Sport kellisti repaleisen Pelicansin

Petri Matikainen oli mietteliäänä myös edellisessä ottelussa Vaasassa.
Lukuisista poissaoloista kärsinyt Pelicans ei ollut terävimmillään vuoden toiseksi viimeisessä ottelussaan. Vaasalaiset pääsivät kuskin paikalle muutamalla helpolla maalilla ja puolustivat johtoaan tyylikkäästi loppuun asti.

Pelicans iski ottelun avausmaalin, kun epäonnistuneen purun jälkeen Miika Roine heitti vaarattoman näköisesti kiekkoa kohti maalia ja Kimi Koivisto oli mailoineen ohjaamassa.

Vierailijoiden puolustaja Mikko Pukka sivalsi tasoituksen erän puolivälissä helpon näköisesti ohi Janne Juvosen. Maali oli Sport-kapteenin kauden toinen.

Pelicans sai oivan mahdollisuuden siirtyä erän lopussa uudelleen johtoon, kun Teemu Tallberg murjoi Janne Ritamäen sääntöjen vastaisesti kumoon.

Erätauolle lähdettiin kuitenkin vierasjohdossa, sillä Sport-puolustaja Niko Peltola nousi alivoimalla veturin lailla Pelicans-alueelle. Sitä seuranneen löysähkön rannekudin jälkeen Peltolan kauden maalisarake vaihtui nollasta yhteen, ja valotaululla näkyi lukemat 1-2.

Lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan tarjoili Charles Bertrand. Toinen erä oli vanhentunut vain kymmenen sekuntia, kun ranskalainen yllätti Juvosen kaukaa. Hetkeä myöhemmin nuori maalivahti kuitenkin paikkaili tilannetta torjumalla Jake Newtonin läpiajon.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Aleksi Laakson toimesta kaltoin kohdeltu, ykkössentterin hommia paiskinut Juhani Tyrväinen taklasi ahkerasti yhdessä Taavi Vartiaisen kanssa. Kovat taklaukset toivat väriä kentälle, mutta ei kotijoukkue sen parempaan vireeseen fyysisistä otteista huolimatta päässyt.

Toisen erän viimeisellä minuutilla kotijoukkueen näkyvimpään osastoon kuulunut Vili Sopanen pääsi kokeilemaan maalin tekoa lähietäisyydeltä. 400:ttä Liiga-otteluaan pelannut Sopanen sai parin lyhyen syötön jälkeen vapaan paikan, mutta Sport-maalivahti Mika Järvinen ehti kuitenkin räpylöineen kiekon tielle.

Uhkapeli ei tuottanut tulosta

Lahtelaisten kiri kolmannessa erässä ei ottanut tuulta alleen, joten valmentaja Petri Matikainen herätteli joukkojaan ottamalla maalivahdin pois jo miltei kuusi minuuttia ennen loppua. Pelicans oli saanut ennen maalivahdin poisottamista päätöserässä vain kolme laukausta maalille asti.

Kuudella viittä vastaan kotijoukkue sai muutaman tekopaikan luotua, mutta koko ottelun jatkuneet vaikeudet päästä maalin edustalle jatkuivat. Kotijoukkue ei onnistunut uhkapelissään, vaan vaasalaiset koristelivat vielä lukemia tyhjiin entisen Pelicans-peluri Sami Blomqvistin toimesta.

Pelicansin kiriä ei helpottanut kultakypärä Juha Leimun leikin kesken jättäminen. 13 maalia tällä kaudella iskenyt Leimu pelasi ottelussa vain vajaat kahdeksan minuuttia. Tämä näkyi etenkin Ben Bloodin minuuteissa, joita kertyi huimat 31.