Maalivahtien taistelu Espoon tiistai-illassa

LIIGA / Ennakko
Justin DiBenedetto pelaa tiistaina toisen ottelunsa Bluesin paidassa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Jännittävässä tiistai-illassa kohtaavat kotijoukkue Espoo Blues ja sarjakakkonen Tampereen Tappara. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolme kertaa, joista tamperelaiset ovat voittaneet kaikki.

Espoo Blues sijaitsee sarjataulukossa sijalla kahdeksan, vain kaksi pistettä kuudennesta sijasta. Tiistaina se kohtaa sarjakakkosen Tapparan, joka on pelannut läpi kauden loistavalla tasolla. Blues on voittanut viidestä viimeisimmästä ottelustaan kolme, joista kaksi on nollapeliä. Tappiot tulivat Jokereille ja JYPille. Tappara on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan neljä häviten ainoastaan paikallisvastustajalleen Ilvekselle.

Edellisviikolla espoolaisryhmä hankki laajuutta hyökkäykseen solmimalla loppukauden kestävän sopimuksen kanadalaisen Justin DiBenedetton kanssa, joka pelaa toisen pelinsä tiistaina. Espoolaiset tekivät vuoden jatkosopimuksen maalivahti Jani Niemisen kanssa.

Bluesin paras pelillinen osa-alue on tällä hetkellä viisikkona pelaaminen, joka on tiivistynyt alkukauteen verrattuna. Koko alkukauden suurena ongelmana ollut ylivoima on ainakin hetkellisesti parantunut ja selkeytynyt kahden viime pelin aikana. Edellisessä ottelussa espoolaisilla oli hieman maalinteko-ongelmia. Laadukkaita maalipaikkoja oli useita, mutta tarkkuus puuttui täysin joukkueen tekemisestä. 

Tamperelaiset ovat pelanneet tasaisesti illasta toiseen, sekä joukkue puolustaa viisikkona todella tiivisti. Maalivahti Juha Metsola on ollut läpi kauden hyvin tasainen, sekä antaa tamperelaisille mahdollisuuden voittoon joka ilta. Edellisessä SaiPa ottelussa kirvesrinnat puolusti tiiviisti, sekä ratkaisi lopulta pelin vastaiskuista. Saman tyyppistä peliä tulee odottaa Espoon tiistai-illassa.

Erikoistilanteet sekä maalivahtipeli ovat varmasti ratkaisuasemassa, kun kaksi tiiviisti viisikkona puolustavaa joukkuetta kohtaavat. 

Bluesin kokoonpanosta ulkona ovat varmuudella hyökkääjä Nico Nyberg ja puolustajat Joni Tuominen sekä Santeri Arousva.
Tapparan kokoonpanoon pian palailevat puolustaja Teemu Aalto sekä hyökkääjä Josh Green. Kirvesrintojen kokoonpanosta varmuudella ulkona on hyökkääjä Pekka Jormakka.

Hyökkääjä Henrik Haapala jäi sivuun U20 MM-kisojen jälkeen pienen vamman takia.

Seuraa Heitä

Jani Nieminen #39 |

Maalivahti

Espoo Bluesin ykkösmaalivahti on pitänyt maalinsa puhtaana kuusi kertaa sekä taistelee joka kiekosta.

Juha Metsola #77 | Kloten

Maalivahti

Koko kauden Tapparan maalissa tasaisesti pelannut maalivahti, joka on pitänyt maalinsa puhtaana yhdeksän kertaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Eetu Pöysti 2 2 4
2.Kim Hirschovits 0 4 4
3.Jussi Makkonen 0 3 3
4.Philip McRae 2 1 3
5.Tommi Huhtala 0 2 2
Tappara M S P
1.Kristian Kuusela 3 5 8
2.Antti Erkinjuntti 1 5 6
3.Nick Bailen 2 3 5
4.Jarkko Malinen 2 2 4
5.Josh Green 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle