Hakametsässä vastakkain kaksi alavireisintä joukkuetta

LIIGA / Ennakko
Saako Tapola johdettua joukkonsa voittoon?
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja Pelicans ovat kymmenen ottelun kuntopuntarilla mitattuna kaksi heikointa joukkuetta. Kyseisellä ajanjaksolla kirvesrinnat ovat voittaneet vain yhden ottelun ja senkin vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Tappara on yksi kolmesta joukkueesta, jonka lahtelaiset ovat viimeisissä kymmenessä ottelussaan pystyneet voittamaan.

Tappara romahti täydellisesti maajoukkuetauon jälkeen ja vajosi kärkikahinoista häntäpäähän. Eikä muutosta parempaan ole tapahtunut. Kirvesrinnoilla on ongelmia pelin joka osa-alueella.

Juha Metsola on tehnyt maalinsuulla voitavansa, mutta huippuvire on haihtunut tappioputken myötä. Eikä Metsola ole totta puhuen saanut riittävästi tukea puolustukselta. Kiekonmenetyksiä ja merkkausvirheitä tulee aivan liikaa. Oma lukunsa ovat vielä omat maalit, joihin Tappara-puolustus on viime peleissä erikoistunut.

Tamperelaisten hyökkäyspeli ei ole missään vaiheessa lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin. Maalinteko ja ylivoimapeli ovat olleet kirvesrintojen akilleenkantapäät, vaikka nimilistan perusteella molempien pitäisi olla selkeitä vahvuusalueita.

Tappara hankki viime viikolla Stephen Dixonin vahvistamaan ennestään nimivahvaa hyökkäystään. Kanadalainen iski avausottelussaan maalin, mutta tappioputkea hänkään ei pystynyt katkaisemaan.

Pelicansin vire on vain aavistuksen verran isäntäjoukkuetta parempi. Pelaaminen ei säily ehjänä ja tasaisena läpi ottelun, eikä otteista löydy riittävästi valmentaja Tomi Lämsän haluamaa pelirohkeutta. Edellisessä ottelussa Lämsä tuntuikin hakevan ketjumuutoksilla uutta ilmettä joukkueensa pelaamiseen.

Maalivahdeista Janne Juvonen on ollut varmempi, mutta lahtelaisten vahvuudeksi maalivahtipeliä ei voi laskea. Pelicans on päästänyt liigajoukkueista toiseksi eniten maaleja.

Hyökkäyspäässä lahtelaisten tasaisin suorittaja on ollut Tyler Redenbach. Tommi Paakkolanvaara taas on yllättäen Pelicansin paras maalintekijä ja hipoo yhden kauden maaliennätystään. Vili Sopasen loukkaantuminen on kova kolaus hyökkäyksen muutenkin kapeaan kärkeen.

Käyttäjän joinonen kuva

Arvio ottelusta: Juha Oinonen

Kahden vaikeassa vaiheessa olevan joukkueen kohtaamisesta tuskin muodostuu unohtumatonta kiekkoiltaa. Molempien joukkueiden peli on varovaista ja hermostunutta. Kärsityt tappiot ovat syöneet itseluottamusta, eikä henkilökohtaisilta virheiltä voi välttyä.

Todennäköisesti ottelun voittaa joukkue, joka pystyy paremmin hyödyntämään vastustajan virheet. Edellisten otteluiden perusteella se on luultavammin Pelicans.

Seuraa Heitä

Jan-Mikael Järvinen #44 | Ässät

Keskushyökkääjä

Viime kauden tehosentteri ei ole tällä kaudella pystynyt vastaavaan. Toisiko Stephen Dixonin hankinta ykkössentteriksi hieman rentoutta ja tehoja Järvisenkin pelaamiseen?

Michal Repik #62 |

Oikea laitahyökkääjä

Hyvän alun jälkeen tehot ovat hiipuneet. Edellisessä pelissä osui, osuuko Tapparaa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle