HIFK metsästämään kauden avausvoittoa Hakametsästä

LIIGA / Ennakko
Ilveksen fanit saivat juhlia voittoa ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves saa tiistaina vieraita Helsingistä, kun HIFK matkaa Tampereelle. Ilveksen viiden ottelun voittoputki katkesi viime perjantaina Jyväskylässä, jolloin tamperelaiset joutuivat tulemaan toimeen ilman Michael Kerästä. Tiistaina Keränen on jälleen mukana tavoittelemassa paluuta voittojen tielle.

Kummallakin illan kiistakumppaneista meni edellisessä ottelussaan putki poikki. Ilves oli viiden ottelun voittoputkessa ennen perjantain Jyväskylän vierailuaan, jossa JYP vei pidemmän korren ilman Michael Kerästä pelanneesta Ilveksestä.

HIFK:lta vastaavasti katkesi kolmen ottelun tappioputki, kun helsinkiläiset kaatoivat kotihallissaan Porin Ässät. Joukkue oli jo selkä seinää vasten porilaisten johtaessa 2-3, mutta kapteeni Ville Peltonen tasoitti ottelun vain kuusi sekuntia ennen loppua ja voittomaalikilpailussa Arttu Luttinen ratkaisi voiton HIFK:lle

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa, kumpikin on vienyt oman kotiottelunsa, Ilves tosin vasta rangaistuslaukauksilla. Molemmat kohtaamiset ovat olleet vähämaalisia, kummassakin on nähty vain kaksi maalia varsinaisella peliajalla.

Keräsen paluu

Ilves ei päässyt parhaalle tasolleen JYPiä vastaan ja etenkin hyökkäyspäässä otteissa näkyi Keräsen puuttuminen hyökkääjistöstä. Pistepörssin kolmantena oleva Keränen palaa tiistaina Ilveksen ykkösketjuun ja tuo pelaamiseen lisää juonikkuutta.

Hyökkäyksen pienikin parantuminen takaa loistavat mahdollisuudet Ilvekselle, sillä maalin suulla Ville Kolppanen takaa joukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta. HIFK:n maalilla jatkaa lauantaina nuorten MM-kisojen jälkeen ensimmäisen ottelunsa pelannut Ville Husso.

Tilastojen valossa HIFK:n erikoistilannepelaaminen on Liigan kärkipäätä, mutta viime peleissä myös se puoli pelistä on tökkinyt. Helsinkiläiset ovat tämän vuoden puolella pelatuissa viidessa ottelussa tehnyt ainoastaan yhden ylivoimaosuman, vaikka tarjolla on ollut kahden miehen ylivoimaa ja viiden minuutin rangaistus.

Vastustajan ylivoima on ollut HIFK:ta vastaan selvästi tehokkaampaa, sekä Tappara että Lukko iskivät kaikki neljä osumaansa ylivoimalla.

Ilveksellä uusi mies kokoonpanossa

Ilveksen joukkueessa tapahtui muutoksia, kun joukkue teki Liigassa harvinaisen vaihtokaupan ja hankki Jokereista Aleksi Mustosen ja ilmoitti samalla maalivahti Joonas Korpisalon jatkavan joukkueessa kauden loppuun. Toiseen suuntaan liikkui Niko Peltola, joka pelaa sesongin loppuun Jokereissa.

Mustonen pelaa ensimmäisen ottelunsa HIFK:ta vastaan kolmosketjun keskellä, laitahyökkääjinään Tommi Välimaa ja Jussi Pesonen.

HIFK etsii riveihinsä keskushyökkääjää Matti Kuparisen kauden loppuun sivussa pitävän loukkaantumisen vuoksi, loukkaantumistilanne pysyy muuttumattomana. Unkarilainen Janos Hári palaa helsinkiläisten kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Aleksi Mustonen #91 | HC Davos

Keskushyökkääjä

Tuore nuorten maailmanmestari debytoi Ilveksessä. Vasta 11 ottelua Liigaa pelannut Mustonen on osoittanut kauden aikana Mestiksessä pystyvänsä myös pisteiden tekoon. Kiekko-Vantaassa 24 ottelussa syntyi 17 tehopistettä.

Toni Leinonen #25 |

Laitahyökkääjä

Tuulennopea laituri iski lauantaina kauden neljännen maalinsa Ässien verkkoon ja oli muutenkin mainolla pelipäällä. Jatkuuko miehen vire nousujohteisena?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Michael Keränen 2 5 7
2.Kai Kantola 5 1 6
3.Sami Sandell 2 3 5
4.Simon Gysbers 0 4 4
5.Antti Kangasniemi 1 3 4
HIFK M S P
1.Ville Peltonen 1 4 5
2.Jasse Ikonen 0 3 3
3.Juuso Puustinen 1 2 3
4.Mika Partanen 0 2 2
5.Eero Somervuori 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle