Chilinakkien kunnia vaakalaudalla Lahdessa

LIIGA / Ennakko
Aiempi Pelicansin ja Sportin kohtaaminen näytti tältä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Pelicans ja Sport kohtaavat toista kertaa kaudella lauantaina. Tällä kertaa taistelun näyttämönä toimii lahtelaishalli.

Kaksikon edellinen tapaaminen päättyi Sportin 2−1-jatkoaikavoittoon. Ottelu oli varmasti alkukauden ikimuistoisempia kohtaamisia - ei mielenkiintoisten pelitapahtumien vuoksi, vaan jälkilöylyjen osalta. Vierasjoukkue oli tyytymätön pelin jälkeiseen ruokatarjoiluun vaasalaishallissa, sillä tarjolla oli chilinakkeja ja eineslihapullia.

Pelicansille pettymys oli karvas paitsi lopputuloksen, mutta myös pelin jälkeisen vaasalaiskulinarismin vuoksi. Ruokakohu on juuri ehtinyt laantua. Nyt Pelicansilla on siis tilaisuus pistää paremmaksi monella tapaa omassa kotihallissaan.

Pelicansilla on tiukka, mutta voitokas viikko takanaan. Se on pelannut jo Tapparaa ja TPS:ää vastaan kahmittuaan kummastakin ottelusta täydet pistepotit varsin hyvillä otteilla. Tulikuumat turkulaiset olivat vastassa perjantaina, joten palautumisaika lauantain otteluun on lyhyt. Sport pelasi puolestaan keskiviikkona kotihallissaan ja joutui nöyrtymään HIFK:lle.

Sport astelee lahtelaishalliin siis huomattavasti levänneempänä. Vaasalaisten alku on tosin ollut tahmea kahdessa viimeisessä ottelussa, mutta loppua kohden jalka on jälleen alkanut liikkua. Viimeisin häviö helsinkiläisille oli loppupeleissä vierasjoukkueen hyvän puolustuksen ja pienoisen tuurin summa.

Pelicansin sairastupa on vihdoin lähes täydellisesti tyhjentynyt, ja peli alkaa löytyä täydellä miehityksellä pitkän tuurailupätkän jälkeen. Pelicansin hyökkäyspään painostuspeli on ollut lahtelaiskannattajille mukavaa seurattavaa.

Vaasalaisten ei voi sanoa kärsivän painostuskyvyn puutteesta myöskään. Vastustajat ovat olleet paikoitellen helisemässä Sportin pihdeissä. Kotijoukkueen täytyy siis karsia hurjia jäähymääriään, mikäli se mielii kolmen pisteen herraksi.

Maalivahdit valokeilassa tuttuun tapaan

Sportin torjujalla Mika Järvisellä oli keskiviikkona huono ilta Vaasassa. Selän taakse upposi kolme maalia kymmeneen minuuttiin, mutta rökitystä ei voi täysin laittaa Järvisenkään syyksi. HIFK:n iskijät Teemu Ramstedt ja Roope Hintz olivat täysin vapaina Sportin alueella. Puolustuspäässä on siis setvittävää.

Pelicansin Petri Matikainen sanoi puolestaan aiemmin Etelä-Suomen Sanomille, että kolmen maalivahdin peluuttaminen ei sovi joukkueelle. Pelicansin täytyy siis alkaa rauhoittua torjujaosastonsa kanssa, sillä jatkuva kilpailutilanne aiheuttaa tavallista enemmän virheitä. Pelicans on peluuttanut Janne Juvosta viikon molemmat ottelut, ja hän on suoriutunut tehtävässään kiitettävästi. 

 

Käyttäjän etoijanaho kuva

Arvio ottelusta: Elina Toijanaho

Pelicansilla on mahdollisuus ottaa ennakkosuosikin viitta harteilleen, mikäli se ei sorru jälleen turhiin jäähyihin. Lahdessa on mahdollista nähdä useamman maalin ottelu, jonka Pelicans vie kahden maalin erolla.

Seuraa Heitä

Dane Byers #34 | Köln

Vasen laitahyökkääjä

Kanadalaispeluri luo taitavasti maalipaikkoja ja pystyy parhaimpina iltoinaan useampaan tehopisteeseen. Byers oli näkyvä hahmo TPS:ää vastaan perjantaina.

Lassi Kokkala #36 |

Keskushyökkääjä

Kokkala oli joukkueensa parhaimpia pelaajia keskiviikkona helsinkiläisiä vastaan. Lopputulemana oli kaksi maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle