Herättääkö kärkikamppailu Tapparan ja Lukon alisuorittajat?

LIIGA / Ennakko
Pudotuspeleissä Tappara ja Lukko taistelivat rajusti.
Kuva © Jarno Hietanen
Kolmen peräkkäisen kevään välieräpari Tappara ja Lukko kohtaavat Hakametsässä. Molemmat kaipaavat lisää onnistumisia profiilipelaajiltaan, myös erikoistilanteiden pitäisi sujua tehokkaammin.

Tappara ja Lukko lähtevät keskinäiseen kamppailuunsa varsin erilaisista asetelmista. Tiistain pelissä kirvesrinnat nousivat kahden maalin tappioasemasta jatkoaikavoittoon. Lukko taas hukkasi kolmannessa erässä johtoasemansa Bluesille.

Myös joukkueiden peliohjelmissa on eroa. Lukko pelaa jo toistamiseen peräkkäisinä päivinä ja kolmannen vieraspelin putkeen. Tappara sai avauspelinsä jälkeen huilata kolme päivää, mutta urakoi sekin peräkkäisinä päivinä. 

Tässä vaiheessa kautta tiiviimpi pelituntuma voi muodostua Lukolle eduksi. Varsinkin kun tamperelaiselle lisärasitusta tuo kotimatka Kuopiosta. Lukolla on lyhyempi siirtymä Espoosta.

Kumpikaan joukkue ei ole toistaiseksi saanut peliään kulkemaan toivotulla tavalla. Varsinkin hyökkäystehoissa on parannettavaa. Myös ylivoimamaalit puuttuvat toistaiseksi molemmilta.

Alisuorittamista ja yllätyksiä 

Raumalaisten tehokkain pelaaja on Toni Koivisto, joka on päässyt pisteille kaikissa kolmessa ottelussa. Myös Janne Lahti on aloittanut odotetun vahvasti. Turo Asplundin tehoja sen sijaan voi pitää yllätyksenä.

Varsinkin kun kanadalaiskeskushyökkääjien Aaron Gagnonin ja Kelly Zajacin tehopisteet ovat yhteensä yksi syöttöpiste. Myös Sami Lähteenmäeltä on lupa odottaa paljon nähtyä enemmän.

Kirvesrinnoista Arttu Ilomäki, Nick Plastino ja Jani Lajunen ovat koonneet kaksi tehopistettä mieheen. Koko Tapparan ykkösketju sekä toisen ylivoiman pyörittäjä Jan-Mikael Järvinen ovat toistaiseksi kiikaritehoilla.

Ryan Zapolski on odotetusti torjunut kaikki Lukon ottelut. Tappara taas on antanut vastuuta molemmille veskareille − edelliskausista poiketen. 

Seuraa Heitä

Arttu Ilomäki #75 |

Keskushyökkääjä

Tehnyt 40 prosenttia Tapparan maaleista. Iso rooli sekä tasakentällisin että ylivoimalla. On vain ajan kysymys, koska syöttää Patrik Laineen ensimmäisen Liiga-maalin.

Toni Koivisto #22 |

Laitahyökkääjä

Hyvin luisteleva, taitava laituri. Tappara-puolustus saa kaivaa luistimistaan lisätehoja, jotta Koivisto pysyy kurissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle