Eri suuntiin

LIIGA / Ennakko
Lappeenrannan lauantai-illassa kohtaavat SaiPa ja Jokerit ovat tarjonneet usein varsin värikkäitä otteluita Kisapuistossa ja sellaista odotellaan tälläkin kertaa.

Kuntokäyrät

SaiPa tarvitsee kipeästi voittoa kestääkseen mukana taistelussa sijoituksesta kymmenen parhaan joukkoon. Viimeiset viisi peliä ovat tuoneet vain yhden voiton, joten parantamisen varaa on reilusti.

SaiPan otteeissa ei ole juuri ollut eroa koti- ja vieraspelaamisen suhteen, sillä joukkue on haalinut pisteitä lähes samalla tahdilla.

Viime viikolla kolmasti tappioon taipunut Jokerit on tällä viikolla saanut käännettyä uhkaavalta näyttäneen syöksykierteen ja ottanut kaksi voittoa. Varsinkin viimeisin ottelu Lahdessa Pelicansia vastaan oli koko joukkueelta erittäin vahva esitys ja lahtelaiset olivat lähes aseettomia kurinalaisesti pelanneen helsinkiläisryhmän kanssa.

Ratkaisun paikat

SaiPan viime aikojen tappiot ovat kulminoituneet oikeastaan kahteen asiaan, epävarmaan maalivahtipeliin ja huonoon alivoimapelaamiseen.
Viidellä viittä vastaan pelissä lappeenrantalaisilla ei ole vastustajasta riippumatta juurikaan hädän hetkiä ollut.

Kotijoukkueen on löydettävä pian maalinsa suulle maalivahti, joka pystyy torjumaan voittoja joukkueilleen. Nyt kaikille torjuneille maalivahdeille on sattunut heikkoja hetkiä ja vastustaja on saanut turhan helppoja maaleja. Aivan täysin maalivahtien syyksi ei viime aikaisia tappioita voi laittaa, mutta pahoissa paikoissa tapahtuneet virheet ovat muuttaneet otteluiden painopistettä.


Elmeri Kaksonen on myynyt betonikätensä ja ostanut tilalle samettikädet.

Vierasjoukkue Jokerit on pelannut viime aikoina myös varsin ailahtelevasti, mutta aivan viime otteluissa on viisikkopelaaminen tiivistynyt ja sen myötä voittoja on tullut.

Jokereiden ongelmakohtana on ollut ylivoimapelaaminen, joka on kärsinyt varsin pahoin Janne Lahden ja Ben Eavesin poissaoloista. Mikäli Jokerit löytää ylivoimapeliinsä jonkinlaista juonta, kasvavat voittomahdollisuudet huomattavasti, sillä SaiPan alivoimapelaaminen on tällä hetkellä pahasti sekaisin. Todisteena tuosta on viimeinen sija liigan alivoimapelitilastossa.

Kokoonpanot

SaiPalta ovat varmuudella sivussa pitkäaikaispotilaat Antti Aarnio ja Jere Pulli. Ykkösketjun laitahyökkääjä Jesse Saarinen ei ollut mukana edellisessä pelissä selkävaivojen takia, mutta hänen pelaamisensa ratkennee vasta lauantaina.

Jokerit jatkanee Lappeenrannassa samalla kokoonpanolla, millä joukkue haki voiton Lahdesta. Poissa kokoonpanosta ovat siis Janne Lahti, Ben Eaves, Semir Ben-Amor ja John Klingberg.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Roberts Jekimovs 1 3 4
2.Ville Koho 2 1 3
3.Elmeri Kaksonen 3 0 3
4.Jarno Koskiranta 0 2 2
5.Anssi Löfman 1 1 2
Jokerit M S P
1.Ilari Filppula 0 2 2
2.Jarkko Ruutu 0 2 2
3.Riku Hahl 1 1 2
4.Teemu Pulkkinen 1 1 2
5.Nichlas Hardt 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle