KalPa ilman ykköstykkiään Hämeenlinnaan

LIIGA / Ennakko
Tiistaina väännetään taas pisteistä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Tappioputkensa toistaiseksi selättänyt HPK saa tiistaina vieraakseen KalPan Kuopiosta. Vieraat saapuvat kylään ilman parasta maalintekijäänsä.

Loukkaantumissuman kanssa painiskeleva KalPa sai maanantaina hyviä ja huonoja uutisia, kun kokoonpanoon tulee tiistaiksi sekä lisäys että vähennys edelliseen peliin verrattuna. Puolustaja Antti Halonen on tiistaina taas kokoonpanossa, kun taas joukkueen eniten maaleja tehnyt Jukka Voutilainen joutuu jättämään Kanta-Hämeen reissun väliin vatsataudin takia.

14 maalia 39 ottelussa nakutellut Voutilainen on toistaiseksi maalitilastossa yhden osuman edellä Michal Birneriä ja kaksi osumaa edellä Janne Kerästä. Muita vähintään kymmenen maalia tehneitä pelaajia ei KalPasta löydy, mutta Kasperi Kapasen yhdeksän osumaa 24 ottelussa ansaitsee tahtinsa puolesta kunniamaininnan.

HPK:n kaksinumeroisia maalimääriä nakutelleet ovat Zach Hamill (13), Jesse Saarinen (12) ja Eero Somervuori (11).

Kotijoukkue HPK:lla on allaan kolme kahden pisteen voittoa. Peli on parantunut tappioputken jälkeen, mutta etenkin Ässät-pelin sekä hävityn HIFK-ottelun perusteella Kerholla on selkeitä vaikeuksia pelata johtoasemassa ja "tappaa peli" lisäämällä maalin tai kahden johtotilannetta ratkaisevan suureksi.

Molemmissa otteluissa HPK päästi vastustajansa kahden maalin takaa tasoihin ja HIFK:n myös ohitseen. KalPaa vastaan joukkueen on tehtävä aloite ja pistettävä hyvää kiekollista avauspeliä pelaava vierailija ahtaalle.

Ilves onnistui lauantaina kuopiolaisten savustamisessa täydellisesti. Se pelasi keskialueen tukkoon, eikä tämän päälle KalPa saanut maalia edes lukuisien ylivoimiensa aikana.

Kokonaisuutena vastakkain ovat KalPan erittäin kiekollinen peli ja Kerhon suoraviivainen peli. HPK:n hyökkäyksiinlähdöistä löytyy pieni, sopiva siivu kiekkokontrollia ja pelin rytmittämistä, mutta kokonaisuutena hyökkäyspäätyyn pyritään mahdollisimman nopeasti.

Maaleillaan vastakkain ovat kotijoukkueen tuki ja turva Juuse Saros sekä KalPan Samu Perhonen, joka ehti pelata kuluneella viikolla kaksi nollapeliä. Kevään pirteimpiin yllätyksiin kuuluva Perhonen on paikannut koko kauden sivussa olevaa Eero Kilpeläistä niin mainiosti, että puheet uuden ykkösvahdin hankkimisesta ovat muuttuneet luotettavasti auttavan kakkosvahdin hankinnaksi.

Seuraa Heitä

Heikki Liedes #90 | Tappara

Keskushyökkääjä

Kova luistelu ja fyysinen peli ovat tuoneet Liedekselle paljon vastuuta viime otteluissa, mutta takana on silti 12 ottelua ilman pisteitä. Kakkosketjussa pitäisi osua välillä vaikka vahingossa.

Kasperi Kapanen #42 | St. Louis

Laitahyökkääjä

Nuorten MM-kisojen jälkeen viisi ottelua ilman pisteitä. KalPa kaipaisi taas nuoren tähtensä onnistumisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle