Lintulajien kauden ensimmäinen kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko sama liike tälläkin kaudella?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sport ja Pelicans jatkavat kauttaan keskiviikkona Kuparisaaressa. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun samoissa asetelmissa; yksi voitto ja yksi tappio.

Viime sesongilla Sportin ja Pelicansin ottelut olivat viihdyttävää katseltavaa. Pelikaanipaidat olivat kuitenkin keskimäärin tehokkaampia viime kauden otteluissa, sillä 12 pisteestä kahdeksan suuntasi Lahteen.

Nyt on kuitenkin uusi kausi ja uudet kujeet. Lahtelaisvierailla on kaksi edellistä ottelua päättynyt molemmin puolin kolmen maalin erolla. Sportilla puolestaan saldoksi on toistaiseksi tullut niukka 3−2-voitto sekä 4−2-tappio.

Avaimet voittoon erikoistilanteissa?

Pelicans on ollut alkukaudesta todella tehokas ali- ja ylivoimallaan. Edellisessä ottelussaan Bluesia vastaan ylivoima tuotti tulosta peräti kolmesti, eikä alivoimalla ole oma verkko heilunut tähän mennessä. Sportia vastaan on onnistuttu ylivoimalla ainoastaan kerran, eikä vaasalaisjoukkion ylivoimakaan ole huonolta näyttänyt, vaikka ylivoimamaalit ovat vielä pyöreä nolla.

Kotijoukkueen fyysisyys ja karvaustyö on ollut paljon positiivisen puolella. Alemmat kentälliset ovat pitäneet painostusta päällä JYP- sekä Ilves-ottelussa, joka myös näkyy tehotilastoissa. Pelicansilla on myös täysi työ pitää Charles Bertrandin kentällinen kurissa.

Pelicansin tehokkaimpana pistemiehenä komeilee tällä hetkellä Juhani Tyrväinen, joka osaa sytyttää joukkuettaan taisteluun. Lahtelaisilta löytyy myös taitoa hyökkäyspäähän, missä Sportin pitää olla varuillaan.

Seuraa Heitä

Juhani Tyrväinen #12 | Luleå

Keskushyökkääjä

Joukkueen kokeneimpia pelaajia, joka taitaa myös vastustajan kuumentamisen. Onko toinenkin Tyrväisen veljeksistä piikkinä Sportin lihassa?

Gabriel Spilar #44 |

Laitahyökkääjä

On alkanut erottumaan positiivisesti joka ottelun jälkeen enemmän, ja pelisilmää löytyy paljon.

» Lähetä palautetta toimitukselle