KalPan tehokas toinen erä riitti voittoon

Syöttöpisteen saalistanut Janne Keränen heitti ylävitoset maalintekijä Juuso Riikolan kanssa.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
KalPa pelasi kaksi hyvää erää ja keräsi täydet kolme sarjapistettä. Joukkue teki tarvittavat maalit toisessa erässä, ja HPK:n kiri jäi vaisuksi. Ottelun lopussa kuopiolaiset keskittyivät puolustamaan varmasti.

Ennakkoasetelmista poiketen HPK tuli ottelun ensimmäiseen erään aktiivisemmin ja kontrolloi kiekkoa KalPaa enemmän. Kilpipaidoilla oli alkuvaiheessa pieniä vaikeuksia päästä omasta päästä pois.

Erän vanhetessa kuopiolaiset pääsivät paremmin peliin mukaan. Avausmaalista vastasi nuori puolustaja Joonas Lyytinen, joka yllätti tulevan nuorten MM-joukkuekaveri Juuse Saroksen.

HPK:n ottelun ainokainen tuli KalPan pelatessa ylivoimaa. Juuso Riikola pelasi huolimattomasti viivassa ja Kerhon Otto Paajanen pääsi läpi. KalPa-vahti Eero Kilpeläinen oli tilanteessa voimaton, ja Paajanen viimeisteli HPK:n tasoitusmaalin.

Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen KalPa tuli paremmalla sykkeellä toiseen erään. Jyri Junnila jatkoi maaliputkeaan ja iski taululle 2-1 -voittomaalin tarkalla rannelaukauksellaan. Maali meni HPK-vahti Juuse Saroksen piikkin, sillä maskia ei kiekon edessä ollut. Junnila oli muutenkin ottelussa hyvällä pelipäällä ja näkyvässä roolissa.

Vaikka toinen erä mentiin kuopiolaiskomennossa, oli Kerholla myös hyviä maalipaikkoja. Ykköskentän Eero Somervuori ja Marek Viedensky olivat lähimpänä.

Viedenskyn räväkkä rannelaukaus meni jo KalPa-maalivahti Eero Kilpeläisen ohi, mutta se kimposi molempien tolppien kautta ulos. Tilanne tarkastettiin myös videolta − ei maalia.

HPK-ryhmästä ei suuria onnistujia tänään löytynyt. Muutamia paikkoja lukuunottamatta ykköskenttä oli varsin vaisu, ja etenkin kakkoskentän Zach Hamill vaikutti hieman turhautuneelta illan ottelussa. Heikki Liedes oli aktiivinen avauserässä, mutta katosi ottelun kuvasta pelin edetessä.

Ratkaisevan oloisen 3-1 -maalin teki KalPan Juuso Riikola ylivoimalla. Viivasta lähtenut rannelaukaus oli Saroksen torjuttavissa, vaikka maskiakin oli. Riikola oli pelin jälkeen hyvin vaatimaton maalinsa suhteen.

— No kaverit pelasivat mulle hyvin sen paikan viivaan. Maskimies oli siinä hyvin kans maalin edessä, se tekee melkein puolet siitä maalista. Ei se muuten viivalta tahdo maalin mennä, jos ei siinä ole ukkoa maalivahdin edessä.

Maalin jälkeen HPK:lle tuli pienoinen paniikki päälle ja joukkue otti heti perään toisen jäähyn. KalPa ei onnistunut saamaan lisää maaleja, ja HPK pääsi toisen erän lopussa ja kolmannen erän alussa hakemaan kavennusta ylivoimalla.

Kerhon kiri jäi vaisuksi, vaikka lisää ylivoima-aikaa oli tarjolla kolmannessa erässä. Huonosti pelatun ylivoiman jälkeen HPK:n Craig Schira pelasi huolimattomasti viivassa ja KalPan Michal Birner pääsi läpiajoon.

Jyri Niemi esti Birneriä ja tsekki pääsi yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta. Tämän yrityksen Saros torjui.

Erän edetessä KalPa luovutti kiekonhallinnan HPK:lle ja keskittyi vain pelaamaan varmasti pelin loppuun tyylipisteitä keräämättä. HPK haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta KalPan hermo piti hyvin. Riikola kertoi päävalmentaja Pekka Virran teroittaneen tätä asiaa pelaajille.

— Pyrimme puolustamaan tiivisti ja puolustamaan keskustaa. Sitten kun tuli irtokiekko kulmaan niin annoimme painetta ja heitimme kiekkoa pois alueelta, että pääsimme vaihtamaan. HPK paineisti meitä hyvin, mutta saimme hoidettua.

Riikola kertoo joukkueen pelin olevan hyvin uomissaan ja toivoo, että sarjan kärkipäässä keikkuvan KalPan peleissä kävisi enemmänkin väkeä.

— Meidän pitää pyrkiä saamaa tunnetila ylös joka peliin. Nyt kun ei ole aina ollut hirveästi yleisöä, niin pitää yrittää itse luoda kopissa se hyvä fiilis. Yleisö on kuudes kenttäpelaaja, jos sattuu olemaan 4500 henkeä hallissa. Se on meille iso apu. Peli meillä on kuitenkin hyvin siellä taustalla ja kunnossa.