Eri viivat, sama tavoite

LIIGA / Ennakko
Jokerit ja SaiPa kamppailevat kumpikin oman viivansa tuntumassa paikasta auringossa. Lauantain kotijoukkue Jokerit pyrkii kuuden joukkoon ja suoraan puolivälieriin, SaiPa puolestaan kymmenen sakkiin ja pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Kuntokäyrät

Pelicans katkaisi Jokerien kahdeksan ottelun pisteputken perjantaina tylysti, kun se kukisti vieraansa maalein 8–4. Erikoinen ja rikkonainen ottelu ei antanut kummankaan joukkueen vireestä kummoista kuvaa, mutta muuten Jokerit on petrannut pelaamistaan helmikuun maajoukkuetauon jälkeen selvästi.

SaiPan taistelu pudotuspelipaikasta taas koki kovan kolauksen, kun se hävisi perjantaina kotihallissaan Tapparalle. Joukkue voitti maajoukkuetauon jälkeen neljä ottelua peräjälkeen, mutta on sen jälkeen onnistunut keräämään pisteitä vain kerran neljästä koitoksesta.

Ratkaisun paikat

Jokerit oli syksyllä pitkään liigan vähiten kaksiminuuttisia kerännyt joukkue. Viime aikoina helsinkiläiset ovat kuitenkin istuneet jäähyllä enemmän kuin tarpeeksi. Vaikka joukkueen alivoimapeli on samalla petraantunut selvästi, avainpelaajien kestävyys on erikoistilannekuormituksen vuoksi koetuksella.

Ylivoimapeli on ollut koko kauden ajan SaiPan parhaita aseita, joten lauantaina Jokereilla ei ole varaa edellisotteluiden kaltaiseen jäähyilyyn. Kovaa yrittävät ja suoraviivaisesti pelaavat tekokuunutut lienevät kuitenkin liian liukkaita pideltäviä kotijoukkueen verkkaisemmin liikkuville puolustajille.


Jokerit on rusikoinut SaiPaa kauden aiemmissa kohtaamisissa.

Kauden neljästä aiemmasta kohtaamisesta SaiPa on pystynyt nappaamaan vain yhden pisteen, vaikka ottelut ovatkin yhtä poikkeusta lukuun ottamatta olleet erittäin tasaisia. Jokerit on pystynyt kääntämään ottelut edukseen paremman rutiininsa ansiosta, mutta tällä kertaa se joutuu lähtemään otteluun selvästi varamiehisenä.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen puolustuksesta ovat sivussa Antti-Jussi Niemi ja Teemu Eronen. Riveihin palaa sen sijaan Ross Lupaschuk, joka huilasi perjantaina ylävartalovamman vuoksi. Lupaschuk ottaa kokoonpanosta Tommi Kivistön paikan.

Jokerihyökkäyksestä puuttuvat edelleen Ilari Filppula, Semir Ben-Amor ja SaiPan tämän kauden pääpeikko Janne Lahti. SaiPalta sivussa ovat Riley Armstrong, Anssi Löfman, Simon Backman ja Ville Paalanen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Markus Nordlund 2 4 6
2.Ben Eaves 2 3 5
3.Josef Boumedienne 1 3 4
4.Jani Rita 2 1 3
5.Teuvo Teräväinen 1 2 3
SaiPa M S P
1.Jesse Saarinen 1 6 7
2.Mikko Pukka 1 3 4
3.Brian Salcido 1 3 4
4.Jarno Koskiranta 2 2 4
5.Elmeri Kaksonen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle