Sport hyödynsi vastaiskunsa, Rautakallio pettyi omiinsa ja tuomareihin

LIIGA / Raportti
Ville Hostikka paransi otteitaan pelin edetessä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Vaasan Sport osoitti, että viime aikojen piristyneet esitykset eivät olleet sattumaa. Sitten lokakuun tappioputken ei Ässät ole ollut noin suurissa vaikeuksissa ottelun päätöserässä.

Ottelun lehdistötilaisuudessa tunnelmat olivat erilaiset. Sportin Tomek Valtonen oli mielissään vaasalaisten sitkeydestä, kun taas Ässien Pekka Rautakallio tylytti niin porilaisten asennetta kuin tuomaritoimintaakin.

− Ensimmäinen erä oli meiltä tahmeaa, mutta toisen erän viiden minuutin jälkeen mielestäni veimme tätä ottelua, kertasi Valtonen.

− Muutaman maalin saimme meille epätyypillisesti jopa hieman helposti.

Maalien helppoudella ei viitattu maalille avauserän jälkeen vaihdetun Rasmus Rinteen suorituksiin. Vedot olivat tarkkoja ja vaikeasti torjuttavia, mutta itse maalitilanteet syntyivät keskialueella löysäilyn seurauksena.

− Aamulla katsottiin kuvaa ja puhuttiin keskialueen kiekonmenetyksistä, hämmästeli ässäluotsi.

− Se, että joka kerta vedetään paikoista ohi, kertoo minulle peliin valmistautumisesta. Tehokkuudessa voi mallia ottaa Sportin pelaamisesta. Nostan heille hattua.

Vierasjoukkue pelasi tyylilleen uskollisesti suoraan ylöspäin. Jättöpeliä ja keskialueen sumputusta ei paljon havaittu koko pelin aikana.

Päätöserään lähdettiin tasatilanteesta, mutta Sport vei lopulta ottelun nimiinsä tehokkaan neljäminuuttisen ansiosta.

− Liigassa et vain voi tuhlata maalipaikkoja ihan kokeilun vuoksi ja miettiä, että katsotaan ensi kerralla, jyrisi Rautakallio.

− Teemu Henritius teki kauden ensimmäisen maalinsa ja Henrik Koivistokin osui heti avauspelissään, iloitsi puolestaan Valtonen joukkueensa onnistumisista.

Henritius pääsi toisessa erässä kokeilemaan maalintekoa rangaistuslaukauksesta, kun Esa Lindell joutui rikkomaan häntä läpiajotilanteessa. Rinne nollasi kuitenkin tilanteen helpohkosti.

Rautakallio kohdisti kritiikkiä myös tuomaritoimintaa kohtaan. Linja ei suosinut kumpaakaan joukkuetta, mutta paljon sai rikkoa ennen kuin käsky kävi jäähypenkin puolelle.

− Miksi tämä oli taas painiottelu? Jokainen puolustava joukkue hyötyy siitä, kun saa kaksin käsin roikkua kiinni vastustajassa, kritisoi ässäkäskijä.

− Ei minulla ole tuohon mitään suoraa vastausta tässä tilanteessa. Rikkeet olivat molemminpuolisia, totesi otteluvalvoja Pertti Juhola.

Liigassa pelataan seuraavaksi tammikuun tasauspelit. Ässät kohtaa kahdesti Rauman Lukon, kun taas Sport pelaa Tampereen Ilvestä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle