Ässien maalit nollattiin videotarkistuksilla

LIIGA / Raportti
30 kertaa torjunut Hrachovina piti HPK:n pelissä mukana ottelun lopussa.
Kuva © C More
Hämeenlinnassa kohtasivat kaksi ahkerasti puolustavaa joukkuetta. HPK ja Ässät onnistuivat molemmat saattelemaan ottelussa kiekon verkon perille. Ässien osumat kuitenkin nollaantuivat videotarkistuksien jälkeen.

HPK:n ja Ässien välinen ottelu lähti käyntiin molempien joukkueiden osalta virheitä vältellen. Kotijoukkueella oli ajoittain liikaakin malttia, kun kiekkoa heitettiin keskialueelle, vaikka aikaa olisi ollut rakentaa hyökkäystä.

HPK:n maalille kahden ottelun ajaksi värvätty Dominik Hrachovina aloitti torjuntatyöt kypärällään, kun ässäpelurin laukaus kopsahti maskiin.

Peter LeBlancilla oli oiva mahdollisuus viedä kotijoukkue johtoon, kun hän pääsi kasvotusten Ässien maalivahdin Andreas Bernardin kanssa. LeBlanc ajautui kuitenkin harhautuksen jälkeen liian pieneen kulmaan ja kiekko lipui maalin edestä ohi.

Ässillä oli oma paikkansa kahdella yhtä vastaan, mutta HPK-puolustaja pääsi katkaisemaan poikittaissyötön.

Videotarkistukset Ässien turmana

Toinen erä oli kotijoukkueen hallintaa, mutta viimeistely ei ollut kohdallaan ja vastuuta siirrettiin kaverille.

Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio kertasi ottelun tapahtumia lehdistötilaisuudessa.

− Ensimmäinen erä oli hyvää ja energistä jääkiekkoa molemmilta joukkueilta. Toisen erän positiivinen asia oli meidän kuuden minuutin alivoimapeli. Huonoa oli liiallinen ajanvietto omalla alueella, mikä johtui vastustajan hyvyydestä ja omien puolustajien huonoista syötöistä.

− Toisessa erässä oli paljon tekopaikkoja ylivoimalla, mutta meni liian pieneksi pelaaminen. Vetojen kautta ylivoimat kannattaa yrittää ratkaista, oli puolestaan HPK-luotsi Pasi Arvosen näkemys.

Ässät sai maalipaikan, kun Sakari Manninen kaatui vastustajan siniviivalla ja Jake Hansen pääsi karkaamaan läpiajoon. Hansen kaadettiin maalin edessä ja videotarkastuksen jälkeen oli vielä rangaistuslaukauksen vuoro. Kiekko kuitenkin kimposi tolpasta kaukalon kulmaan.

HPK meni johtoon Juhani Jasun maalilla. Tilanteesta Petteri Nikkilä tienasi syöttöpisteen pysäyttäessään ässäpelaajan purkukiekon ja syöttäessään sen Jasulle.

Kahdeksan sekuntia myöhemmin tarkastettiin jälleen Ässien osumaa videolta. Maali kuitenkin tuomittiin kädellä tehdyksi ja tasoitus jäi haaveeksi.

HPK kesti Ässien rynnistyksen

Lopussa tuli HPK:lle melkoinen määrä pitkiä kiekkoja Ässien pelatessa ilman maalivahtia. Nikkilän mielestä tilanteessa ei ollut mitään ihmeellistä.

− Siinä kaikki yrittivät tehdä maalia. Meillä on niin hyvät sentterit, että ne hoitavat kuitenkin sen aloituksen taas meille.

Hrachovina keräsi kehut ensimmäisestä ottelustaan HPK:n paidassa. Maalivahti tykkäsi katkoa rännikiekkoja ja osallistui peliin maalin molemmilla puolilla. Nikkilä piti osallistuvasta tyylistä.

− Puolustajan työtä helpottaa kun maalivahtikin käy katkomassa rännikiekkoja, sitten vaan kerrotaan mihin pitää syöttää.

− Dominik oli loistava ja otti lopussa muutaman ratkaisevan kopin kun Ässät tuli kovaa päälle, oli Arvosen tuomio.

Rautakalliolla oli oma mielipide vastustajan maalivahtipelistä.

− Ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun teimme vastustajan maalivahdista hyvännäköisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo