Henrik Koivisto kiireisestä alkuviikostaan: "Pakkasin tavarat ja lähdin ajamaan"

LIIGA / Haastattelu
Henrik Koivisto pääsi tiistaina heti maalin makuun uudessa seurassaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Hyökkääjä Henrik Koivisto pelasi vielä viime lauantaina Lukon paidassa Vaasan Sportia vastaan. Uusi viikko toi kuitenkin uudet tuulet.

24-vuotiaan Henrik Koiviston alkuviikko on ollut hektinen. Hyökkääjän kotihalli siirtyi reilut 200 kilometriä pohjoiseen, kun siirto Rauman Lukosta Vaasan Sportiin kävi toteen.

Koivisto sai vahvistavan tiedon siirrostaan maanantai-iltana ja pelasi jo tiistaina Porissa Ässiä vastaan.

− Maanantaina iltakuuden aikaan sain tiedon. Siinä aloin sitten pakkailla tavaroitani ja ajoin Poriin, missä vietin yöni hotellissa, Koivisto kertasi tapahtumien kulkua.

Vaikka tieto siirrosta julkistettiin virallisesti vasta tiistaina, ei se silti tullut Koivistolle itselleen täytenä yllätyksenä.

− Kyllä tämä asia on tässä noin kuukauden verran kytenyt, eli siinä mielessä ei tullut täysin puskista.

Koiviston kausi Lukossa ei sujunut tehokkaasti ainakaan tehopisteitä katsottaessa. Nopealiikkeinen hyökkääjä teki 37 ottelussa vaatimattomat tehot 2+9. Peliaikaakaan ei raumalaisjoukkueessa herunut paljoa ja vastuu oli laskemaan päin. Koivistolla on selkeät ajatukset siitä mitä hän siirrosta itselleen hakee.

− Kyllähän tässä peliaika ja sitä kautta vastuu olivat pääsyynä. Olen tullut Vaasaan kehittymään pelaajana, sillä ei tässä valmiista pelaajasta voida vielä todellakaan puhua, Koivisto linjasi suoraan ja rehellisesti.

"Olin jo unohtanut miltä maalin tekeminen tuntuu"

Koivisto pelasi vielä edellisen viikon lauantaina nykyistä seuraansa Sportia vastaan. Tuorein tuntuma uuteen seuraan oli siis vain muutaman päivän takaa. Koivisto pelasi debyyttiottelunsa vaasalaisten ykkösketjussa mukiinmenevästi, mutta itsekritiikkiäkin löytyi.

− Eihän uuteen joukkueeseen ole ihan helppo tulla näin nopeasti. Pelasimme tänään hyvin joukkueena ja [Ville] Hostikka piti meitä hyvin pystyssä. Pelaaminen Charles Bertrandin ja Jarkko Immosen kanssa sujui ihan hyvin, mutta kyllä omassa pelaamisessa vielä parantamisen varaa jäi.

Koivisto onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä ottelussaan kotkapaidassa. Koivisto iski Sportin viimeiseksi jääneen 4−1-maalin vajaat seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua. Maali maistui hyökkääjälle, sillä edellinen osuma syntyi 15. lokakuuta Kärppiä vastaan.

− Maali teki kyllä todella hyvää. Olin jo unohtanutkin, että miltä sellaisen tekeminen tuntuu, Koivisto naurahti helpottuneena.

» Lähetä palautetta toimitukselle