Murskajaiset Raumalla

Lukon tappiokierre ei katkennut, vaan Tappara lisäsi raumalaisten tuskaa iskemällä taululle rumat lukemat. Vierasvoiton pääarkkitehtina hääräsi Tapparan Joonas Koskinen.

Pelin luonne oli selvä alusta alkaen. Tappara vei ja Lukko vikisi. Kettupaidat eivät saaneet ensimmäisen kahdeksan peliminuutin aikana käytännössä mitään aikaiseksi, kun samaan aikaan kirvesrinnat järjestivät hyviä maalintekotilanteita Lukon maalille kuin liukuhihnalta. Ansaittu johtomaali syntyikin ottelun sankarin Koskisen lavasta 2-1 hyökkäyksen päätteeksi. Koskinen ei yrittänyt poikittaissyöttöä, vaan päätti yrittää omaa ratkaisua, joka tuotti tällä kertaa oivallisen lopputuloksen. Kotijoukkue heräsi kuitenkin horroksestaan tämän maalin jälkeen ja pääsi kuittaamaan tasoituksen ylivoimalla. Charlie Cookin tarkka rannelaukaus ohitti täysin maskissa olleen Tapparavahdin. Syöttöpisteen maaliin sai pitkästä aikaa pelannut Kurtis McLean, joka näyttikin tuovan ryhtiä varsinkin Lukon ylivoimapeliin.

Lukko hukkasi maalipaikkansa.

Kotijoukkue aloitti toisen erän huomattavasti paremmin kuin ensimmäisen, mutta se ei kuitenkaan auttanut. Tappara sai jälleen vahvan painostusjakson päätteeksi iskettyä kiekon verkkoon. Nestori Lähde sai keskelle vapauttavan syötön ja ohitti hienolla rannevedolla Lukon maalilla torjuneen Mikael Tellqvistin. Kettupaidat eivät kuitenkaan masentuneet takaiskumaalista, vaan iskivät kirivaihteen silmään. Kiekkoa toimitettiin urakalla Harri Säterin maalille. Lukko tuhri monta loistavaa maalintekopaikkaa ennenkuin Teemu Nurmi onnistui kiepauttamaan vanhanaikaisella Lukon tasoihin. Maalia tarkistettiin myös videonauhalta, mutta tasoitus oli selviö.
Tappara onnistui kuitenkin vielä kertaalleen ohittamaan Tellqvistin toisessa erässä, kun Harri Ilvonen napautti kiekon verkon perukoille Tapparan upeasti käynnistyneestä vastahyökkäyksestä.

Kolmas erä tarjosi Lukolle kylmän suihkun.

Kolmatta erää ei ehditty pelata minuuttiakaan, kun Koskinen pääsi tekemään illan toisen osumansa Lukon sekoillessa omassa päässään. Koskisen maalin jälkeen Lukko yritti hakea kavennusta todella aggressiivisesti, mutta se kostautui, kun Niclas Lucenius unohdettiin täysin ja mies pääsi läpiajoon. Lucenius näytti maalintekotaitojaan veivaamalla kiekon komeasti verkkoon. Lukon peli oli tässä vaiheessa täysin sekaisin ja kotijoukkueen päävalmentaja Rauli Urama käyttikin aikalisän maalin syntymisen jälkeen. Aikalisä ei kuitenkaan tuonut tarvittavaa muutosta kotijoukkueen peliin, vaan yritys oli väkinäistä. Tappara osoitti myös osaavansa pelata johtoasemassa, eikä antanut Lukolle mahdollisuutta kavennukseen. Kirvesrinnat juhlistivat kolmea sarjapistettään tekemällä vielä kuudennen maalin aivan kolmannen erän loppuun. Jonas Enlund sai mahtavan syötön loisto-ottelun pelanneelta Jori Lehterältä ja iski kiekon varmasti maaliin.

- Oltiin opittu läksymme edellisestä ottelusta ja olen kyllä erittäin tyytyväinen joukkueen suoritukseen. Koskinen oli tänään kovalla pelipäällä. Rohkeita ratkaisuja. Joonas pelaa hyvää sentteripeliä ja vähän kun tuosta vielä urheilijana kasvaa niin saadaan kyllä mainio pelimies, kertasi ottelua ja Joonas Koskisen otteita kirvesrintojen päävalmentaja Mikko Saarinen.

- Tappara oli selvästi parempi joukkue tänään. Ei meillä ollut tänään aseita Tapparaa vastaan. Oli sellaisia merkkejä ilmassa, ettei edes yritetty loppuun asti. Käydään nyt sitten pohjalla, niin sieltä on suunta ylöspäin, kommentoi silminnähden turhautunut Urama.

Lukon pelit jatkuvat Helsingissä Jokerien vieraana tiistaina. Samana päivänä Tappara pelaa paikalliskamppailun Ilvestä vastaan.