Paljon parjattu maalivahti oranssimustien supersankarina

LIIGA / Raportti
Kouvolan oranssimustat pesivät kasvonsa.
KooKoo sai keskiviikkona mahdollisuuden kasvojenpesuun nöyryyttävän SaiPa-tappion jälkeen, kun HPK saapui Kouvolaan. Kotijoukkueen kova taistelutahto ja Juha Järvenpään paraatipelastukset viimeisillä minuuteilla takasivat oranssimustille 3−2-kotivoiton.

KooKoon ja HPK:n välinen taistelu heräsi tosissaan henkiin vasta viimeisellä vitosella, kun hämeenlinnalaiset pääsivät pyörittämään ylivoimaa kotijoukkueen ollessa 3−1-johdossa. Vierailijat ottivat samalla Kristian Järvisen pois maalinsuulta ja löi kirivaihdetta silmään kuudella kenttäpelaajalla.

Illan sankariksi ottelun loppuminuuteilla nousi oranssimustien maalivahti Juha Järvenpää, joka venyi kiekon tielle mitä ilmiömäisin tavoin. Vain Antti Miettisen napakka laukaus suoraan syötöstä oli kuitenkin liikaa jumalamoodin löytäneelle maalivahdille.

Vielä ottelun viimeisellä minuutilla Kouvolan oranssimustille vihellettiin kaksi kaksiminuuttista, mutta Järvenpää ja muun joukkueen suuri taistelutahto takasivat lopussa täyden pistepotin.

− Päätöserässä peli meni meiltä turhan passiiviseksi, ja pari jäähyä lopussa tuntui tulevan hieman heppoisasti. Tarvittiin sankaria ja se löytyi tällä kertaa maalinsuulta. Hienoa, että mies otti tärkeät ja ratkaisevat kopit, KooKoo-luotsi Petri Mattila hehkutti maalivahtiaan.

KooKoo-pelaajien eleistä oli luettavissa suunnaton riemu päätössummerin soidessa. Joukkue onnistui pesemään kasvonsa lauantaisen SaiPa-katastrofin jälkeen.

− Historiaa ei voida muuttaa, mutta nyt onnistuttiin muuttamaan ainakin fiilistä viime ottelun jälkeen, iloitsi Mattila.

KooKoon taisteluilme parempi

Kotijoukkue oli jättänyt taakseen nöyryyttävän lauantaisen 2−7-tappion SaiPalle, sillä taistelutahto oli paljon korkeammalla kuin hämeenlinnalaisilla, etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä. KooKoo voitti kaksinkappailut ja irtokiekot, sekä pystyi kitkemään HPK:n vahvuudet pois.

− Kaksinkamppailuiden ja irtokiekkojen voittaminen on iso osa tätä jääkiekkoa. Jos niihin tilanteisiin menee löysästi niin huonosti käy, sadatteli HPK-käskyttäjä Pasi Arvonen.

Avausmaalissa vierailijoilta kävi merkkausvirhe laidassa, minkä seurauksena Mestiksessä viime kaudella tehoja lapioinut kaksikko Teemu Rinkinen-Juuso Rajala pääsivät Tuomas Huhtasen avustuksella junailemaan oranssimustat johtoon.

Toisen erän alkuun kotijoukkue sai salama-alun, kun Matt Watkins ohjasi KooKoon kahden maalin karkumatkalle. Viitisen minuuttia myöhemmin vierailijat saivat kuitenkin kavennuksensa Patrick Hollandin ollessa ylivoimalla röyhkeä maalinedustalla.

3−1-osumasta vastasi puolestaan Petri Lammassaari pienimuotoisen härdellin päätteeksi, jota käytiin myös katsomassa videolta.

HPK:n tehottomuudesta kertoo paljon kymmenen laukausta kohti maalia kahden ensimmäisen erän osalta.

Päätöserässä KooKoo odotetusti passivoitui ja puolusti johtoasemaansa. Passivoitumisen myötä HPK pääsi peliin paremmin mukaan ja miltei kolminkertaisti laukausmäärän kohti maalia, mutta Järvenpään torjuntojen myötä kolme pistettä jäivät Kouvolaan.

− Kolmannessa erässä tultiin hyvin takaa ja saatiin haastettua KooKoon johtoasemaa, kun alettiin kamppailemaan. Sitä kautta saatiin aiheutettua jäähyjä myös vastustajalle, Arvonen mietiskeli.

KooKoo jatkaa perjantaina Liiga-taivaltaan kotonaan Porin Ässien saapuessa vieraaksi. Pallokerho pelaa niin ikään kotonaan, mutta vastaan asettuu Kalpa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo