KalPa nousi jaloilleen, mutta hävisi

LIIGA / Raportti
Perjantai-illan murskatappiosta toipunut Kuopion KalPa ryhdistäytyi Oulun Raksilassa, kun se taisteli isäntäjoukkue Kärppiä vastaan aina ottelun kolmannen erän loppuun saakka. Ottelun hallitseva osapuoli oli kotijoukkue, joka lopulta kirjasi ansaitsemansa voiton lukemin 5-2.

Oululaisten juhlituin onnistuja oli Kärppien keskushyökkääjä Kalle Sahlstedt. Konkari iski kauden avausmaalinsa ja sai tililleen vielä toisenkin ottelun alkupuoliskolla.

Ensimmäisen maalinsa Sahlstedt teki napattuaan irtokiekon maalin edessä ja siirtäen sen taidokkaasti ohi KalPan maalivahti Tuomas Nissisen. Toinen osuma syntyi hieman onnekkaasti torjunnasta tulleen irtokiekon pompahdettua Sahlstedtin kautta sisään.

Alkukauden nihkeästi pelannut Sahlstedtin trio on parantanut peliään. Laidoilla ovat viime aikoina pirteästi viilettäneet Mikko Alikoski ja Timo Vertala.

- Jääkiekko on välillä ihmeellinen laji. Joskus kiekko pomppii tuurilla sisään, vaikka ei pelaisikaan huippuottelua. Mielestäni olen pelannut paremminkin tällä kaudella kuin nyt, mutta ehkä tämä oli seurausta siitä. Ketjumme peli on mennyt hyvin eteenpäin, Sahlstedt kommentoi.

Sahlstedtin ketjun lisäksi Kärppien ykköstrio oli tulessa. Varsinkin Hannes Hyvönen loi useita maalintekopaikkoja ja aiheutti linjan taakse murtautumisillaan kuopiolaisille vaikeuksia ja rangaistuksia.

- Sahlstedtin kenttä teki ratkaisevat maalit ja ykkösketjumme on kovassa iskussa. Kokenut kalusto on harjoitellut hyvin, mikä on tehnyt heille hyvää. Heidän asenteensa oli kunnossa, mistä nuoret voivat ottaa mallia, Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen sanoi.

Kokonaisuutena Kärpät oli lähes jokaisella pelin osa-alueella parempi. Oululaisten viikon pelitauko näkyi lähinnä hukatuissa maalipaikoissa.

- Viikon tauon jälkeen on aina arvoitus, että saammeko konetta käytiin, Jalonen pohti.

Valmentaja näki "voiman koneisiin löytyneen".

Lähellä oli

Sahlstedtin kahdella maalilla Kärpät siirtyi 2-0-johtoon, jota lisäsi vielä kolmannella Janne Pesonen ottelun toisessa erässä. Kultakypärä laukoi Hannes Hyvösen ohi menneen vedon sisään, kun tilanteessa kalpavahti Nissinen ei ollut hereillä.

KalPa tuli peliin mukaan ylivoimalla, kun Juha Alastalo laukoi kauhaisumaisen lämärin maalin kattoon. Loistavan esityön maaliin teki vasta KalPaan liittynyt hyökkääjä Mattias Remstam, joka parkkeerasi itsensä Tuomas Tarkin eteen luoden hyvän maskin.

Kärpillä oli toisen erän loppupuolella paikka karata kahden miehen ylivoimalla, mutta Jere Karalahden ylärimalaukausta lähemmäs oululaiset eivät päässeet.

Sen sijaan KalPa onnistui ylivoimalla, kun se pääsi aloittamaan kolmannen erän 5-3-vastaan. Hetken jo näytti, että kuopiolaisetkin jäävät tuloksetta, kunnes Tuomas Kiiskinen napautti maalin edestä lukemiksi 3-2.

Maali toi vieraille uskoa ja KalPa sai luotua vielä muutaman tilanteen Kärppien maalille.

- Pääsimme lähelle 3-2-tilanteessa, kun meillä oli monta paikkaa. Parannus edelliseen peliin oli huikea, mistä voi olla tyytyväinen. Esitys ei kuitenkaan riittänyt Kärppiä vastaan, sillä se on vahva joukkue, kuopiolaisten päävalmentaja Pekka Virta kommentoi.

Ottelun lopussa Kärpät iski pelille sinetin. Ondrej Kratenan tulisella laukauksella ja Hyvösen tyhjiin laukomalla maalilla kotijoukkue kuittaisi täydet pisteet loppulukemin 5-2.

Kärpillä oli paikat tehdä ottelussa kovempaakin jälkeä, mutta kiekot jäivät joko Nissisen torjuntoihin tai paukkuivat laseihin.

- Ehkä siinä oli KalPalla pieni hyöty, että he olivat pelanneet. Meillä oli viikon tauko ja ajatuksen kanssa oli ongelmia. On aina vaikeaa aloittaa tauon jälkeen, kun rutiini puuttuu, Sahlstedt myönsi.

Kärppien peliputki alkaa tiistaina Jyväskylässä JYPin vieraana. Mukana ei tuolloin ole enää puolustaja Ivan Majesky, joka matkaa tiistaina Ruotsiin sopimuksensa mukaisesti.

- Varmasti on tulossa viihdyttävä ottelu. JYP on satsannut kovasti joukkueeseen ja hallissa on hyvä tunnelma, Sahlstedt ennakoi.

KalPa jatkaa pelejään torstaina Turun Palloseuraa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle