Vahvistunut Kärppälauma Kuopioon

LIIGA / Ennakko
KalPan ja Kärppien välisessä kohtaamisessa suurimmassa syynissä ovat Kärppien uudet vahvistukset. Ennestään vahva kärppälauma näyttää paperilla pelottavan kovalta nipulta.
lisää

Kovia nimiä pohjoiseen
[lue lisää]



Jokinen takalinjoille
[lue lisää]



Aarnio pelikieltoon
[lue lisää]

Oululaiset vahvistivat hankkineensa riveihinsä Joonas Anderssonin, Andy Chiodon, Kari Haakanan ja Juho Jokisen. Haakana on kuitenkin sivussa sormivamman vuoksi ja Chiodo saanee torjuntavastuun vasta Kärppien kotiottelussa JYPiä vastaan.

Kärpät on olleet KalPalle ylitsepääsemätön este nykyisen liigataipaleen aikana. Kärppien uudet vahvistukset tuskin tekevät kuopiolaisten urakkaa ainakaan yhtään helpommaksi. KalPa lähtee jälleen kiusaamaan suurempaansa.

Kuopiossa odotellaankin jo innolla ensi kauden sarjauudistusta, jossa nykyinen välisarja häviää pois. KalPan vastustajat välisarjassa ovat JYP ja Kärpät, joilta kilpipaidat eivät ole koko kauden aikana onnistuneet saavuttamaan ainuttakaan pistettä.

Tarkki tarkkailussa

Vielä viime kaudella Tuomas Tarkki oli yksi Kärppien suurimpia takuumiehiä matkalla menestykseen. Raumalaislähtöinen maalivahti nousi tuntemattomuudesta aina mestarijoukkueen selkeäksi ykkösvahdiksi. Nousu Kärppien joukkueen ykkösmaalivahdiksi kävi nopeasti, ehkä jopa liian nopeasti.

Kuluva kausi on ollut Tarkille huomattavasti edellistä kautta vaikeampi, kun maalivahdille on sattunut uinahduksia pahoissa paikoissa. Moni muistaa Tarkin katastrofaalisen debyytin Suomen maajoukkuepaidassa Moskovan turnauksessa ja lisäksi heikot otteet ECC-finaaleissa Sparta Prahaa vastaan. Tarkin henkinen kantti onkin kyseenalaistettu jo monessa paikassa.

Kuopiossa Tarkilla on valtavat paineet niskassaan, kun miehellä on miltei viimeinen paikka näyttää osaamistaan. Epäonnistuminen KalPaa vastaan takaisi lepovuoron joksikin aikaa, koska Kärpät hankkivat kanadalaisen Andy Chiodon Ouluun Tarkin aisapariksi. On vaikea kuvitella, että Hämeenlinnassa loistavia otteita esittänyt Chiodo tyytyisi luukkuvahdin rooliin.

Järvisen johdolla

Joukkueiden edellisessä Kuopion kohtaamisessa KalPa esitti kaksi erää loistavaa jääkiekkoa. Kotijoukkue johti peliä kahdella maalilla kolmanteen erään lähtiessä, mutta Kärpät tuli ryminällä rinnalle ja lopulta helposti aina voittoon saakka. KalPan maalivahtisensaatio Mika Järvinen pelasi tuolloin ensimmäisen ottelunsa SM-liigassa. Järvinen onkin kantanut tuon ottelun jälkeen suurimman osan kuopiolaisten torjuntavastuusta.

Järvinen on jälleen suuressa roolissa, kun KalPa yrittää karistaa kärppäkammoaan harteiltaan. Pienikokoinen maalivahti joutunee melkoiseen kiekkosateeseen, kun Kärpät hyökkää aktiivisesti. Turhaan jäähyilyyn kuopiolaisilla ei ole varaa, koska kotijoukkueen alivoimapeli on edelleen SM-liigan kehnointa. Edes hyvässä vireessä oleva Järvinen ei pysty mahdottomuuksiin KalPan maalilla.

KalPan pelaajista Tuomas Kiiskinen ja Jiri Bicek ovat olleet hyvässä vireessä. Kaksikko on pystynyt keskushyökkääjä Ville Hämäläisen rinnalla rakentamaan tukuittain hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä on ollut vielä toivomisen varaa.

Vauhtia riittää

KalPa ja Käppien välisestä ottelusta ei tule vauhtia puuttumaan. Molemmat joukkueet perustavat oman pelinsä hyvään liikkeeseen ja hyökkäysvoittoiseen peliin. Niiralan montun suuri kaukalo antaa molemmille joukkueille hyvät lähtökohdat peliin

Keskeisimmäksi teemaksi nouseekin, että kumpi joukkue jaksaa toteuttaa omaa pelitapaansa tarkemmin. KalPalla on ollut kotiotteluissa taipumuksena menettää peli hallustaan kolmannessa erässä ja vastustajat ovat päässeet rankaisemaan kilpipaitoja. Kärppiä vastaa pieneenkään herpaantumiseen ei ole varaa.

Molemmilla joukkuiella on liuta pelaajia poissa kokoonpanolla. Vierailijoilta sivussa ovat jalkavaivainen Teemu Normio, selkävaivainen Jari Viuhkola ja sormivammaa poteva Kari Haakana. Lisäksi Antti Aarnio kärsii pelikieltoa.

Kuopiolaisten leirissä on riehunut flussa-aalto. Kuumeesta kärsivät Juha Alastalo, Tuomas Kiiskinen ja Jani Tuppurainen ovat sivussa illan ottelusta. Kokoonpanosta puuttuu myös pitkäaikaispotilas laitahyökkääjä Timo Salo.

» Lähetä palautetta toimitukselle