HPK ja Ässät taistelevat kevään asetelmista

LIIGA / Ennakko
HPK:lla on usko tekemiseen. Nyt se pitää näkyä jo tuloksissa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Liigassa hännänhuippuna majaileva HPK ja kymmenennestä paikasta taisteleva Ässät kohtaavat tiistaina Hämeenlinnassa. Molemmat joukkueet tarvitsevat ryhtiliikkeen pysyäkseen mukana kevään ratkaisupeleissä.

HPK:lla on ollut vaikeuksia saada ehjää 60-minuuttista. Päävalmentaja Pasi Arvonen avasi joukkueen tilannetta.

− Kuopiossa oltiin alussa vähän joulufiiliksissä, mutta pelasimme 50 minuuttia hyvää peliä, jonka aikana voitimme selvästi maalipaikat, Arvonen analysoi.

− Taisteltiin kyllä loppuun asti ja maalipaikkoja oli riittävästi voittoonkin. Paljon oli pieniä asioita mitä tehtiin huolimattomasti, mikä johti siihen, että vastustaja pääsi maalipaikoille ja hyödynsi ne hyvällä prosentilla.

Ässiä vastaan HPK:n pitää parantaa viimeistelyä. Edellisellä Hämeenlinnan vierailulla Ässät tuli kaksi kertaa rinnalle ja meni lopulta ohi.

− Ässissä pelaa kokeneita pelaajia ja joukkue tulee varmasti puolustamaan vieraskentällä hyvin. Jos meinataan kolme pistettä ottaa, niin maalille on mentävä ja maalipaikat on hyödynnettävä.

HPK:n loukkaantumistilanne on paranemaan päin.

Joonas Lehtivuoren tilanne on vielä epävarma, todennäköisesti pelaa. Riku Hahl pelaa luultavasti vuodenvaihteen jälkeen, katsotaan päivä kerrallaan. Henri Auvinen on ainakin kaksi viikkoa pois.

HPK tekee jatkuvasti töitä hankintojen eteen. Tapparasta hankittiin Dominik Hrachovina kahden ottelun ajaksi, kun Eetu Laurikainen sai kutsun ison veden taakse. Juha Koivisto on nakuttanut hyviä tehoja tällä kaudella, mutta ne eivät pelaajaa tällä hetkellä lämmitä.

− Henkilökohtaisten pisteiden valossa on mennyt hyvin, mutta kyllähän sitä peliä pelataan joukkueelle ja sarjataulukko kertoo, onko onnistuttu, Koivisto pohti.

− Nyt olen saanut aikaa ylivoimalla ja sitä myöten enemmän peliminuutteja ja maalipaikkoja. Mielellään kuitenkin joukkueelle kolme pistettä, kuin itselle yksi tehopiste pelistä.

Ässiä lähdetään kaatamaan suoraviivaisella pelillä.

− Yksinkertaista peliä ja paljon kiekkojen heittoja maalille, josta maskimies sitten voi vielä hoitaa kiekon maaliin. Rannelaukaukset on helpompi ohjata ilmasta kuin kova lämäri, missään tapauksessa veto ei saa jäädä ensimmäiseen mieheen.

Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio on toistuvasti huomautellut otteluvalvojille joukkueen saamista jäähymääristä, kun niitä vertaa vastustajien vastaaviin.

Kotihallissaan joukkue ei juurikaan ylivoimaa ole päässyt harjoittelemaan. Tämä on tietysti tärkeää tuoda esiin, varsinkin kun joukkue on ylivoimatilaston kärkipaikoilla nimenomaan kotona pelatuissa otteluissa.

Matti Kuparisen paluun jälkeen ketjuja jouduttiin sekoittamaan jonkin verran. Kolmosketjuun mukavasti on tehoja tuonut ainakin Jake Hansen, joka KooKoota vastaan tarjoili maalipaikkoja kahden tehopisteen arvoisesti.

Antti Kerälä ja Juha Kiiholma ovat vielä etsineet aikaisempaa virettään. Kerälä on onnistunut kuitenkin ylivoiman pyörittämisessä mallikkaasti.

Kauden mittaan loistavasti toiminut alivoimapeli oli vaikeuksissa ennen joulutaukoa, mutta lauantain esityksen perusteella Ässät on löytänyt siihenkin osa-alueeseen punaisen langan.

Seuraa Heitä

Dominik Hrachovina #49 |

Maalivahti

Kaksi seuraavaa ottelua HPK:n paidassa pelaavaa lainavahtia kannattaa pitää silmällä. Osa Tapparan kannattajista otti lainasopimuksen hieman pitkin hampain, ja ihan syystä.

Valtteri Viljanen #8 | Rögle

Puolustaja

Valtteri Viljanen on tehnyt vahvan paluun Ässien rosteriin kokemiensa kolhujen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle