Kettulauma jatkaa voittojen tiellä

LIIGA / Raportti
Koko kotimaisen Nordic Trophy-sarjan hyviä otteita esittänyt kotijoukkue Lukko ei antanut Tapparalle mitään mahdollisuuksia, vaan korjasi runkosarjan viimeisestä ottelusta voiton lukemin 3-1(1-0,1-0,1-1)

Ottelun alku oli heti vahvaa esitystä sinipaidoilta, eikä ensimmäistä maalia tarvinnut kauan odottaa. Vieraiden Jarkko Pyymäki joutui ottamaan jäähyn kampituksesta reilut kolmen minuutin pelin jälkeen. Jäähyä ehti kulumaan vain 16 sekuntia, kun kiekko löysi tiensä kirvespaitojen maalivahdin Mikan Lehdon selän taakse. Jakub Petruzalekin syöttö tavoitti maalin edessä päivystäneen Otto Honkaheimon. Tämän laukauksen Lehto kuitenkin torjui, mutta paluukiekkoon ehtinyt Marko Virtala sai kunnian tehdä ottelun avausmaalin. Loppueräkin mentiin vahvassa Lukko-komennossa, mutta maaleja ei enempää saatu aikaiseksi.

Toisessa erässä ote siirtyi vuorostaan vieraille, ja tämän asian noteerasi myös kotijoukkueen päävalmentaja Rauli Urama.

- Tämä oli vaikea ja raskas ottelu, mutta onneksi ylivoimapelaamisemme auttoi meidät voittoon asti.

Näinhän se todella meni, kun ottelun toinenkin maali merkittiin kotijoukkueelle vahvan ylivoimapelaamisen päätteeksi. Erän lopussa ottelun toisen jäähynsä saanut puolustaja Jussi Halme pääsi pois rangaistusaitiosta ennen täyttää aikaa, kun Lukon Charlie Cookin tulinen siniviivalaukaus painui vastustamattomasti ohi Lehdon muuttaen tilanteeksi 2-0.

Kolmas erä alkoi tasaisissa ja hermostuneissa merkeissä. Vieraiden suurin kirivaihde oli hyytynyt kovaan toisen erän prässiin, eikä vaarallisia maalipaikkoja nähty kummassakaan päässä kenttää. Tosin erän alkupuoliskolla kahden miehen ylivoimalla vajaan minuutin pelannut kotijoukkue oli kasvattaa johtonsa jo kolmeen maaliin, mutta Virtalan laukaus kohti tyhjää maalia osui tolppaan. Tapparakin sai erän jälkipuoliskolla kuparisen rikki. Juhani Jasun heppoisasti tulleen jäähyn aikana puolustaja Harri Iivosen laukauksen lukkovahti Petri Vehanen vielä torjui, mutta paluukiekkoon kiinni päässyt Jonas Enlund ujutti kiekon verkkoon pienestä kulmasta kaventaen tilanteeksi 2-1. Erän lopulla Tapparan tasoituspaikat olivat kortilla, ja lopun uhkapeli ei tuonut toivottua tasoitusta. Sen sijaan siinä kävi niin, kuin niissä tilanteissa usein käy. Maalivahti vaihtoaitioon, ja vastustajalla on helppo työ pistää kiekko tyhjään maaliin. Nyt tämä kunnia lankesi Lukon Justin Morrisonille, joka kovan karvauspelinsä ansiosta sai pelattua kiekon itselleen viimeistellen loppulukemat 3-1.

Joukkueiden kokoonpanot ottelun alussa

Lukko

Antti Laaksonen - Janne Keränen - Justin Morrison

Marko Virtala - Jakub Petruzalek - Teemu Nurmi

Olli Palola - Juuso Rajala - Aki Kangasmäki

Eero Elo - Juhani Jasu - Nico Aaltonen

Tomi Pettinen - Otto Honkaheimo

Tommi Kovanen - Charlie Cook

Anssi Rantanen - Patrik Nevalainen

Petri Vehanen (Antti Raanta)

Tappara

Nestori Lähde - Jori Lehterä - Jonas Enlund

Ville Nieminen - Niclas Lucenius - Timo Koskela

Joonas Koskinen - Tomi Peltonen - Jyri Junnila

Martin Tuominen - Jarkko Pyymäki - Joni Karjalainen

Pekka Saravo - Jesse Turkulainen

Harri Ilvonen - Jussi Halme

Atte Pentikäinen - Miko Malkamäki

Mika Lehto (Harri Säteri)

» Lähetä palautetta toimitukselle