastustajansa erittäin hyvin poissa laadukkailta maalintekopaikoilta. Jarkko Ruutu oli jälleen tuttu oma itsensä ja saikin avauserässä aikaiseksi pientä hämmennystä Lukon pelaajissa. Erityisesti Matt Generousilla oli vaikeuksia pitää hermojaan kurissa Ruudun läheisyydessä.

Tomek Valtosen urakka narripaitojen penkin takana on nyt kestänyt kuukauden päivät. Miehen oma näkemys kehityksestä oli luottavainen.

− Ollaan pystytty kehittämään niitä asioita, joissa on puutteita. Mikään ei tapahdu kuitenkaan sormia napsauttamalla. Minun mielestä olemme aikataulussa, näki Valtonen.

Lukkoluotsi muisti antaa tunnustusta myös Lukon nuoriso-osastoa edustavalle 20-vuotiaalle Juho Tommilalle, joka pelasi erittäin ennakkoluulottomasti ja hyvin kiekon kanssa. Ainoa, joka jäi puolustajan esityksestä uupumaan, oli maali.

− Hän on kiekollinen pakki. Uskaltaa ja on lupakin kokeilla rajoja, kiitteli Dufva.

Jokereiden kokoonpano eli ottelun aikana, sillä Janne Lahti nähtiin vaihtoaition sijasta viimeisen erän ajan katsomossa. Uteluihin hyökkääjän tilasta Valtonen vastasi arvoituksellisesti.

− Hän ei vain pelannut, kiteytti Valtonen.

Jokereiden urakka jatkuu perjantaina, kun se kohtaa tasauskierroksen ensimmäisessä osassa Oulun Kärpät kotonaan Helsingissä. Lukko kohtaa samana päivänä oman tasausvastustajansa JYPin Jyväskylässä. Lauantaina samat joukkueet kohtaavat, mutta käänteisessä järjestyksessä.