Lukko-ylivoima TPS:n murheena

Harri Tikkanen ampui Lukon tasoituksen ylivoimalla.
Turkulaisten tappioputkelle ei tullut päätöstä Raumalla tiistai-iltana. Tiukan kamppailun päätteeksi Lukko otti voiton varsinaisella peliajalla lukemin 2-1.

Turun Palloseuran ja Rauman Lukon aiemmissa tämän kauden keskinäisissä otteluissa voitot ovat jakaantuneet 2-2. TPS oli kertaalleen aiemmin tällä kaudella onnistunut ryöstämään täyden pistesaaliin raumalaisten vierailijoina. Turkulaiset antoi tälläkin kerralla hyvän vastuksen, eikä Lukko päässyt helpolla.

Ottelun ratkaisuhetket nähtiin kolmannen erän alussa, kun Lukko käytti kaksi peräkkäistä ylivoimaansa hyödyksi ja siirtyi maalin takaa-ajoasemasta 2—1-johtoon. Turkulaisten tappioputki venyi illan tappion myötä jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Lukko määräsi alkutahdit

Ensimmäisen erän alku on Lukon hallintaa, muutamaa hyvää TPS:n hyökkäystä lukuun ottamatta. Lukko pääsi heti erän alkuun kokeilemaan avausmaalin tekemistä ylivoimalla, turkulaiset kuitenkin kestivät ja ottelua jatkettiin ilman maaleja. Ylivoiman jälkeen Lukon Janne Lahti pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä ilman onnistumista.

Erän puolivälin jälkeen puntit tasoittuvat hieman, kun vierailijat lisäsivät vauhtia ja pääsivät paremmin peliin mukaan.

Ensimmäisen kolmanneksen paras tilaisuus maalintekoon tulee erän lopulla Turun Palloseuran kultakypärä Ryan Laschille, kun hän pääsi irti Lukon puolustajilta ja karkasi puolittaiseen läpiajoon. Lukko-vahti Ryan Zapolski oli tilanteessa ajan tasalla ja teki maalintekoyrityksen tyhjäksi.

Toinen erä jatkui Lukon painostuksella ja kotijoukkue saakin erän alun parhaan maalintekopaikan. Teemu Lassila kuitenkin torjui Olli Sipiläisen yrityksen, johon Ville Nieminen teki väkevän esityön.

Vaikka koko kamppailu olikin ollut pienoista kotijoukkueen hallintaa, onnistuu TPS avaamaan maalihanansa ensimmäisenä.

Turkulaisten ylivoiman jälkeen painostus Lukko-päädyssä jatkui. Ilkka Pikkarainen voitti kulmassa kaksinkamppailun ja siirsi kiekon maalin eteen Elmeri Eroselle joka laukoi uran ensimmäisellä Liiga-maalillaan turkulaisryhmityksen johtoon.

TPS:n avausmaalin jälkeen Lukko sisuuntui ja haki kovasti tasoitusmaalia, kuitenkaan siinä onnistumatta. Teemu Lassila piti maalinsa puhtaana erän loppuun saakka TPS-puolustajien avustuksella.

Kotijoukkue kuskin paikalle

Lukko sai kolmannen erän alussa mahdollisuuden lyödä ylivoimalla peli tasoihin ja raumalaiset käyttivätkin tilaisuuden hyödyksi. Harri Tikkanen ampui viivasta lyöntilaukauksella kiekon maaliin huonon TPS:n purkuyrityksen päätteeksi.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut odotella kauan, kun Lukko pääsi toistamiseen ylivoimalle. Aloituksen jälkeen kiekko siirrettiin viivaan ja Lukko-laituri Teemu Nurmi päätti 12 ottelua kestäneen kuivan kautensa maalien osalta ja painoi patjoista kimmonneen irtokiekon verkon perukoille.

Ottelun lopussa nähtiin ikävän näköinen tilanne, kun Lukon Janne Niskala huitaisi TPS:n kultakypärä Ryan Laschia mailalla kasvoihin pelirangaistuksen arvoisesti. Lasch selvisi tästä kuitenkin vain säikähdyksellä ja oli jäällä jo seuraavassa vaihdossa.

Turkulaisilla oli paikka tasoittaa tiukka kamppailu Niskalan rangaistuksen aikana. TPS haki tasoitusta myös ilman maalivahtia, mutta raumalaiset kestivät ja ottivat ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa sitten tammikuun 2. päivän.