JYP ja SaiPa testaamaan Hippoksen jäätä

LIIGA / Ennakko
Konneveden ikitaistelija Miika Lahti lensi lauantaina suihkuun, mutta tilanne ei johtanut jatkotoimenpiteisiin ja mies on jälleen käytettävissä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Jyväskylässä mitellään kauden neljäs "El Sputnico", kun JYP ja SaiPa liukuvat edellisen ottelun voitot vyöllään Synergia-areenan toivottavasti kestävälle jäälle. Lappeenrannan keltamustien edellinen kolmen pisteen potti Keski-Suomesta on edelleen vuodelta 2009, eikä helppoa tule olemaan tälläkään kertaa.

Viime kevään puolivälieräpari on kohdannut toisensa kuluvalla kaudella kolme kertaa, ja voitot näistä kapinoista ovat vierailijalle 1-2. Edellisessä ottelussa marraskuussa SaiPa onnistui ottamaan voittolaukauskilpailun kautta kaksi pistettä, mutta varsinaisen peliajan voitosta Jyväskylässä on siis jo aikaa.

Hippoksen areenan jään kanssa on ollut aiempinakin vuosina ongelmia, ja lauantaina JYP-Akatemian ja K-Vantaan välinen Mestis-ottelu jouduttiin siirtämään kesken kaiken harjoitushalliin jään rikkouduttua. JYPin myynti- ja markkinointijohtaja Jari Lindström vakuutteli maanantaina, ettei tiistain ottelu ole vaarassa.

- Jään pitäisi olla täydessä kunnossa. Kaikki toivovat, että ottelu pystytään viemään läpi normaalin suunnitelman mukaisesti, Lindström kertoi.

Rasittunut JYP jatkamaan voittoputkea

Liigassa painetaan hurja määrä pelejä tammikuussa, ja tälläkin viikolla JYP tahkoaa kolme ottelua. Viime viikko alkoi heikolla esityksellä Hämeenlinnassa, mutta viikonlopun otteluista Tapparaa ja HIFK:ta vastaan hurrikaanipaidat ottivat kaksi kolmen pisteen voittoa. Onnistumiset perättäisinä päivinä lämmittivät päävalmentaja Marko Virtasta keskellä peliruuhkaa, mutta tuomaritoiminta jätti toivomisen varaa.

- Fyysinen rasitus on tällä hetkellä tapissa, mutta silti onnistuimme raapimaan voiton Helsingissä. (Miika) Lahden ulosajotilanteessa tuomarit sulivat, mutta saimme siitä lisää energiavaroja, Virtanen kertasi lauantain kamppailua.

JYP puolusti viime viikolla tiiviisti päästäen vain neljä maalia, ja maalivahti Tuomas Tarkki on löytänyt taas huippuvireensä. Tahmeasti alkuvuodesta pelanneet Eric Perrin ja Tuomas Pihlman osuivat tolppien väliin Tappara-voitossa, ja ottelussa loukkaantuneen tärkeän hyökkääjän Anssi Löfmanin vamma osoittautui pelättyä lievemmäksi. Kaikki merkit viittaavat siihen, että kuuden ottelun pisteputken rakennellut Hippoksen isäntä on vaikeasti kaadettavissa tiistaina.

Flunssa-aallon selättänyt SaiPa hakee tasaisuutta

Vahvana kotijoukkueena tunnettu SaiPa on yllättäen ollut tällä kaudella vieraissa selvästi parempi kuin kotona, ja se on liigan kuudenneksi paras kyläilijä. Viime viikolla joukkueessa kiersi flunssa-aalto, ja länsirannikon kiertueella Sputnikit joutuivat tulemaan toimeen ilman muutamaa runkopelaajaansa.

Tälle viikolle joukkue päässee terveemmällä miehistöllä, ja päävalmentaja Pekka Tirkkonen voi valita kokoonpanonsa laajemmasta joukosta. Peliesitykset ovat ailahdelleet viime viikkoina, mutta lauantaina joukkue otti tärkeän voiton Pelicansista selvästi lukemin 4-1.

Lappeenrannassa on ollut puolustajapulaa loukkaantumisten takia, ja seura hankkikin Nashville Predatorsin organisaatiosta nuorten maailmanmestarin Mikko Vainosen takalinjoilleen loppukaudeksi. Jykevän peruspuolustajan ensiesiintyminen lauantaina oli positiivinen, ja saman trendin toivotaan lappeenrantalaisleirissä jatkuvan tälläkin viikolla.

Ville Kohon johtama ykkösnyrkki kyykkäsi muiden mukana torstaina Porissa 7-1-tappiossa, mutta Janne Tavin ja Jesse Mankisen johdolla kolmikko ratkoi pelin lauantaina. Viime viikolla sairastelleet Dave Spina ja Chad Rau lienevät taas David McIntyren rinnalla, joten SaiPalla on heittää kaukaloon kaksi tehoiluun pystyvää kärkiketjua. SaiPan ylivoima on tökkinyt viime aikoina, ja sen täytyy olla nähtyä tehokkaampaa tiistaina, mikäli joukkue haluaa viedä Jyväskylästä pisteet.

 

 

 

 

Arvio ottelusta: Henri Pitkänen

JYP otti kaksi maukasta voittoa viikonloppuna, ja sen perustekeminen on ollut hyvällä tasolla härkäviikoilla. SaiPalla on ollut kehnoja iltoja, mutta parhaimmillaan sen peli on aivan liigan kärkitasoa. Joukkue saa rivistöön lisää miehiä, ja se parantaa joukkueen mahdollisuuksia pisteille. Lisäksi joukkue on onnistunut tällä kaudella hyvin JYPiä vastaan pystyen rikkomaan jokaisessa ottelussa hurrikaaninuttujen pelinrakentelua.

Molemmat maalivahdit ovat liigan kärkipäätä, ja heidän taistoonsa kulminoituu jälleen paljon. Tasaisessa taistelussa SaiPan kolmen pisteen vierasvoitto jää edelleen haaveeksi, mutta ilman pisteitä Sputnik ei kotimatkalle Jyväskylästä lennä.

Seuraa Heitä

Tuomas Tarkki #40 |

Maalivahti

Nollapeli lauantaina, ja viime viikolla vain neljä päästettyä maalia. Jatkosopimuksen sorvannut Tarkki on ollut monesti paha peikko lappeenrantalaisille etenkin Jyväskylässä, ja SaiPan täytyy keksiä keinot miehen ohittamiseksi.

Jussi Markkanen #27 |

Maalivahti

Andreas Bernard on Peliitoissa lainalla tämän viikon, ja niin ikään jatkosta seuran kanssa jo aiemmin sopinut konkari kantaa vastuuta. Peliesitykset ovat hieman ailahdelleet muun joukkueen mukana, mutta perustaso on silti erittäin korkealla. SaiPan vierasvoitto vaatii Markkaselta onnistunutta iltapuhdetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle