7 - 2

Viimeinen virsi ennen joulutaukoa

Jokerit ja SaiPa iskevät yhteen sunnuntain ainoassa ottelussa. Ottelu on viimeinen ennen SM-liigan joulutaukoa. Taukoa edeltävät ottelut ratkeavat yleensä asenteeseen. Jokerien pelit jatkuvat vielä European Trophyn lopputurnauksella, joten saunaillan ei pitäisi vielä siintää mielessä.

Kuntokäyrät

Jokerit on pitkän tappiojakson jälkeen kääntänyt ainakin hetkellisesti kelkkansa, sillä joukkue on voittanut kaksi edellistä otteluaan. Joukkue haki vieraspisteet niin Raumalta kuin Oulustakin. Kumpikin kamppailu oli tiukka, ja ottelut ratkaistiin vasta kolmannessa erässä.

SaiPa on pelannut pirteästi alkutalven pimeimpinä aikoina, mutta perjantaina joukkue sai höykytyksen KalPalta kotonaan. Joukkue on kuitenkin viidestä viime pelistään voittanut kolme, ja etenkin vierasvoitto Ässistä osoittaa, että joukkuetta ei sovi aliarvioida.


Rikkoutuuko Markus Nordlundin kuparinen ennen joulua?

Ratkaisun paikat

Juuri ennen taukoa pelattavissa otteluissa suurin ratkaiseva tekijä on lähes poikkeuksetta asenne. Se joukkue, jonka pelaajat ovat vielä kaukalossa, eivätkä esimerkiksi joukkueen saunaillassa, voittaa nämä kamppailut yhdeksän kertaa kymmenestä.

Jokerit on onnistunut katkaisemaan syöksykierteensä ja kahdessa viime ottelussa joukkue on taistellut pisteet mukaansa. Voittaminen vapauttaa positiivista energiaa, mutta helsinkiläisillä on ollut tällä kaudella paha tapa lähteä otteluihin tasaisin väliajoin takki auki.

Nyt vastassa on pudotuspeikkoa vastaan taisteleva SaiPa, joka saattaa helposti kuulostaa Ilmalan herroille pelkältä suupalalta. Tässä tapauksessa on kuitenkin huomioitava, että Jokerit pelaa ennen joulua vielä European Trophyn lopputurnauksessa Itävallassa, joten keskittymisen luulisi olevan vielä täysillä pelissä.

Kokoonpanot

Ben Eaves ja Riku Hahl parantelevat sunnuntaina pikkukolhuja ja Teemu Eronen on flunssassa. Eero Kilpeläinen on edelleen sivussa, ja Jokerien maalilla aloittaa sunnuntaina Zoltan Hetenyi.

Vierasjoukkueen riveistä on sivussa vain loukkaantumiskierteeseen ajautunut Antti Aarnio. Jere Myllyniemen Pelicans-laina on päättynyt ja maalivahti on takaisin joukkueen vahvuudessa. Maalin suulla jatkaa kuitenkin Richard Ullberg.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Janne Lahti 3 3 6
2.Teemu Pulkkinen 1 4 5
3.Ossi Väänänen 1 4 5
4.Ilari Filppula 1 3 4
5.Nichlas Hardt 1 3 4
SaiPa M S P
1.Jarno Koskiranta 3 0 3
2.Elmeri Kaksonen 1 2 3
3.Brian Salcido 1 2 3
4.Jesse Saarinen 1 2 3
5.Markku Flinck 1 1 2

Kommentit