SaiPa luisteli Lukon maalipaikat minimiin

Jussi Markkasen kauden kolmas nollapeli tuli varsin helpolla.
Rauman osalta liigakiekkovuosi 2015 lyötiin päätökseen Lukon kohdatessa SaiPan. Vierasjoukkueen länsirannikon turnee alkoi komealla voitolla, jonka loppulukemat kirjoitettiin numeroiksi 0-3.

Lukon ja SaiPan kohtaaminen Rauman tiistai-illassa oli puolustuspelaamisen taidonnäyte vierasjoukkueen osalta. Kotijoukkuekaan ei puolustanut huonosti, mutta hävisi ottelun varsin tylyillä numeroilla.

Ottelun ratkaisuhetket koettiin jo keskimmäisessä erässä, jossa vierasjoukkue takoi kolme maalia alle kymmenen minuutin. Lukko vielä yritti herättää kiriä kokoonpanomuutoksilla, mutta palasi päätöserässä pelin aloittaneisiin koostumuksiin.

− Pelattiin tosi hyvä ja aktiivinen peli, jossa puolustettiin viisikkona erittäin tiiviisti, vierasjoukkueen päävalmentaja Pekka Tirkkonen puki sanoiksi illan tapahtumia.

− Onnittelut vastustajalle. SaiPa puolusti hienosti koko pelin, ei mahtunut kiekko maalille asti kulkemaan, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva myötäili virkaveljensä sanomisia.

Kotijoukkue koki ikävän menetyksen ottelun alla, kun hyökkääjä Janne Lahti sairastui vatsatautiin eikä voinut osallistua illan koitokseen.

− Lahdelle oli laskettu paikka toiseen ylivoimakentälliseen. Se pois jäänti sekoitti pahasti koostumuksiamme, mutta ei ollut pelin lopullinen ratkaisu, Dufva kertoi.

Vierasjoukkue esiintyi jo avauserässä paremmalla jalalla, vaikka kotijoukkueen tilastoissa erä oli varsin tasainen.

− Ensimmäinen erä oli tasainen ja molemmilla oli siinä pari tekopaikkaa, Dufva laskeskeli.

Keskimmäinen erä meni selkeästi vierasjoukkueen nimiin ja sen myönsivät molemmat valmentajatkin.

− Toisessa erässä luotiin muutama hyvä tekopaikka ja onnistuttiin niissä myös, Tirkkonen iloitsi omiensa tehokkuudesta.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset olivat päättyneet SaiPan tekemättä osumaakaan. Asia ei kuitenkaan ollut vierasjoukkueen valmistautumisessa esillä.

− Itseasiassa huomasimme valmentajien palaverissa ennen ottelua, että tosiaan emme ole saaneet maaliakaan Lukon verkkoon. Siitä ei kuitenkaan puhuttu joukkueen kanssa, Tirkkonen kertoi.

− Erän alun vaihtovirhe ylivoimapelissä oli paha takaisku, Dufva harmitteli omiensa suoritusta toisessa erässä.

Päätöserässäkin Lukko sai pelata paljon ylivoimaa, mutta tiistai oli päivä, jolloin kiekko ei vaan löytänyt tietään SaiPan verkkoon.

− Loppulukemat olivat tylyt, mutta ei itse peli noin tyly ollut. Toki jäimme kotikentällä ilman osumaa, ja asiaan pitää suhtautua sen vaatimalla vakavuudella, Dufva myönsi.

− Kaikki pelasivat erittäin hyvin joukkueen eteen, Tirkkonen kehui omiensa suoritusta.

Lukon osalta edessä on rakettien ammuskelua, minkä jälkeen sarja jatkuu tulevana sunnuntaina kotikaukalossa TPS:n isäntänä. SaiPan länsirannikon turnee jatkuu heti nukutun yön jälkeen Porissa.