Kisapuistoon vieraita Helsingistä

LIIGA / Ennakko
SaiPan puolustajien tulee olla tarkkana Juuso Puustisen kanssa.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
SaiPa saa kauden toiseen kotiotteluunsa vieraita Helsingistä, kun kautensa hyvin aloittanut HIFK vierailee Lappeenrannassa.

Molemmat joukkueet aloittivat kauden viime viikonloppuna kahdella ottelulla. SaiPa kohtasi kahdesti liiganousija KooKoon. Kauden ensimmäisessa ottelussa KooKoo kaatui 4-3 voittomaalikilpailun jälkeen ja lauantaina pelattu toinen ottelu päättyi SaiPalle murskaavasti 7-2. HIFK puolestaan takoi avausottelussaan vieraskaukalossa Bluesia vastaan tylyt lukemat 6-1. Kotiavauksessaan HIFK onnistui kaatamaan Lukon voittomaalikilpailun jälkeen 3-2.

HIFK on esittänyt tylyjä otteita harjoitusotteluista lähtien. Se ei ole hävinnyt otteluakaan liigajoukkueelle harjoituskausi ja runkosarjan avaus mukaan lukien. Erityisen ilahduttavaa helsinkiläisten kannalta on se, että joukkueen ykköspyssyt Teemu Ramstedt, Tomas Zaborsky, Joonas Rask ja Juuso Puustinen, ovat aloittaneet kauden erinomaisesti.

Myös SaiPan alkusyksy on ollut hyvä. Joukkue on hävinnyt viimeisestä kymmenestä pelaamastaan ottelustaan ainoastaan yhden. SaiPan avainpelaajat ovat aloittaneet hyvin. David McIntyre, Chad Rau ja Petteri Nokelainen etunenässä näyttivät erityisesti lauantain ottelussa miksi heidät on hankittu kärkirooleihin SaiPaan. Hyvää taustatukea heille on antanut kolmen J:n ketju Jokinen-Järvinen-Järveläinen.

Voiton avaimet

SaiPa ei voi lähteä kotiottelustaan huolimatta kilpajuoksuun HIFK:n kanssa, sillä helsinkiläiset iskevät vastaan nopeasti ja tehokkaasti. SaiPan täytyy pitää kiekkoa ja rakentaa organisoituja hyökkäyksiä. HIFK:n vahva hyökkäyskalusto tulee varmasti haastamaan SaiPan pakistoa ja pyörittämään kiekkoa hyökkäyspäässä paljon. SaiPan kannalta onkin tärkeää puolustaa kurinalaisesti ja puhtaasti.

Ottelun avausmaalin merkitys on suuri. Jos avausmaalin tekee SaiPa, saa joukkue siitä varmasti lisää virtaa kotiyleisönsä edessä. On mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu, jos HIFK saa ottelun ensimmäisen maalin. SaiPan kauden avausottelussa KooKoo onnistui maalinteossa ensin. Sen jälkeen SaiPan pelaajilla oli havaittavissa pientä turhautumista sekä turhaa mailan puristamista.

Helsinkiläisillä edelleen loukkaantumishuolia

Loppukesästä alkaneet HIFK:n loukkaantumishuolet jatkuvat edelleen. Ottelusta ovat varmasti sivussa hyökkääjä Thomas Nykopp ja puolustaja Tommi Taimi, joka loukkaantui joukkueen edellisessä pelissä Rauman Lukkoa vastaan. Myös Roope Hintzin, Matti Lambergin, Miihkali Tepon ja Juuso Salmen pelaaminen ottelussa on epävarmaa.

SaiPa puolestaan pääsee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Ainoastaan kauden avausotteluista sivussa olleen Valtteri Virkkusen pelaaminen on epävarmaa.

Seuraa Heitä

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

Aloittanut kauden erinomaisesti. Kahteen peliin jo kolme tehtyä maalia ja yksi maaliin johtanut syöttö.

Brett Carson #7 |

Puolustaja

Hankittiin SaiPan takalinjoille tuomaan kokoa ja kovuutta. Yrittää pitää pelin yksinkertaisena ja antaa hyvän ensimmäisen syötön. Kahden ottelun jälkeen tehotilasto näyttää lukemaa +3.

» Lähetä palautetta toimitukselle