Alakastin joukkueet HPK ja KalPa kohtaavat – maalinteko ollut molempien koetinkivi

LIIGA / Ennakko
KalPan joukkue vierailee tiistaina Hämeenlinnassa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Rinkelinmäellä kohtaavat tiistaina Liigan kaksi alakastin joukkuetta. Pelissä ottavat mittaa toisistaan HPK ja KalPa.

Tiistaina Hämeenlinnassa toisensa kohtaavien Pallokerhon ja KalPan kaudet eivät ole sujuneet kovin ruusuisesti. Molemmat joukkueet lukeutuvat Liigan alempaan kastiin, Kerho on Liigan sarjataulukon yhdestoista ja KalPa kahdestoista.

Tammikuu on ollut Kerholle vaikeaa aikaa. HPK on pelannut tammikuun aikana tähän mennessä viisi kamppailua ja hävinnyt niistä jokaisen. Kerho porskuuttakin tällä hetkellä viiden ottelun pituisessa tappioputkessa.

Kovin hyvin ei ole sujunut myöskään kuopiolaisjoukkueella KalPalla. Edellisen pelinsä KalPa voitti lauantaina kotihallissaan, tuolloin KalPa päihitti Liigan kärkijoukkueen Kärpät maalein 3-2. Voittonsa KalPa ratkaisi vasta pelin voittomaalikilpailussa. Kärpät-peliä ennen KalPa oli kuitenkin jo hävinnyt peräti kolme peräkkäistä otteluaan.

HPK ja KalPa ovat kauden varrella tapelleet samanlaisten ongemien ja vaikeuksien kanssa. Isoimpia vaikeuksia joukkueilla on ollut hyökkäyspelaamisessaan, sillä sikermät ovat Liigan tehottomimmat joukkueet.

HPK hukkailee maalipaikkojaan

HPK on tähän mennessä tahkonnut 39 ottelua ja viimeistellyt yhteensä 82 maalia. Hämeenlinnalaiset ovat täten keskiarvollisesti tehneet vain ja ainoastaan 2,1 maalia per peli.

Kerho on toistaiseksi tammikuun aikana pelannut viisi ottelua, hävinnyt kaikki pelaamansa pelit ja viimeistellyt näissä tammikuun aikana pelaamissaan viidessä ottelussaan yhteensä ainoastaan vain kuusi maalia.

Oranssipaidat ovat saaneet rakennelluksi kyllä maalipaikkoja, mutta viimeistely on ollut tahmeaa. Kerhon kärkihyökkääjät ovat viime otteluissa olleet myös näkymättömiä. Pallokerhon ykkösketju on viidessä edellisessä pelissä saanut aikaiseksi vain yhden ainoan maalin.

Kuvaavaa Kerhon hyökkääjien tehottomuudessa on myös se seikka, että tammikuun maaleista peräti neljä kihausta on ollut puolustajien käsialaa. HPK:lla on takunnut myös ylivoimapelaaminen. Kerhon ylivoimapeli on Liigan tehottominta. Hämeenlinnalaiset eivät ole saaneet ylivoimamaalia aikaiseksi yhdessäkään tammikuun aikana pelaamassaan viidessä ottelussa.

HPK:lla on tällä hetkellä kokoonpanonsa kanssa tiukkaa. Puolustuksessa loukkaantuneina olevista Antti Bruun, Aleksi Laakso ja Jyri Niemi lähestyvät hiljalleen pelikuntoa. Tiistain ottelun aikaan HPK:lla on kuitenkin vain kuusi pelikuntoista puolustajaa.

KalPan hyökkäyspeli myös takunnut

Mikäli viimeistely on ollut hankalaa Pallokerholle niin sitä se on ollut myös HPK:n tiistaiselle vastustajajoukkueelle KalPalle. KalPa on Liigan heikoimmin maaleja nakutellut joukkue. KalPa on myös Kerhon tavoin pelannut 39 peliä ja viimeistellyt pelaamissaan otteluissaan yhteensä 73 osumaa.

Kuopiolaiset ovat tehneet keskiarvollisesti vain 1,87 maalia yhtä ottelua kohden. Edellisessä taistossaan Kärppiä vastaan KalPa sai tehdyksi kaksi maalia varsinaisen peliajan aikana. Kärpät-peliä edeltäneissä kolmessa ottelussa KalPa puolestaan viimeisteli yhteensä vain kaksi maalia.

Kuopiolaisten hyökkäyspelaaminen on ollut huonoa, maalipaikat ovat olleet kortilla ja KalPalla on ollut ongelmia järjestellä hyökkäyspään tilanteita. Kilpipaidoilla ovat olleet myös ratkaisijat vähissä.

KalPan ykkösketjua johtava sentteri Jukka Voutilainen nousi edellisessä Kärpät-pelissä esiin saalistamalla tehot 1+1, mutta Voutilainenkin on kovin toissijainen pelaaja. Keskushyökkääjän suorittaminen ei ole takuuvarmaa, vaan peliotteiden taso heittelehtii liikaa.

Seuraa Heitä

Joonas Vihko #20 |

Laitahyökkääjä

Laitahyökkääjän syyskausi meni penkin alle, mutta viime aikoina hyökkääjä on nostanut pelitasoaan. Vihko on onnistunnut maalinteossa jo kahdessa edellisessä pelissä. Onko Vihko vertymässä sille tasolle, jota häneltä on Hämeenlinnassa odotettukin?

Jukka Voutilainen #39 |

Keskushyökkääjä

Jukka Voutilainen on tuttu mies myös hämeenlinnalaiselle kiekkoväelle. Oli muun muassa muiden HPK-pelaajien mukana voittamassa kultaa keväällä 2006. Nyt Voutilainen päälliköi KalPan ykkösvitjaa. Edellisessä pelissä syntyi tehot 1+1, mitä mies saa aikaan HPK:ta vastaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Craig Schira 3 1 4
2.Joonas Vihko 3 1 4
3.Tuomas Vänttinen 0 3 3
4.Teemu Rinkinen 0 2 2
5.Ville Järveläinen 0 2 2
KalPa M S P
1.Jukka Voutilainen 1 2 3
2.Sami Kapanen 1 1 2
3.Miika Koivisto 1 1 2
4.Janne Kolehmainen 2 0 2
5.Saku Kinnunen 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle