Tappara kaapi nihkeän voiton Pelicansista

LIIGA / Raportti
Juha Metsola oli Tapparan voiton takuumies.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Tappara otti lauantaina toisen voittonsa kahteen päivään, kun Pelicans kaatui Hakametsässä niukasti 2-1. Pelistä itsestään ei muodostunut kovin erikoista näytelmää. Pelicansilla oli mahdollisuus vielä lopussa tasoittaa ja viedä jotain Hakametsästä mukanaan Lahteen, mutta ratkaisevana lenkkinä toimi Tapparan maalivahti Juha Metsola.

Pelicans luistelutti jäälle kaksi Liigatasolla täydellistä keltanokkaa ja vastuuvalmentaja Tomi Lämsä näkikin omiensa suorituksen tässä valossa varsin kelvollisena.

- Oltiin tosi nuorella joukkueella liikenteessä. Eetu Sopanen teki liigadebyyttiä tänään, Miska Siikonen teki liigadebyyttiä tänään ja siellä oli Taavi Vartiainen ja Mikko Lahtela, joilla ensimmäiset pelit tänä syksynä alle. Mun mielestä lähtökohtiin nähden meillä oli kelpo esitys, pojat esiintyivät ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Laadukkaita kansainvälisen tason pelaajia vastassa. Puolustettiin niinkuin piti ja hyökättiin kun oli paikka. Juha Metsola otti kyllä muutaman sellaisen kopin, että en tiedä mistä ehti eteen, näki Lämsä.

Ensimmäisessä erässä peli aaltoili ja molemmat osuivat kertaalleen. Tapparalta parasta esitystä oli toinen erä, jota kotijoukkue dominoi selvästi ja Pelicans jäi lähes ilman tekopaikkoja. Toisen erän alussa nähtiin myös ottelun voittomaali, kun Teddy Da Costa tarjoili maalin takaa loistosyötön Jarkko Maliselle, joka laukoi suoraan syötöstä.

Kolmannessa erässä Tappara joutui selvemmin puolustuskannalle ja Pelicans sai myös muutaman ylivoimamahdollisuuden.

- En tiedä oliko, kun oltiin pelattu keskiviikko-perjantai ja vastustaja viimeksi tiistaina, sellaista henkistäkin notkahtamista siinä. Oma pelaaminen loppui aika paljonkin siinä ja se oli välillä sellaista selviytymistä. Paniikki on vähän liian voimakas sana, mutta tiettyä puristamista, mitä tulee kun olet paljon pelannut ja haluat enemmän selviytyä yksittäisestä tilanteesta, kuin voittaa tilannetta, analysoi Tapparan päävalmetaja Jussi Tapola.

Nuorten sisäänajoa molemmilla

Jännittävimmät hetkensä ottelu tarjosi aivan lopussa, kun Pelicans veti maalivahdin pois jo pari minuuttia ilman loppua. Tapparan Josh Green otti oman maalin edessä väkivaltaisuudesta kaksiminuuttisen kun 22 sekuntia oli otteluaikaa jäljella ja protestoi itselleen vielä perään pelirangaistuksen. Pelicans sai vielä yrittää loppuajan kuudella neljää vastaan, mutta maali jäi syntymättä.

Pelicans teki ainoan maalinsa ylivoimalla, mutta siitä huolimatta paremmalla ylivoimapelillä olisi Hakametsästä todennäköisesti irronnut lahtelaisille pisteitäkin. Lämsän mielestä sillä, että siniviiva on kauempana, ei ole ollut suurta vaikutusta ylivoimapeliin.

- Siinä mielessä se vähän sotkee meidän ylivoimapeliä, kun on Latvala ja Leimu pois, meidän ylivoimapakit käytännössä. Aikaa ja tilaa on enemmän, mutta pitää olla tarkkana, ettei pelata väärillä alueilla sitä yv:tä, eli liian kaukana maalista.

- Huono ilta siinä mielessä, että ei tullut pisteitä, mutta hyvä mittari meille. Rosterit kun huomioidaan, niin se ilme, mikä meillä oli varmasti tuo uskoa koppiin, Lämsä summasi.

Tappara on myös ajamassa nuoria pelaajia sisään.

- Atte Mäkinen kasvaa päivä päivältä liigarytmiin, Elorinteen Aleksi tuli paikkaamaan vatsataudista kärsinyttä Teemu Aaltoa. Tuukka Mäntylä koutsaa hienosti pukukopissa ja aitiossa Mäkistä, joten siinä on Mäkisellä hyvä ja turvallinen paikka kasvaa liigapelaajaksi. Yksi tavoite mikä meillä on, on tuoda näitä omia jätkiä, kuten Mäkinen, Otto Rauhala ja Henrik Haapalakin pelaisi varmasti hyvässä roolissa jos olisi kunnossa. Se on yksi jatkuvuuden iso edellytys ja siihen ollaan sitoutuneita, Jussi Tapola tiivisti Tapparan nuorten peluuttamisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle