Altavastaajan turkoosi vastaisku

Alanteen otteet ovat parantuneet vaikeampien vastustajien myötä.
Pelicans otti toisen peräkkäisen kotivoittonsa kärkijoukkueesta torstaina. Tällä kertaa Tappara joutui palaamaan kotiinsa tyhjin käsin, kun lahtelaiset pelin veivät maalein 4-2.

Isäntiä suoraviivaisempi Tappara lähti peliin valmiimmalla joukkueella, mikä näkyi lähes kaikilla osa-alueilla. Syy täyden pistepotin jäämiseen Lahteen löytyi kuitenkin kotijoukkueen voitontahdosta ja kolmoskentän erinomaisista esityksistä.

Pelicansin kolmosnyrkin rouhijat Janne Ritamäki ja Joonas Alanne olivat huikeassa vireessä. Molemmat iskivät tehot 1+1 vastaten Pelicansin tärkeimmistä maaleista. Ritamäki murjoi epäselvästä tilanteesta ottelun avausmaalin, kun puolestaan ketjukaveri Alanne iski toisessa erässä kotijoukkueen tasoihin. Myös Vili Sopanen pääsi kahden tehopisteen kerhoon mukaan.

Toinen erä alkoi siis Pelicansin 1−0-johdosta, mutta se sai šokkikäänteen Masi Marjamäen ja Kristian Kuuselan suoraviivaisista maaleista. Osumien välillä ei ollut aikaa vierähtänyt kuin minuutti, sillä Pelicansin puolustajilla oli hankala vaihe menossa.

Asenne ratkaisi

Koko ottelun ajan oli havaittavissa kotijoukkueen olevan paremmalla asenteella liikkeellä kuin tamperelaiset. Tasaisesta pelinkulusta huolimatta Tappara oli niskan päällä, mutta Pelicansin yritys pistää kampoihin poiki lopulta vieraille turhautuneita jäähyjä.

Lahtelaiset joutuivat alkuun rouhimaan maalinsa väkisin, mutta Tapparan otteen lipsuminen oli havaittavissa kolmannessa erässä. Seuraavat kotijoukkueen maalipaikat syntyivätkin helpommalla, vaikka ratkaisuksi muodostunut Tyler Redenbachin ylivoimaosuma lipuikin Juha Metsolan taakse oman pelaajan luistimesta.

Tapparalta ei löytynyt enää intoa vastata täysillä 4−2-asemasta, vaikka kolmatta erää oli jäljellä monia minuutteja. Tamperelaisten vastaisku jäi vaisuksi, sillä Pelicansilla ei ollut vaikeuksia puolustaa kahden maalin johtoasemaansa.

Erikoistilanteista ei apua

Redenbachin ylivoimaosuma nosti kotijoukkueen johtoon, mutta erikoistilanteista ei silti ollut ottelun ratkaisijaksi. Kummallekin joukkueelle tarjoutui mahdollisuuksia hyödyntää vastustajan hölmöilyt.

Kahden Liigan huonoimman ylivoimajoukkueen otteet eivät vakuuttaneet torstainakaan. Tapparan kohdalla ylivoima jäi tehottomaksi, vaikka se olikin paljon kotijoukkuetta edellä. Tamperelaiset onnistuivat hyvin pyörittämään ylivoimakuviotaan, mutta Janne Juvonen onnistui torjumaan maalille ennättäneet laukaukset.

Pelicansilla puolestaan ylivoima ei ottanut toimiakseen ollenkaan. Redenbachin paluu sairastuvalta näkyi toivottuna luovuutena erikoistilanteissakin, mutta kotijoukkue ei juurikaan saanut kuviotaan toimimaan missään vaiheessa. Kiekot eivät löytäneet perille ja otteet haparoivat, mutta viimeinen kunnia on annettava vieraille. Liigan paras alivoimajoukkue ei antanut Pelicansille mahdollisuuksia rakentaa hyvää ylivoimaa.