Korhonen laukoi Bluesille kauden avausvoiton

LIIGA / Raportti
Mikko Kukkonen avasi kauden maalitilinsä Lukkoa vastaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoossa pelattiin sateisen tiistai-illan ratoksi Bluesin ja Lukon välinen kamppailu. Tiukkojen vaiheiden jälkeen kotijoukkue nappasi kolme pistettä viime hetken maalilla.

Kauden surkeasti aloittanut kotijoukkue oli jo nyt pakkovoiton edessä, sillä illan kamppailussa oli nähtävissä kotiyleisön protestointia. Paikalle oli saapunut todella vaatimattomat 2341 silmäparia.

Raumalaisten kausi on sen sijaan alkanut hieman paremmissa merkeissä, sillä joukkue oli saalistanut ennen illan koitosta yhden voiton ja hävinnyt yhden ottelun voittolaukauskilpailussa.

Vierasjoukkueen värisuora sai kuitenkin viimeisen sinetin, kun Risto Dufvan valjastama Lukko−lauma menetti viimeisessä erässä täyden pistepotin. Ville Korhonen laukoi voittomaalin vain reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Erikoistilannepelaamisen harjoittelua

Illan ottelussa jaettiin kuusi kaksi minuuttista, joista kotijoukkueelle vihellettiin peräti viisi.

Vierasjoukkueen ylivoimasta kuitenkin paistoi selkeästi kärkimiesten poissaolo, joka myös näkyi suoraviivaisuuden puuttumisena. Kiekkoa pyöriteltiin useaan otteeseen mallikkaasti, mutta ratkaisijanviitan ottajaa ei löytynyt.

Kotijoukkueen alivoimapelaaminen oli tällä kertaa uomissaan ja varsinkin kiekon eteen mentiin todella röyhkeästi. Varsinkin voittomaalinkin iskenyt Korhonen blokkasi illan aikana lähes puolen tusinan verran laukauksia.

Blueskin pääsi kokeilemaan ylivoimaa illan aikana kerran, mutta ei siihen olisi selkeästi enempään yrityksiä tarvittu. Avauserässä nähty ylivoimamaali oli merkki entisestä, sillä samanlaista dominointia nähtiin viime kaudellakin.

Erikoistilannepelaamista olisi ainakin yleisön reaktioiden perusteella pitänyt nähdä paljon enemmän, mutta illan erotuomareilla Aaro Brännarella ja Jari-Pekka Pajulalla oli todella salliva linja.

Uusia ratkaisijoita

Alkukaudesta lähtien säväyttänyt Bluesin nelosketju oli todella pirteällä pelipäällä. Avauserässä Peter Tiivolan johtama ketju pyöritti lähes minuutin ajan peliä Lukko-päädyssä, josta seurasi vielä lähes toinen minuutin mittainen pyöritys Kim Hirschovitsin johtamalta ketjulta.

Espoossa on jo pidemmän aikaan toivottu, että joukkueesta kasvaisia uusia ratkaisijoita. Viime kaudella Ilveksessä pelannut puolustaja Mikko Kukkonen avasi illalla kauden maalitilinsä lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen.

Kukkosen tekemään maaliin kirjautti syöttöpisteen vasta toisessa liigaottelussaan pelannut Samson Mahbod. Miehen tilille ei kertynyt illan aikana kuin neljä vaihtoa, jonka aikana Blues iski yhden ja päästi yhden maalin.

Ryan Zapolskin otteisiin ei tänään Lukko kaatunut.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Raumalaisten synkkä viikon alku

Vaikka illan ottelu päättyikin tappioon, niin raumalaisita selkeästi pirteimmällä pelipäällä oli maalilla torjunut Ryan Zapolski sekä kakkosketjun laidalla viilettänyt Toni Koivisto.

Lukko pelaa tällä viikolla vielä kaksi ottelua, joista ensimmäinen on jo huomenna keskiviikkona Tampereella Tapparaa vastaan. Illan ottelussa jo toisessa erässä kolmen ketjun peluutukseen siirtynyt Lukko kaipaa kipeästi miehiä takaisin sairastuvalta.

Vaikka iso liuta kärkimiehiä on pois ei se kuitenkaan laita päävalmentaja Dufvaa surkuttelemaan.

− Ei tässä voida vaan odotella, koska sieltä palaa miehiä takaisin kokoonpanoon. Joukkueen on vain kaivettava entistä kovempi taisteluilme tuleviin otteluihin, sillä uusia ratkaisijoita on löydyttävä niin kauan kuin tällä miehityksellä mennään.

− Ylivoiman kanssa on painittu jo pidemmän aikaa, muttei tätäkään voida laittaa pelkästään kärkimiesten puuttumisen piikkiin. Kiekkoa on vain toimitettava paljon enemmän maalille ja sinne on vain mentävä ottamaan mustelmia vastaan.

Kotijoukkue katkaisi kahden ottelun pituiseksi päässeen tappioputkensa. Ainakin pelaajien kasvoilta paistoi helpotus, mutta päävalmentaja Jyrki Aho ei ollut vielä täysin tyytyväinen joukkueen suorittamiseen.

− Jaksettiin uskoa loppuun asti omaan tekemiseen, vaikka kaksi kirvelevää tappiota olikin alla tuomassa pientä apinaa pelaajien niskaan. Erityisen iloinen olen tuohon taisteluilmeeseen, mutta pelimme ei vielä toimi lähellekkään sitä vaadittua 60-minuuttia.

Myös kapteeni Hirschovits oli samoilla linjoilla Ahon kanssa.

− Pelattiin hyvä kotiottelu, vaikka kolme pistettä saatiin, niin silti jäi paljon parannettavaa meidän pelaamisessa. Erityisesti keskialueella oltiin tänään todella tahmeita, sekä aivan liikaa otettiin rangaistuksia. Jäähyaitiosta pitää pysyä poissa mikäli näitä pelejä halutaan voittaa, onneksi tänään alivoimamme toimi loistavasti.

Espoolaiset saavat nyt huilata kolmen päivän ajan, kunnes lauantaina vieraaksi saapuu Tappara. Lukon matka jatkuu siis jo huomenna Tampereelle, jossa niin ikään vastassa on Tappara.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo