Alavireiset vastakkain

LIIGA / Ennakko
Lauantai-illan kiekkotaistossa Raumalla kotijoukkue Lukko yrittää löytää kadoksissa olevan jyvän ottelun voittamiseksi. Vierailija Tappara hakee kiivaasti paikkaa kuuden parhaan joukkoon, eli suoraa puolivälieräpaikkaa.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen osalta maaliskuu on sujunut suorastaan murheellisesti. Viisi ottelua joista saaliina on vaivaiset kolme pistettä, ovat suistaneet Lukon irti runkosarjan voittotaistelusta.

Viimeisen kolmen pisteen voiton kettulauma on saalistanut helmikuun puolivälissä Turussa. Sen verran pitkästä ajasta alkaa olemaan jo kysymys, että vaikutukset siirtyvät yhä helpommin henkiselle puolelle.

Vierasjoukkue Tappara on esiintynyt myös aavistuksen alavireisesti, joskin kerännyt ihan mukavasti pisteitä matkaotteluista. Maaliskuun kaikki kolme vierasottelua ovat päättyneet voittoon varsinaisella peliajalla.

Viimeisen kotiottelunsa Tappara on pystynyt voittamaan tammikuun lopulla, ja silloinkin oli vastassa tämän päivän vastustaja Lukko.

Keskinäisissä kohtaamisissa Tappara on ollut muutenkin hallitseva osapuoli. Kaikki kolme kohtaamista ovat päättyneet kirvesrintojen voittoon.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen osalta vallitsevassa tappioputkessa ykköskysymys on peli-ilon löytyminen. Menneille tapahtumille ei saa antaa ajatuksissa valtaa, vaan pitää pystyä pelaamaan rennosti sekä rohkeasti. Niillä aseilla joukkue rakensi aiemmin itselleen sarjassa piikkipaikan.

Erikoistilannepelaamisessa on myöskin tapahtunut selvää heikennystä aiempaan verrattuna. Varsinkin alivoimapeli on ollut aivan eri tasolla alkukauteen verraten. Tämän osa-alueen pitää parantua paljon, mikäli kettupaidat haluavat katkaista tappioputkensa.

Vieraiden osalta kaksijakoisessa maaliskuussa joukkueella on ollut ongelmia peleihin latautumisessa sekä taistelutahdon puutteessa. Varsinkin oman pään puolustus on ollut välillä hieman tuuliajolla, jos vastustaja karvaa aggressiivisesti korkealta.

Hyökkäyspelissä joukkue pystyy tuottamaan maaleja olosuhteisin nähden kohtuullisesti, varsinkin puolustaja Juha Leimun laukaus ylivoimalla siniviivalta on ollut kovaa luokkaa.

Kummankaan joukkueen maalivahtipeli ei ole ollut viime aikoina parhaissa uomissaan. Paljolti ottelun lopputulokseen vaikuttaa myös veräjänvartijoiden otteet.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilaina ovat puolustajat Tomi Pettinen ja Tommi Kovanen. Charlie Cook vapautuu pelikiellostaan tähän otteluun.

Hyökkääjä Kurtis McLean on jo harjoitellut joukkueen mukana, mutta pelaaminen on epävarmaa.

Vieraiden osalta menetykset painottuvat hyökkäyspäähän. Toipilaina ovat Janne Ojanen ja Steve Guolla.

Maalivahteina aloittanevat kotijoukkueelta Mikael Tellqvist ja vierailta Harri Säteri.

» Lähetä palautetta toimitukselle