Viuhkola palaa kaukaloon

LIIGA / Ennakko
Maaottelutauon jälkeen koko SM-liigan mielenkiinnon kohteena on liigajäille paluun tekevä Jari Viuhkola. Vajaa vuosi sitten keskushyökkääjä johdatti kapteenin ominaisuudessa Kärpät Suomen mestaruuteen.

Niiralan montun tiistai-illasta ei mielenkiintoa puutu, kun Kärppien Jari Viuhkola luistelee miltei vuoden tauon jälkeen liigajäille. Pohjois-Amerikkaa valloittamaan lähtenyt oululainen kärsi selkävaivoista alkukauden ajan ja keskushyökkääjä päätti palata kotimaisemiin. Kärpät otti luottopelaajansa avosylin vastaan.

Viuhkolan saapuminen kallistaa vaakaa KalPan ja Kärppien voimasuhteissa vielä enemmän pohjoista kohti. KalPalla on valtava työ saada tappioputki oululaisia vastaan poikki. Kuopiolaisten kannalta näyttää, että tälläkään kaudella Kärpät eivät tule menettämään pistettäkään keskinäisissä otteluissa.

Kärpät varmistamaan runkosarjan voittoa

Pohjoisen jättiläiset ovat jälleen marssimassa runkosarjan voittoon. Ainoastaan perusteellinen romahdus voi viedä oululaisilta himoitun kotiedun pudotuspeleistä. On vaikea uskoa, että Kärppien vahvalla materiaalilla pääsisi syntymään edes kriisin poikasta. Taitavasti koottu joukkue, täydennettynä osaavalla valmennuksella, on näyttänyt runkosarjassa olevan miltei voittamaton yhdistelmä.

Aikoinaan KalPasta Ouluun lähtenyt Juha Junno on onnistunut rakentamaan Ouluun imperiumin, jollaista ei ole nähty sitten Jokerien ja TPS:n kultaisien vuosien. Oululaisten vahva juniorimylly on koulinut joukkueeseen omia kasvatteja ja lisäksi Kärpät on hankkinut laadukkaita koti- ja ulkomaalaisvahvistuksia. Lisäksi omat pojat ovat palanneet maailmalta Hannes Hyvösen, Mikko Lehtosen ja Jari Viuhkolan johdolla takaisin kotikonnuille.

Kärppien pelaajisto on suhteellisen terveenä. Teemu Normio palaa Viuhkolan kanssa kokoonpanoon. Sairastuvalla jatkavat varmuudella ainoastaan hyökkääjä Ondrej Kratena, sekä puolustajat Oskari Korpikari ja Juho Jokinen.

Kohti kesälomia

KalPan kausi tulee päättymään runkosarjan loppuun. Pudotuspelipaikka jää kuopiolaisilta tavoittamatta tällä kaudella. Joukkueella on kuitenkin vielä paljon voitettavaa, kun kuopiolaiset voivat karistaa jumbopaikan tomut pois.

Niukat tappiot ovat jälleen varjostaneet KalPan kautta. Pelillisesti marginaalit huippujoukkueisiin ovat kaventuneet, mutta pistepussi ei ole silti karttunut aivan toivotulla tavalla. KalPan kuntohuippu sijoittui joulun molemmin puolin, kun joukkue porskutti kovassa kunnossa. Tammikuun puolivälissä KalPan moottori alkoi yskiä ja pienoinen pelillinen kriisi ei ole vieläkään täysin hellittänyt.

Kärppiä vastaan kotijoukkue pääsee liikkeelle tilanteesta, missä sillä on ainoastaan voitettavaa. Joukkue on täysin terveenä, kun sitkeä flunssa-aaltokaan ei ole enää myllertänyt joukkueen sisällä. Joukkueen avainpelaajien täytyy pystyä venymään parhaimpaansa, jotta kotijoukkueella on mahdollisuuksia voittoon. Kuopiolaisten maalilla nuori Mika Järvinen on jälleen kovan paikan edessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle