Kärpät voitoon Kuopiossa

Oululaisten hyvät otteet KalPaa vastaan jatkuivat Niiralan montussa. Hyvällä luistelulla liikkeellä matkassa ollut Kärpät käytti tehokkaasti maalipaikat hyväkseen ja nappasi ansaitun vierasvoiton.

Kärppien sankareiksi on helppo nimetä ykköskenttä Hannes Hyvönen- Michal Bros- Janne Pesonen. Tehokolmikko oli järjestelemässä kolmea Kärppien maaleista. Parhaat tehot keräsi kolme syöttöpistettä saalistanut Hyvönen. Bros puolestaan laukoi kaksi maalia ja Pesonen merkkautti itselleen maalin ja syötön.

lisää

Viuhkolan paluu
[lue lisää]

Lähtökohta KalPaa vastaan ei ollut joukkueelle helppo. Maajoukkueen mukana olleet pelaajat ja loukkaantumiset vaikeuttivat Kärppien valmistautumista kohtaamiseen.

- Meillä oli haasteellinen lähtö peliin, kun kolmen pelaajaa tuli maajoukkueen matkasta ja Viuhkola ja Normio palasivat pitkiltä sairauslomilta, pohdiskeli Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen.

Kärpät näytti menevän menojaan

Ottelu sai KalPan kannalta erittäin murheellisen alun, kun Michal Bros pääsi viimeistelemään ensimmäisessä vaihdossa avausmaalin kuopiolaispuolustuksen hölmöillessä urakalla. Loukkaantumisen jäljiltä pelikentille paluun tehnyt Juha Alastalo luki tilanteen väärin ja lopulta Brosilla oli helppo työ viedä Kärpät johtoon.

- Saatiin melkoinen salama-alku Brosin maalilla. Ensimmäinen erä oli meiltä ihan hyvää pelaamista. Toinen erä oli kiistatta KalPan hallintaa, mietiskeli Jalonen ottelun kulkua.

KalPa ei käyttänyt etsikkoaikaansa, kun Kärpät jäähyili urakalla toisessa erässä. Kotijoukkue pääsi kahdesti yrittämään maalintekoa kahden miehen ylivoimalla, mutta tuloksetta.

- Kyllä niistä paikoista, joita ylivoimalla oli pitää tehdä maaleja. Juje (Alastalo) pääsi ampumaan viidestä metristä vastapalloon, jos siitä ei osu kuin suoraan maalivahdin napaa kohti, ei maaleja voida tehdä, harmitteli Pekka Virta tuhlattua ylivoimaa.

- Ensimmäinen 5-3 –ylivoima ei ollut huonoa, muttemme saaneet maalia. Toinen meni turhautuneena, jatkoi KalPan valmentaja.

Osa kunniasta kuuluu myös Kärppien hyvälle erikoistilannepelaamiselle. Vierailijat tappoivat KalPan jäähyt kokeneiden Kalle Sahlstedin ja Jari Viuhkola johdolla.

- Isolla sydämellä jäähyjä tapettiin. Joukkue näytti oman suuruutensa, kehaisi Jalonen suojattejaan.

Kilpipaidat saivat kokea tutun käsikirjoituksen, kun joukkue ei onnistunut maalaamaan hyvistäkään paikoista. Kärpät tuli rutiinilla erän loppuun ja iskivät kaksi ratkaisevaa maalia. Ensin Pesonen pääsi ohjaamaan Kari Haakanan laukauksen ohi KalPan maalilla torjuneen Mika Oksan. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Kristian Kuusela pääsi siirtämään oululaiset kolmen maalin johtoon, kun KalPan maalinedustapelaaminen petti pahemman kerran.

Toisen erän lopulla KalPan Tapio Laakso pääsi pilaamaan Andy Chiodon nollapelin. Laakso laukoi Ville Varakkaan laukauksen paluukiekon puolityhjään maaliin.

- Kyllä meillä oli omat mahdollisuutemme. Toinen erä oli meidän selkeää etsikkoaikaa, mietiskeli Virta.

Ottelun kolmas erä meni pelailun merkeissä. Runsaat jäähyt ja pelilliset virheet tiputtivat ottelun tasoa ja intensiteettiä. Kärppien ykköskentän keskushyökkääjä Michal Bros viimeisteli vielä erän alussa ylivoimamaalin ja peli oli pelattu.

Matka jatkuu

Tiistai-illan ottelu ei aiheuttanut muutoksia joukkueiden sarjasijoituksissa. KalPa jatkaa edelleen muutaman pisteen Ässiä edellä ja Kärpät puolestaan on lähellä runkosarjan voittoa.

Kärpät sai ajettua sisään loukkaantuneet Jari Viuhkolan ja Teemu Normion. Jobin postina pohjoisen ylpeydelle oli keskushyökkääjä Tommi Paakkolanvaaran loukkaantuminen, kun hän heittäytyi kiekon eteen alivoimalla. Vamman laatua Kari Jalonen ei suostunut kommentoimaan.

- Hyvää uhrautumista joukkuepelaajalta. Kai siinä vähän johonkin sattui, tyytyi Jalonen kommentoimaan.

Kotijoukkue pystyi haastamaan Kärpät tosissaan. Toinen erä näytti, että KalPan pystyy pärjäämään sarjan kärkijoukkueita vastaan. Vain viimeinen silaus viimeistelyssä vaikeutti kuopiolaisten pelaamista.

- Ei tässä auta jäädä tuleen makaamaan. Päivä taukoa ja sitten lähdetään jälleen liikkeelle, lopetti Virta.