Ennätyksen metsästys jatkuu

LIIGA / Ennakko
Rauman Lukon ja Tampereen Tapparan kohtaamisessa päällimmäiseksi kysymykseksi nousee, pystyykö kotijoukkue parantamaan kauden alusta alkaen voitettujen otteluiden ennätystään kahdeksaan.

Kuntokäyrät

Lukko on kierros kierrokselta joutunut entistä tiukemalle vastustajiensa kanssa, ja näin tehdyt maalit ovat jääneet suhteellisen pieniksi verrattuna kauden alkuun. Vastaavasti puolustuspeli maalivahtityöskentelyn ohella ovat kulkeneet kurinalaisesti. Tämä onkin ollut viimeisten voittojen salaisuutena.

Vieraiden otteet viime viikolla olivat loistavia, ja voittoja kertyi tilille kolme. Tämän viikon maanantaina joukkue sai kunnian toimia Florida Panthersin harjoitusvastustajana, ja ottelu päättyi tamperelaisten hienoon voittoon. Viime ottelu JYPin kanssa oli kuitenkin selvästi edellisiä heikompi, ja se päättyikin tappioon, tosin vasta voittomaalikilpailun jälkeen.

Keskinäisiä otteluita joukkueet pelasivat harjoituskaudella kolme, joista kaksi päättyi Lukon voittoon.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkue on pelannut viimeksi tasan viikko sitten. Kulunut viikko on käytetty kahdella tavalla. Ensinnäkin pienet vammat on pystytty hoitamaan kuntoon. Sen lisäksi joukkue on harjoitellut ahkerasti tiivistä viisikkopelaamista. Olellinen kysymys kuitenkin on, miten joukkue saa taas pelirytmistä kiinni. Harjoittelu kun ei koskaan vastaa itse pelitapahtumaa. Hyvin toiminut ylivoimapelaaminen on yksi joukkueen ratkaisupaikoista voittoa ajatellen, mikäli vieraat sortuvat jäähyilemään.

Vieraiden suurin murhe viime ottelussa oli hyökkäyspelaaminen. Valmennusjohto joutui tekemään ketjumuutoksia ottelun kolmanteen erään, ja näillä muutoksilla joukkue onnistuikin maalinteossa kaksi kertaa. Nyt tämä onnistuminen pitää pystyä siirtämään Raumalle asti, jotta mahdollisuudet voittoon ovat olemassa.

- Saatiin kolmanteen erään sen verran rypistystä, että kasvot säilyivät lauantain ottelua silmälläpitäen. Positiivista on se, ettei ketään tarvitse motivoida. Päästään vieraskaukaloon pelaamaan kurinalaista ja nöyrää peliä. Ei tarvitse mitään ihmeellistä esittää muuta kuin lähtee rajusti taistelemaan. Iso päänahka haettavissa, siinä mielessä herkullinen lähtökohta peliin, tiivistää vierasjoukkueen strategian päävalmentaja Mikko Saarinen.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta toipilaina ovat hyökkääjät Antti Laaksonen (nivunen), Marko Virtala (polvi) sekä Olli Palola (olkapää). Kokoonpanon suhteen tuskin on tulossa mitään muutoksia sitten viime ottelun.

Vierailta poissa ovat pitkäaikaistoipilaat Sami Ryhänen, Janne Ojanen sekä Antti Kangasniemi. Se sijaan kahden ottelun pelikiellosta vapautuu Tuukka Mäntylä joukkueen puolustuksen avuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle