HIFK vakuuttavaan voittoon "ilman ohjaksiakin"

LIIGA / Raportti
Korpisalon vartioimalla maalilla riitti vilskettä.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Tampereen tiistaipeli ratkesi ennen kuin se ehti edes alkaa. Peliä oli pelattu alle neljä minuuttia kun Helsingin IFK johti jo kahdella maalilla, ja kotijoukkueen tähtitorjuja Ville Kolppanen sai tehdä maalilla tilaa Ilves-debytantti Joonas Korpisalolle.

Lukemat pysyivät näennäisen tasaisina päätöserään asti, mutta todellisuudessa HIFK:lla ei ollut mitään hätää. Loistavasti puolustanutta joukkuetta ei tulisi päästää pelaamaan johtoasemassa.

- Kauden paras vieraspeli meiltä. Erinomainen alku, sitten tarkkaa ja päättäväistä peliä, ja selvitimme heidän hyvät hetkensä Ville Husson johdolla, summasi IFK:n apuvalmentaja Joonas Tanska.

Salama-alku

Kolppasta ei voi syyttää Ilveksen alun ahdingosta. Joukkueen puolustus uinui virhealttiin Simon Gysbersin johdolla, ja Iiro Pakarinen pääsi iskemään ottelun avausmaalin jo avausminuutilla. Janos Hari teki toisen muutamaa minuuttia myöhemmin, ja Jokereista siirtynyt Korpisalo pääsi tositoimiin ennakoitua aiemmin.

- Eivät ne olleet Kolppasen maaleja. Vahdinvaihdon ideana oli herätellä joukkuetta, sillä kyllähän me nukuimme ensimmäiset kolme minuuttia. Kolppanen hyppää varmasti takaisin kehiin seuraavassa ottelussa, kertoi Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

HIFK pelasi maaliensakin jälkeen tarkkaa puolustuspeliä eikä antanut Ilvekselle juuri mahdollisuuksia.

- Valmiina ajattelimme olla heti alussa ja painotimme kyllä pelaajille alun tärkeyttä. Se aina vaihtelee, että tuleeko niitä maaleja, mutta pari onnistumista ensimmäisiin vaihtoihin helpottivat. Sen jälkeen me valmentajat muistuttelimme poikia, mutta jätkät kyllä tiesivät mikä on pelin henki ja ymmärsivät, että peli ei ole ohi vielä. Emme tarvinneet minkäänlaisia ohjaksiakaan, kertoi Tanska.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali, ja sen iski ottelussa kaksi osumaa tehnyt Daniel Fernholm. Miehen pehmeä siniviivalaukaus yllätti Korpisalon helpohkosti.

- Korpisaloa varmasti jännitti hypätä puskista tuohon peliin, mutta hänelle tuli iso määrä torjuntoja ja nyt meillä on työkalut mennä Joonaksenkin kanssa eteenpäin, kehui Tuokkola kovaan paikkaan joutunutta nuorta vahtia.

Päätöserän vilinää

Kolmannessa erässä Corey Elkins vei helsinkiläiset jo kolmen maalin karkumatkalle. Tuokkola otti maalivahdin pois jo seitsemän minuuttia ennen loppua, kun HIFK:n Ryan Thang otti jäähyn. Kahden miehen ylivoimatilanteen aikana nähtiin kolme tolppalaukausta, mutta sen lähemmäs maalia tamperelaiset eivät enää päässeet. Fernholm teki illan toisensa loppuminuuteilla tyhjään maaliin.

- He ottivat veskarin pois ja meillä oli alivoimalla ehkä vähän passiivinen neliö ja viisikko. Meidän olisi pitänyt peittää paremmin laukaisulinjoja, mutta hyvällä tekemisellä onnea tarttuu joskus matkaan vähän enemmänkin, analysoi Tanska.

Tuokkola ei selitellyt tappiota.

- Hävisimme tänään kaikilla osa-alueille. IFK oli selkeästi parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Olisimme voineet saada lohtua lopusta, mutta kunnollisia paikkoja saimme vasta kun otimme maalivahdin pois. Vaisu ilta meiltä.

Helsingin IFK-kapteeni Ville Peltonen löysi ottelun jälkeen syyn vierasvoittoon.

- Ilveskin oli hyvä. He pääsivät paikoille, mutta me pääsimme keskemmälle. Yksi kauden parhaista vieraspeleistä, eikä kaksi maalia alkuun suinkaan vaikeuttanut otteluamme.

Pelaajaliikennettä

Korpisalon lisäksi toinenkin entinen jokeripeluri, Aleksi Mustonen, debytoi tänään ilvespaidassa. Mies pelasi kolmosketjun keskellä pirteästi, mutta ketjukaverit Tommi Välimaa ja Jussi Pesonen eivät antaneet nuorelle miehelle mahdollisuuksia loistaa.

- Mustosen kanssa emme ole kauheasti ehtineet käymään pelillisiä asioita läpi, mutta olen erittäin tyytyväinen hänen energiaansa ja intensiteettiin, Tuokkola totesi.

Valmentajat kertoilivat myös kuulumisia sairastuviltaan.

- Toivotaan, ettei sinne mennyt tässä ottelussa ketään uutta, kun tuli tälläisia peliin liittyviä pieniä kolhuja. Paluusuuntaan ei valitettavasti ole mitään uutisia, Tanska sanoi.

Tuokkolalla oli hieman enemmän kerrottavaa.

- Jarkko Näppilä harjoitteli tiistaina jo joukkueen mukana, joten hän on palaamassa. Alexander Ruuttu palaa lähiaikoina, mutta ei vielä tällä viikolla. Rinkiin on tulossa siis laajuutta. Masi Marjamäen tilanteeseen en osaa ottaa kantaa, sillä se on lääkäreiden asioita. Hänen paluussaan kestää, valitettavasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle